Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
74%

Ismeretlen kód (2000)

Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
Videók
 
pi   2019. 12. 22.

legújabb vélemény

0

Klasszikus Haneke film, amit Cannes-ban egy díjjal is jutalmaztak. Nem hiába. Utánozhatatlan hangulata van a filmnek, ami gyanúsan egyszerűen kezdődik, majd kellemesen kusza lesz a cselekmény, amit ragyogóan sikerül feloldani a végére.

 
Stiff   2015. 04. 15.

0

Kicsit lassú film de kárpótolnak az igazán erőteljes karakterek. Csak időt kell adni neki, nagyon szépen kibont minden érdekesebb szálat Haneke. Erőteljesen művészfilm szerű, csak azoknak tudom javasolni, akik szeretik ezt a stílust.


 
papaja   2015. 03. 22.

0

Nekem egy kicsit unalmas volt, nagyon hosszúra nyúlnak a jelenetek. Már rég leesett a lényeg, de azért még nagyon lassan történik valami jelentéktelen... talán csak azért mondom ezt, mert tempósabb filmekhez szoktam, de nekem nem jött be. Egyébként a történet és az ötlet jó, de lehetne egy kicsit pörgősebb.

Galéria (6)

A film összbevétele 95 242 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Haneke ebben a filmjében is használja a már védjegyévé vált vágási technikát. Hosszú, statikus jelenetek hirtelen elsötétednek, majd fél másodpercnyi feketeség után folytatódik a film. Ezzel mintegy keretezi a rendező a nagyobb jeleneteket.

(ps)
 

A forgatás alatt Juliette Binoche állapotos volt. Ennek álcázása érdekében visel a filmben laza ruhákat.

(ps)
 

A film első jelenete egyetlen hét perces felvétel, vágás nélkül.

(ps)