Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

1917 (2019)

1917
Filmadatlap
 
27
Szereplők
35
Vélemények
40
Képek
9
Videók
1917
 
Hondati   2021. 04. 04.

legújabb vélemény

0
Igazi filmes bravúr

Imádtam! A bújtatott cgi, amikor nem érzed, hogy gépek tolják a cselekményt. Rendkívül hiteles és kiváló sztori. A maga nemében egyedi képi megjelenítési formák, nagyszerű alakításokkal párosulva. Minden perce kincs.

 
Artemisia   2020. 06. 16.

a nap véleménye

4
Lehetetlen küldetés

Andalító hangulatú, mégis erőteljes alkotás, mely mintha egyetlen hosszú jelenetből állna. Ez a látszólag vágás nélküli kivitelezési forma egyrészt fárasztó is lehet, de csak akkor, ha nem figyelünk oda eléggé a részletekre. Mert ha ráérzünk vizuális... teljes kritika»


 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

3
Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tarto... teljes kritika»

 
hp   2021. 02. 02.

2

Az egyik legerősebb háborús film az elmúlt 10 évből. Az operatőri munka tényleg lehengerlő. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.

 
indingo   2020. 01. 27.

0

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatásvadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk, hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre, és persze gondolkodtasson el. A képi világ, az operatő... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

0
Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak... teljes kritika»

 
BoBamburg   2021. 01. 11.

1

Kissé ingadozó film, de alapvetően tetszett. A kamera kezelés tényleg príma volt, a történet viszont hol erősebb, hol gyengébbre sikeredett. Úgy értve, hogy sajnos voltak részek, ahol kissé unalmassá vált, még ha éppen akkor történtek az eseménydúsabb történések.

Galéria (40)

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong

Videók (9)

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 401 913 forintot termelt. A hazai mozik összesen 99 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp )
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp )
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp )
 

A 2011-es Szabó, suszter, baka, kém után ismét együtt dolgozott Benedict Cumberbatch, Mark Strong és Colin Firth.

(hp )
 

Benedict Cumberbatch és Andrew Scott második alkalommal állt együtt a kamerák elé. A páros korábban a BBC Sherlock című sorozatában játszott, melyben Cumberbatch az ikonikus nyomozót, míg Scott a nemezisét, Moriarty-t alakította.

(hp )
 

Richard Madden és Dean-Charles Chapman második alkalommal dolgozott együtt. Korábban mindketten szerepeltek az HBO nagy sikerű sorozatában, a Trónok harcában.

(hp )
 

A film valós eseményeket dolgoz fel, történetét a rendező, Sam Mendes apai nagyapja, az író, Alfred Mendes elbeszélése ihlette.

(hp )
 

A film egyik főszerepére a Pókember és a Bosszúállók-filmek sztárja, Tom Holland is az esélyesek között szerepelt.

(hp )
 

A film forgatása 2019. április 1-én kezdődött meg és júniusban ért véget. A forgatási helyszínek: Wiltshire, Hankley Common, Govan (Skócia) és a Shepperton Studios.

(hp )
 

Sam Mendes és az operatőr, Roger Deakins a teljes filmet úgy forgatta le, hogy a nézőnek az az érzése legyen, hogy egyetlen vágás sincs benne.

(hp )
 
Sam Mendes háborús anti-imázsvideója egyszerre romantizálja és építi le az első világháború szürrealitás határán mozgó valóságát. több»
 
Mivel tényleg átéljük, milyen lehetett ott lenni, az 1917-tel nem csak a háborús, de a háborúellenes filmeknek is új klasszikusa született. több»
 
Mindent összegezve, ez az egyik legjobb kapudrog, ha érdekel valakit az első világháború világa – sajnos én többet vártam a 10 Oscar-jelölés, és az általános körülrajongás hatására... több»