Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
20
Vélemények
40
Képek
9
Videók
1917
 
Caravaggio1978   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

Unalmas háború.....

Aki egy lövöldözős igazi háborús filmet vár az meg se nézze,igazándiból egész jó kis film lett volna belőle,de sajna annyi idegesítő,nem életszerű jelenet van benne hogy az már tényleg sok......Maga a történet is eléggé ,,hmmm mit mondjak értelmetlen,a végére rájössz hogy megnézted,de semmi több nem marad meg benned,még csak izgalmasnak sem mondható.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak” nevezett konfliktusnak több társával ellentétben nem nagyon van romantizálható része (konkrétabban: nehéz ebből a periódusból egy klasszikus jófiúk kontra rosszfiúk narratívát kreálni). Ha csak az európai hadszíntérre koncentrálunk, akkor alig mozgó frontvonalakat láthatunk, ahol a szembenálló katonák lövészárokból lövöldöztek egymásra, s ebből a pozícióból csak néha törtek ki, ám egy-egy előrenyomulás gyakorlatilag egyet jelentett a tömeges e... több»


 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tartozik. Nem azzal akar levenni a lábadról, hogy javarészt az arcodba nyomja a repülő végtagokat és a fröcsögő vért, már-már olyan szinten, hogy kapkodnod kell a fejed. Ugyanis a nagy fejetlenségben nem látsz semmit, még a főszereplődet sem. Persze nem mondhatom, hogy erőszakmentes, mert a háború sosem az, így az 1917 című film sem az. Technikailag kiemelkedő és értékes. Egy snittben vezet végig minket a borzalmakon. Végig emberközpontú felvétele... több»

 
indingo   2020. 01. 27.

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatás vadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre és persze gondolkodtasson el. A képi világ az operatőri munka fantasztikus az, hogy szinte úgy érezzük mi is ott vagyunk. 119 perces film, de egyáltalán nem érezzük hosszúnak, sőt rácsodálkozunk " már vége?"

 
elekm90   2020. 02. 09.

Jó film volt az 1917, de nekem a képi világ (operatőri munka) és a rendezés sokkal jobban bejött, mint a sztori. A "vágás nélküli" hatás eléri, hogy a néző még jobban bele tudja élni magát, azonban szerintem elég sok a következetlenség a történetben és van egy-két hatásvadász jelenet a filmben. 7/10

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong
 
Sam Mendes háborús anti-imázsvideója egyszerre romantizálja és építi le az első világháború szürrealitás határán mozgó valóságát. több»
 
Mivel tényleg átéljük, milyen lehetett ott lenni, az 1917-tel nem csak a háborús, de a háborúellenes filmeknek is új klasszikusa született. több»
 
1917 kritika több»

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 507 313 forintot termelt. A hazai mozik összesen 98 451 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.