Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
45
Vélemények
29
Képek
13
Videók
Haverok fegyverben
 
indingo   2017. 04. 11.

Tetszett a film, jó volt az alábeszélős húzás. Egyes momentum már-már hihetetlen volt számomra. Gondoltam, hogy majd valamilyen apróságon csúsznak meg. Picit furcsállottam a kapott büntetéseket.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 19.

Ezzel a filmmel kicsit bajban vagyok. Vígjátékként volt beharangozva, de néhány jelenetet leszámítva én nem tudtam felnevetni. Nem vígjáték, nem akciófilm, nem krimi és nem is dráma. Illetve egy bizonyos szinten az összes, előbb említett műfaj megjelenik benne, de egyik sem válik dominánssá. A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a sztori igaz történeten alapul, s ehhez áldokumentarista eszközöket is felhasznál. Úgyhogy egy olyan érzésem volt a film végén, hogy tulajdonképpen mi is szeretett volna ez lenni. Persze ez az előbbi okfejtés érdektelenné is válhat, hiszen miért is akarnánk annyira műfaji keretek közé szorítani egy filmet, hogyha összességében a sztori rendben van és a színészek is jók? Az első gondolatom egyből az volt, hogy Jonah Hill imádhatta ezt a szerepet, hiszen korábbi filmjeiben is egy hasonló szerepben tündökölt (lásd: Wall Street farkasa, Superbad, a Jump Street filmek), ennek fényében pedig Ephraim karakterét mintha csak rá szabták volna. "Ellenpólusaként" ott van Miles Teller, aki megpróbál a realitás talaján maradni, amíg lehet, de ez egy olyan üzlet (legalábbis a történet szerint), ahol ha elkap a gépszíj, akkor szinte lehetetlen kiszállni. A film története nagyon egyszerű: két haver gyors meggazdagodása, majd bukása, s közben egyre durvább szituációkba kerülnek, amelyekből valahogy ki kell mászniuk, mert különben az életükkel fizetnek. Bradley Coopert jó volt újra látni egy Todd Phillips filmben, ugyanakkor a "gonosz" szerepében kissé meglepett (ilyen szempontból viszont pont ettől működik meglepőként ez a húzás). Hogy mennyi igaz az egész sztoriból, azt nem tudom megítélni, de ha csak részben is van valóságtartalma, akkor is elégé elgondolkodtató, hogy az amerikai kormány így intézi a fegyverbeszerzési és szállítási ügyleteit. Legszívesebben nem adnék rá osztályzatot (de muszáj), mert szerintem egyik műfajban sem tudja megállni a helyét maximálisan, de a jó karakterek és a történetvezetés miatt mégis élvezetessé tud válni a Haverok fegyverben (megjegyzem: szerintem ez a cím adás sem teljesen jó, kissé félrevezető, de ezt már megszokhattuk a hazai stúdióktól).


 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

Szerintem a nyár filmje volt. Szórakoztató, nem gagyi viccekkel. Jonah Hill és Miles Teller nagyon jók voltak együtt. Ahhoz képest, hogy kicsit hosszabb volt, mint az átlagos vígjátékok, végig lekötött, mindig történt benne valami, de az akciójelenetek mégse nyomták el a szereplőket, és így pont kiegyensúlyozott volt.

 
HercegPeter   2019. 03. 16.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A filmet két részre lehet osztani, egy humorosabb, könnyedebb hangvételű első és egy komolyabb, drámaibb második fejezetre. Nekem személy szerint az első fele jobban bejött. Van pár nagyon király jelenet benne. Ott van például, amikor a teherautóval menekülnek a rájuk lövöldöző arabok elől. De nekem a nyitójelenet volt a kedvencem, mivel nem igazán bírom Miles Tellert, így jó volt nézni, ahogy szívatják. Elek Ferenc hangja tökéletesen passzolt Jonah Hillhez, a nevetését pedig zseniálisan találta el.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

Jó film volt nagyon Jonah Hill, ismét nagyot alakított. Van bőven mondani valója pl: Tudni kell hol van a határ, vagy az egyszer fent egyszer lent elv is. Ráadásul igaz történet alapján készült, és egy kis humorral is megfűszerezték.

Jonah Hill
Miles Teller
Jonah Hill
Miles Teller
Miles Teller
Jonah Hill
Jonah Hill
Miles Teller
Miles Teller
Jonah Hill
Miles Teller
Jonah Hill
Jonah Hill
Miles Teller
Miles Teller
Jonah Hill
Bradley Cooper
Miles Teller
Jonah Hill
Miles Teller
Jonah Hill
Jonah Hill
Miles Teller
Miles Teller
Jonah Hill
Jonah Hill
Miles Teller
Todd Phillips
Miles Teller
Jonah Hill
Jonah Hill
Jonah Hill
Todd Phillips
Jonah Hill
Miles Teller
Jonah Hill
Todd Phillips
Todd Phillips
Jonah Hill
Miles Teller
Miles Teller
Todd Phillips
Todd Phillips
Miles Teller
Todd Phillips
Bradley Cooper
Miles Teller
Jonah Hill
 
A Haverok fegyverben egy jó vígjáték szatirikus elemekkel, de semmi több, ami nagy kár, mert potenciál az lett volna benne dögivel. Todd Phillips ugyan még messze van Scorsese-től, de legalább tett egy minőségi lépést a korábbi műveihez képest. Csak így tovább! 8/10 több»
 
Milyen lenne Eric Cartman, ha felnőne? Úgy nézne ki, mint Jonah Hill, fegyverekkel kereskedne teljesen szürreális módon, és kihasználná a jóhiszemű gyerekkori haverjait. 80/100 több»
 
A Haverok fegyverben méltó tudott lenni főszereplőihez: nem egészen profin, nem első osztályú minőségben, de legalább szállította, amit vállalt.
7/10 több»
 

A film költségvetése 50 millió USD.

(czerik)
 

A film összbevétele 86,2 millió USD.

(czerik)
 

David Packouz 4 évvel idősebb, mint Efraim Diveroli. Miles Teller viszont 4 évvel fiatalabb a filmbéli társát alakító Jonah Hill-nél.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.