Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
40
Képek
7
Videók
1917
 
KATE   2020. 01. 19.

Sam Mendes filmje valahol ugyanazt a megközelítést alkalmazza egy fontos történelmi filmnél, mint Nolan a Dunkirkkel. Nem egy heroikus sztori, viszont annál inkább emberi és megrázó. Nagyon fontos volt, hogy végre ilyen szemléletmódot is kapjunk erről a korszakról, ebből is látszik, hogy még mindig van miről beszélni mindezzel kapcsolatban.

 
migoras   2020. 01. 18.

Tulajdonképpen nem is lehet érveket felhozni, hogy az ember miért ne nézze meg ezt a filmet. Izgalmas, emberi és ugyanakkor fajsúlyos. Akik szeretik a történelmi filmeket, azok garantáltan tobzódni fognak benne, akik pedig valamilyen mélyebb mondanivalóra vágynak, azok is megtalálják benne, amit keresnek. Nagyon sokrétegű, komolyan vehető mű az 1917.


 
stargame   2020. 01. 14.

Igazi csemege a háborús filmek kedvelőinek, bár azoknak, akik látványos csatajelenetekre számítanak, bizonyára kicsit csalódást okoz majd. Sam Mendes egész másra helyezte a hangsúlyt, a filmje egyfajta tisztelgés a háború minden egyes katonája előtt. Érdekes, hogy a forgatókönyv "csupán" egy egyszerű történetre épül, nincsenek benne meglepő fordulatok, intrikák, semmi szokásos klisé, mégis óriási filmélményt okoz. Mindehhez persze a zene is hozzájárul, Thomas Newman kitűnő munkát végzett, és persze a kiváló színészi munkáról és a produkció technikai oldaláról sem feledkezhetünk meg. Toplistás film.

 
WaldyxMan   2019. 12. 07.

Ezt a filmet nem elég egyszer látni, azt hiszem, bérletet váltok a vetítésekre :) Szenzációs, szinte átéltem a katonák rettegését a lövészárkokban, ilyen hiteles és látványos háborús filmet még nem láttam. Megkockáztatom, hogy lekörözi még A Ryan közlegény megmentését is, pedig az aztán abszolút a háborús filmek ásza. A vizuális megjelenítés és az egész film technikai oldala páratlanul pazar, tökéletes, végig remek a kameramunka. A színészekről nem is beszélve, az arcuk szinte mindent tükröz, amit a háborúról gondolunk: bánatot, félelmet, dühöt, fájdalmat. Csillagos ötös, ez nem vitás!

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.