Natalie Portman a GQ magazinnak elmondta, hogy nyitott arra, hogy visszatérjen a Star Wars franchise-ba, 18 évvel azután, hogy a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja volt a kilépője a régóta futó űrsagából.

Portman George Lucas mindhárom előzményfilmjében szerepelt Padmé Amidala szerepében, aki elnyeri Anakin Skywalker szívét.

"Erről nincs információm" - mondta Portman, amikor egy rajongó felvetette, hogy visszatérhetne a franchise-ba - "Senki sem kért meg, hogy térjek vissza, de nyitott vagyok rá".

Portman Padméja meghalt a vajúdás közben, miután megszülte Luke-ot és Leiát a Sith-ek bosszúja című filmben, de a Star Wars franchise-nak van rutinja abban, hogy régóta halottnak hitt karaktereket hoz vissza (lásd a Star Wars I. rész - Baljós árnyak gonosztevőjét, Darth Mault, aki a Solo: Egy Star Wars-történet ben bukkan fel újra).

A Thor: Szerelem és mennydörgést rendező Taika Waititi  2022 nyarán széles körben egy történetet mesélt arról, hogy megkérdezte Portmant, hogy esetleg szeretne-e szerepelni a jelenleg fejlesztés alatt álló Star Wars filmjében. Nem emlékezett, hogy Portman már veteránja a franchise-nak.

"Azt mondja, tényleg [elfelejtette], mert mintha megkérdezte volna tőlem, hogy akarok-e szerepelni egy 'Star Wars' filmben, én pedig azt válaszoltam, hogy igen" - mondta Portman a GQ-nak - "Azt hittem, hogy csak viccel. Annyira viccelődik egyébként midig mindenen, hogy azt hittem, ez is csak vicc volt. És aztán utána azt mondta egy interjúban, hogy mintha összerezzent volna."

A Variety márciusban exkluzívan számolt be arról, hogy Waititi Star Wars filmje még mindig fejlesztés alatt áll, és hogy ő maga is szemezget egy szereppel a filmben. A Total Filmnek tavaly azt mondta, hogy nem érdekli egy olyan Star Wars film, amelyben már létező karakterek és történetszálak vannak (gondoljunk csak a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetre, amely a Halálcsillagon keresztül közvetlenül kapcsolódik az eredeti trilógia első darabjához, vagy eredettörténeteket mesél el (gondoljunk csak Ron Howard Solo című, sarkos Han Solo előzményfilmjére). Célja, hogy "új karaktereket hozzon létre" és "kibővítse a Star Wars világát" a filmjével.

"Nézd, szerintem ahhoz, hogy a 'Star Wars' univerzuma bővüljön, bővülnie kell" - mondta Waititi - "Nem hiszem, hogy a 'Star Wars' univerzumban hasznát venném egy olyan filmnek, ahol mindenki azt mondja: 'Ó, remek, hát ez a Millennium Falcon tervrajza, ah, ez Chewbacca nagymamája'. Ez mind önmagában is megállja a helyét, ez nagyszerű, bár szeretnék valami újat venni, új karaktereket létrehozni, és csak bővíteni a világot, különben úgy érzem, hogy ez egy nagyon kis történet."

Waititi a Star Wars Krysty Wilson-Cairns társíróval fejleszti, aki Oscar-jelölést kapott Sam Mendes 1917 című, egyfelvonásos háborús thrilleréért. 

Portman teljes videóinterjúját a GQ-val az alábbi bejegyzésben nézheted meg.