Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

1917 (2019)

1917
Filmadatlap
 
27
Szereplők
43
Vélemények
35
Képek
8
Videók
1917

Galéria (35)

Videók (8)

 
Informer2   2023. 04. 16.

legújabb vélemény

0

Egy háborús dráma, amely a nagy háborúban szolgáló két fiatalember történetét meséli el. A film fantasztikus látványvilággal, kiváló szereplőkkel és izgalmas, feszült cselekménnyel rendelkezik. A rendező, Sam Mendes zseniális munkát végzett a film re... több»

 
Artemisia   2020. 06. 16.

a nap véleménye

8
Lehetetlen küldetés

Andalító hangulatú, mégis erőteljes alkotás, mely mintha egyetlen hosszú jelenetből állna. Ez a látszólag vágás nélküli kivitelezési forma egyrészt fárasztó is lehet, de csak akkor, ha nem figyelünk oda eléggé a részletekre. Mert ha ráérzünk vizuális... teljes kritika»

 
hp   2021. 02. 02.

3

Az egyik legerősebb háborús film az elmúlt 10 évből. Az operatőri munka tényleg lehengerlő. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

3
Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tarto... teljes kritika»

 
indingo   2020. 01. 27.

1

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatásvadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk, hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre, és persze gondolkodtasson el. A képi világ, az operatő... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 10.

0

Egy vontatott, magát művészfilm köpönyegbe bújtatott, kissé egyhangú mozi. Egyetlen hosszú kínszenvedés. Nem jött át, és a közepétől már ásítoztam is rendesen. George MacKay, Dean-Charles Chapman és Benedict Cumberbatch tehetséges színészek, remélem, egyszer egy komolyabb, életszagúbb filmben is szerepet fognak kapni.

1
 
BoBamburg   2021. 01. 11.

2

Kissé ingadozó film, de alapvetően tetszett. A kamera kezelés tényleg príma volt, a történet viszont hol erősebb, hol gyengébbre sikeredett. Úgy értve, hogy sajnos voltak részek, ahol kissé unalmassá vált, még ha éppen akkor történtek az eseménydúsabb történések.

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 401 913 forintot termelt. A hazai mozik összesen 99 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
 

A 2011-es Szabó, suszter, baka, kém után ismét együtt dolgozott Benedict Cumberbatch, Mark Strong és Colin Firth.

(hp)
 

Benedict Cumberbatch és Andrew Scott második alkalommal állt együtt a kamerák elé. A páros korábban a BBC Sherlock című sorozatában játszott, melyben Cumberbatch az ikonikus nyomozót, míg Scott a nemezisét, Moriarty-t alakította.

(hp)
 
Csak remélni tudjuk, hogy a következőkben valódi filmek is születnek majd, amelyek önreflexív mivolta nem merül ki saját (technikai és szakemberi) nagyszerűségük felmutatásába több»
 
Lehet, hogy nem készült még hasonlóan nagyszabású egysnittes film, de az 1917-től távolabb nem is állhatna ez a kivagyiság: éppen attól az év egyik legjobb produkciója, hogy nem a többiekre akar licitálni, hanem a saját útját járja. több»
 
Engem lenyűgözött az 1917, és ezt azért is kell újfent hangsúlyoznom, mert személy szerint a háborús filmek többsége számomra nem ad sokat. több»