53% 72 szavazat
Kegyetlen báj

Kegyetlen báj

Savage Grace
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
21
Szereplők (21)
43
Képek (43)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Barbara Daly a társadalmilag felette álló Brooks Baeklandhez megy feleségül, hogy a férfin keresztül pénzhez és befolyáshoz jusson. Bár gyönyörű és karizmatikus, Barbara mégsem illik előkelő férjéhez. Első s egyben egyetlen gyermekük, Tony születése azonban ahelyett, hogy rendezné kapcsolatukat, még inkább megingatja az eleve ingatag lábakon álló házasság törékeny egyensúlyát. Ahogy Tony növekszik, úgy válik akaratlanul is eszközzé szülei pszichológiai és szexuális játékaiban. A tragédia elkerülhetetlen, s a sokkoló tabuk is felszínre kerülnek.

Rendező: Tom Kalin
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Spanyolország
Premier (HU): 2009.12.02.
Eddie Redmayne
 
2019.04.17 Nagy Zsolt

legújabb vélemény

Erotikus dráma....

...vagy drámai erotika. Jellemző, hogy az emberek, nem egy lényeges vagy valós problémával akarnak foglalkozni és megoldani, hanem egy mellékessel: jelen esetben a homoszexualitással és nem a paranoid skizofréniával. Pontosan így van ez azóta is, mindenki gazdag akar lenni, le akar soványodni, megfestik a hajukat, de.... ettől senki nem lesz boldogabb, mert nem azt a problémát oldották meg, amitől boldogtalanok voltak. Mindenesetre az anyuka és az apuka fiatal kedvese is bájos, ahogy a cím is mondja, sőt több mint szexi, ugyanúgy, mint néhány jelenet is velük. Az egyik becsmérlő hozzászólás után rájöttem, hogy valószínűleg az lehet a baj, hogy egyesek belegondolnak, mi lenne vagy lett volna, ha saját anyjuk is olyan lenne, mint a filmben és ez megbolygatta a fantáziájukat - amitől megijedtek!

0
 
2018.09.04 Annuska

a nap véleménye

Kőkemény művészfilm a Kegyetlen báj

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel. Általában olyan igaz történetet szoktak megfilmesíteni, ami különleges és hihetetlen, amiben van valami fűszer, egyediség. A Kegyetlen báj című film egy kőkemény művészfilm, minimális történésekkel. Megpróbá... Teljes kritika

0
 
2017.05.18 Berto49 Nézhetetlen

Két napot gondolkodtam, hogy mit is írjak erről a förmedvény filmről. Ami teljesen kiakasztott, az az incesztus! Egyébként is teljesen hiteltelen és érdektelen az egész történet, jó dolgukban nem tudták, hogy mit is csináljanak.

0
 
2016.11.09 fazekasanett92

Julianne Moortól láttam már sok jó filmet, de a Kegyetlen báj nem sorolható közéjük. Lapos a történet, nem nagyon izgalmas, szóval nem köti le a figyelmet eléggé. Hiányoznak az igazi fordulatok, nagyban kiszámítható.

0

A film összbevétele 434 417 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film szerepel az LMBT listán,mely azokat a filmeket tartalmazza, melyekben leszbikus, meleg, biszexszuális vagy transznemű szereplők szerepelnek,illetve a film cselekményére hatással van, ha a filmben azonos neműek közötti kapcsolat létesül.Szerző: mamiéstöti2

#2