Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

1917 (2019)

1917
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
35
Képek
9
Videók
1917

Galéria (35)

Videók (9)

 
Kósa Bence   2021. 08. 20.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy jó háborús filmdráma. 1917-ben két brit katona egy lehetetlen küldetést hajt végre. Tom Blake őrmester és társa a Hindenburg-vonal árkaiban teljesítenek egy feladatot. Ernimore tábornok egy veszélyes feladatot ad nekik. Egy levelet kell elvinni ... több»

 
Artemisia   2020. 06. 16.

a nap véleménye

7
Lehetetlen küldetés

Andalító hangulatú, mégis erőteljes alkotás, mely mintha egyetlen hosszú jelenetből állna. Ez a látszólag vágás nélküli kivitelezési forma egyrészt fárasztó is lehet, de csak akkor, ha nem figyelünk oda eléggé a részletekre. Mert ha ráérzünk vizuális... teljes kritika»

 
hp   2021. 02. 02.

3

Az egyik legerősebb háborús film az elmúlt 10 évből. Az operatőri munka tényleg lehengerlő. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

3
Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tarto... teljes kritika»

 
indingo   2020. 01. 27.

1

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatásvadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk, hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre, és persze gondolkodtasson el. A képi világ, az operatő... több»

 
BoBamburg   2021. 01. 11.

2

Kissé ingadozó film, de alapvetően tetszett. A kamera kezelés tényleg príma volt, a történet viszont hol erősebb, hol gyengébbre sikeredett. Úgy értve, hogy sajnos voltak részek, ahol kissé unalmassá vált, még ha éppen akkor történtek az eseménydúsabb történések.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

0
Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak... teljes kritika»

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 401 913 forintot termelt. A hazai mozik összesen 99 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
 

A 2011-es Szabó, suszter, baka, kém után ismét együtt dolgozott Benedict Cumberbatch, Mark Strong és Colin Firth.

(hp)
 

Benedict Cumberbatch és Andrew Scott második alkalommal állt együtt a kamerák elé. A páros korábban a BBC Sherlock című sorozatában játszott, melyben Cumberbatch az ikonikus nyomozót, míg Scott a nemezisét, Moriarty-t alakította.

(hp)
 
Csak remélni tudjuk, hogy a következőkben valódi filmek is születnek majd, amelyek önreflexív mivolta nem merül ki saját (technikai és szakemberi) nagyszerűségük felmutatásába több»
 
Lehet, hogy nem készült még hasonlóan nagyszabású egysnittes film, de az 1917-től távolabb nem is állhatna ez a kivagyiság: éppen attól az év egyik legjobb produkciója, hogy nem a többiekre akar licitálni, hanem a saját útját járja. több»
 
Engem lenyűgözött az 1917, és ezt azért is kell újfent hangsúlyoznom, mert személy szerint a háborús filmek többsége számomra nem ad sokat. több»