Feszegetni a már régen kijelölt határokat, hogy azért éljünk is, és gondoskodjunk is, nem könnyű még manapság sem, de nem csoda, hiszen a nő már talán százezer éve a gondoskodó és a szervező „szerepet” választotta, ez illik hozzá a legjobban. Én a fi... Több
Annak ellenére, vagy pont azért, mert nem tudom magam abba a korba beleélni, amikor a történet játszódik, nekem egészen bejött. Még úgy is, hogy gyakorlatilag egy női vátozata a Holt Költők Társaságának (ami egy zseniális alkotás és az egyik nagy ked... Több
Egyik kedvencem, szeretem a női szerepek ábrázolását benne, és ahogy Julia Roberts kiáll az igazáért, és a lányok csak tanulhatnak tőle ezen a téren. Tehetséges színésznők sorával van tele a film. A művészethez viszont a film után sem kezdtem el érteni. :D
A filmben látható Wellesley Főiskola a valóságban is létezik, a filmet részben ott forgatták. (Wellesley College - 106 Central St, Wellesley, Massachusetts 02481, USA).
A film magyar munkatársa Pinczehelyi Bálint, "grip" pozícióban a "main crew" tagjaként. (születési hely, idő: 1974.03.27., Pécs)
A jelenetek egy részét a Columbia Egyetemen forgatták, ahol Julia Stiles és Maggie Gyllenhaal is diplomázott.
A film kedvéért az eredetileg szőke hajú Kirsten Dunst barnára, az eredetileg barna hajú Julia Stiles pedig szőkére festette a haját.