2018.09.04 23:18 Annuska Olvasottság: 1805x
0

Kőkemény művészfilm a Kegyetlen báj

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel. Általában olyan igaz történetet szoktak megfilmesíteni, ami különleges és hihetetlen, amiben van valami fűszer, egyediség. A Kegyetlen báj című film egy kőkemény művészfilm, minimális történésekkel. Megpróbál a lelkünkre hatni és megbotránkoztatni.

A történet lassacskán építkezik, de már a legelejétől fogva érezni, úgymond benne van a levegőbe, hogy haladunk valami szörnyű felé. Hamar unalmassá és érdektelenné tud válni. A fő téma a szülő-gyermek kapcsolat. A filmben a szülők elhiszik magukról, hogy mennyire jó szülők, holott eléggé elhanyagolják a gyermeket, előtte veszekednek és cigarettáznak.

Kőkemény művészfilm a Kegyetlen báj

A gyermekévek nagyon meghatározóak abban, hogy milyen felnőtt lesz valakiből. A története nekem túl szaggatott volt. Hatalmas ugrások vannak időben, sok minden kimarad és így nem túl egységes a szerkezet. Csak gondolhatjuk, hogy mi is történt, mi vezetett ahhoz, ami most van. A készítők teret engednek a nézőnek, talán ezzel próbálják közelebb hozni hozzánk a filmet, de szerintem túl sok a szabadság. Picit az élvezhetőségből veszítenek ezzel a lépéssel.Az időn túl, mindig más országban is találjuk magunkat. A szereposztása figyelemre méltó, hiszen a két főszereplő egyaránt Oscar-díjas. Ott van Julianne Moore és Eddie Redmayne. Alakításban hozták a kötelezőt, de ennél többet nem. Egyik meghatározó problémája a filmnek, hogy nincs benne kedvelhető karakter. Sajnálatot és szánalmat tud csak érezni a néző. A film az Anyaméh (Womb) című filmez juttatta az eszembe, ahol szintén a szülő-gyermek kapcsolat egy furcsa szintjét ismerhettük meg. Megkérdeztem magamtől, hogy mit adott nekem a film vagy többnek érzem magam miután megnéztem és sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy nem.

dráma

Barbara Daly a társadalmilag felette álló Brooks Baeklandhez megy feleségül, hogy a férfin keresztül pénzhez és befolyáshoz jusson. Bár gyönyörű és karizmatikus, Barbara... több»

0