Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

1917 (2019)

1917
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
40
Képek
9
Videók
1917

Galéria (40)

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong

Videók (9)

 
PadmeAmidala   2021. 05. 06.

legújabb vélemény

0

A háborús műfaj alapból sem a kedvencem, ez a film egész jó, érdekes, hogy olyan, mintha nem lenne benne vágás. Amúgy a története számomra kicsit egyszerű, szerintem túl van sztárolva a film (IMDb-n top 250-ben van), nem több egy szokásos háborús filmnél, a kameramozgás kivételével. 8/10-et adok rá.

 
Artemisia   2020. 06. 16.

a nap véleménye

7
Lehetetlen küldetés

Andalító hangulatú, mégis erőteljes alkotás, mely mintha egyetlen hosszú jelenetből állna. Ez a látszólag vágás nélküli kivitelezési forma egyrészt fárasztó is lehet, de csak akkor, ha nem figyelünk oda eléggé a részletekre. Mert ha ráérzünk vizuális... teljes kritika»

 
hp   2021. 02. 02.

3

Az egyik legerősebb háborús film az elmúlt 10 évből. Az operatőri munka tényleg lehengerlő. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

3
Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tarto... teljes kritika»

 
BoBamburg   2021. 01. 11.

2

Kissé ingadozó film, de alapvetően tetszett. A kamera kezelés tényleg príma volt, a történet viszont hol erősebb, hol gyengébbre sikeredett. Úgy értve, hogy sajnos voltak részek, ahol kissé unalmassá vált, még ha éppen akkor történtek az eseménydúsabb történések.

 
indingo   2020. 01. 27.

1

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatásvadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk, hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre, és persze gondolkodtasson el. A képi világ, az operatő... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

0
Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak... teljes kritika»

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 153 401 913 forintot termelt. A hazai mozik összesen 99 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
 

A 2011-es Szabó, suszter, baka, kém után ismét együtt dolgozott Benedict Cumberbatch, Mark Strong és Colin Firth.

(hp)
 

Benedict Cumberbatch és Andrew Scott második alkalommal állt együtt a kamerák elé. A páros korábban a BBC Sherlock című sorozatában játszott, melyben Cumberbatch az ikonikus nyomozót, míg Scott a nemezisét, Moriarty-t alakította.

(hp)
 
Csak remélni tudjuk, hogy a következőkben valódi filmek is születnek majd, amelyek önreflexív mivolta nem merül ki saját (technikai és szakemberi) nagyszerűségük felmutatásába több»
 
Lehet, hogy nem készült még hasonlóan nagyszabású egysnittes film, de az 1917-től távolabb nem is állhatna ez a kivagyiság: éppen attól az év egyik legjobb produkciója, hogy nem a többiekre akar licitálni, hanem a saját útját járja. több»
 
Engem lenyűgözött az 1917, és ezt azért is kell újfent hangsúlyoznom, mert személy szerint a háborús filmek többsége számomra nem ad sokat. több»