Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
29
Vélemények
40
Képek
9
Videók
1917
 
MP170506   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

Nem egy tipikus háborús film, de nekem nagyon tetszett. Nem volt tele lövöldözéssel, hullákkal, mégis egy megrázó, drámai alkotás lett. Jó színészek játszanak benne.

 
Artemisia   2020. 06. 16.

a nap véleménye

Lehetetlen küldetés

Andalító hangulatú, mégis erőteljes alkotás, mely mintha egyetlen hosszú jelenetből állna. Ez a látszólag vágás nélküli kivitelezési forma egyrészt fárasztó is lehet, de csak akkor, ha nem figyelünk oda eléggé a részletekre. Mert ha ráérzünk vizuális... teljes kritika»


 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tarto... teljes kritika»

 
indingo   2020. 01. 27.

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatás vadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre és persze gondolkodtasson el. A képi világ az operatőri... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak... teljes kritika»

 
Hámori Balázs   2020. 02. 01.

Ez nem az a tipikus minden felrobban és a hős egyedül gyűri le egy egész hadsereget aminek örültem is mert nagyon szeretem amikor drámai oldalról van megközelítve a téma. Én eleve fogékony vagyok a világháborús témára így nekem már a címével eladta m... több»

 
szucszoli   2020. 07. 20.

Mikor véget ért ez a film, azt kérdeztem magamtól: Szükség volt ezt a filmet megrendezni? Mit adott nekem ez a film, amit eddig ne látam volna? Ha leszámítom a háborús filmek jól ismert gesztusait (többek között a golyóálló, mindent túlélő főhőst) ak... több»

Galéria (40)

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong

Videók (9)

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 401 913 forintot termelt. A hazai mozik összesen 99 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp )
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp )
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp )
 

A 2011-es Szabó, suszter, baka, kém után ismét együtt dolgozott Benedict Cumberbatch, Mark Strong és Colin Firth.

(hp )
 

Benedict Cumberbatch és Andrew Scott második alkalommal állt együtt a kamerák elé. A páros korábban a BBC Sherlock című sorozatában játszott, melyben Cumberbatch az ikonikus nyomozót, míg Scott a nemezisét, Moriarty-t alakította.

(hp )
 

Richard Madden és Dean-Charles Chapman második alkalommal dolgozott együtt. Korábban mindketten szerepeltek az HBO nagy sikerű sorozatában, a Trónok harcában.

(hp )
 

A film valós eseményeket dolgoz fel, történetét a rendező, Sam Mendes apai nagyapja, az író, Alfred Mendes elbeszélése ihlette.

(hp )
 

A film egyik főszerepére a Pókember és a Bosszúállók-filmek sztárja, Tom Holland is az esélyesek között szerepelt.

(hp )
 

A film forgatása 2019. április 1-én kezdődött meg és júniusban ért véget. A forgatási helyszínek: Wiltshire, Hankley Common, Govan (Skócia) és a Shepperton Studios.

(hp )
 

Sam Mendes és az operatőr, Roger Deakins a teljes filmet úgy forgatta le, hogy a nézőnek az az érzése legyen, hogy egyetlen vágás sincs benne.

(hp )
 
Sam Mendes háborús anti-imázsvideója egyszerre romantizálja és építi le az első világháború szürrealitás határán mozgó valóságát. több»
 
Mivel tényleg átéljük, milyen lehetett ott lenni, az 1917-tel nem csak a háborús, de a háborúellenes filmeknek is új klasszikusa született. több»
 
Mindent összegezve, ez az egyik legjobb kapudrog, ha érdekel valakit az első világháború világa – sajnos én többet vártam a 10 Oscar-jelölés, és az általános körülrajongás hatására... több»