2020.12.12 20:32 Yosihiro Olvasottság: 327x
2

Fegyverben

Mikor láttam, hogy igaz történeten alapszik, gondoltam, hogy jó kis film lehet, megnézem. Igazából nem csalódtam. Voltak olyan jelenetek, ahol már kicsit szürreálisnak láttam az egészet, és szinte hihetetlennek, de mint már oly sokszor írtam, az élet adja a legjobb filmeket, és ez ugyan nem annyira jó feldolgozása a való történéseknek, de valljuk meg, nem sikerült rosszul.

Igazi akciót nem kapunk, csupán némi izgalom hatja át a filmet. A végeredmény pedig pozitív, és ebből a szemszögből nézve ez így jó. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó lett. A szereplők ugyan nem tudnak a filmhez pluszt adni, ezért igazából az ő teljesítményüket csak három csillaggal díjaznám. A képi és hangi effektek jók lettek. Ezt összevetve egy jó filmet kapunk, gyengébb színészi teljesítménnyel.

Fegyverben

Igazán kiugró alakítást nem tudtam felfedezni a filmben. Valahogy a narrátoros szöveg volt az, ami vezetett végig a történeten, és ez az, ami kiugró ebben a filmben, ami megadja a sava-borsát. A hirtelen váltások, hogy még pizzára is alig volt pénz, aztán egy üvegpalotába költöznek, na ez már egy kicsit meseszerű, de ennyi pénznél sem lehetett volna ekkora luxusba lépni, csak felépítve. Végül a film közben kiderül, miben buktak meg, ami, valljuk meg őszintén, "nevetséges"!

Bár az egyik főhős kapzsi, és mindenen átgázol, csak övé legyen a több pénz. Míg a másik férfiú megfontoltabban kezeli az üzleti ügyeket, de mégis hiba csúszott a számításukba. Bár az utóbbi úriemberre azt mondták, megúszta házi őrizettel, az nem semmi. A másik meg, ha jól emlékszem, 5 évet kapott, ami nemsokára le is jár.

Szóval egy igazi kalandos kis akciófilmet láthatunk, ami bevezet a fegyverkereskedelem olyan rétegébe, amit talán nem is képzeltünk volna. Igazából tanulságos film, a párkapcsolat azon részére gondolok, amikor a hölgy felelősségre vonja a férjét, hogy ne hazudjon neki többet, és mint láthatjuk, ez nem sikerült elég jól... A baráti kapcsolat megvilágítása is elég furcsára sikerült, de elgondolkodtató mindenképp. Igazából mindenkinek tudom ajánlani, egy jó kikapcsolódás mindenki számára. Üdv, Yosi

dráma | háborús | krimi | vígjáték

A Haverok fegyverben című vígjáték Efraim Diveroli és David Packouz fegyverkereskedőkről szól, akik a Pentagonnal kötött szerződésük értelmében az Afganisztánban... több»

2