Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
63

Egyes nők (2016)

Certain Women
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
18
Képek
2
Videók
Egyes nők
 
Sziszi   2016. 09. 24.

legújabb vélemény

Idén nálam eddig ez a film mindent vitt! Nem igaz, hogy Kristen Stewart nem tud játszani, ebben a filmebn igenis megmuttta, hogy egy sokoldalú tehetséges színésznő. De ehhez kellett Kelly Reichardt géniusza is.

 
M4T   2016. 09. 23.

Jó volt a film, de én személy szerint ki nem állhatom Kristen Stewart-ot, talán az Alkonyat filmek miatt, vagy talán azért, mert rendkívül egysíkú amit színjátszás alatt művel. Egyébként a film élvezetes, sőt, nagyon is jó.


 
Riot   2016. 09. 22.

Kelly Reichardtnak ismét sikerült egy szívszorongató drámával előrukkolnia. Sajnos szerintem az Oscar-díjhoz kevés lesz, de nálam ő lenne a befutó. Hibátlan szereposztás, igényes szövegkönyv és remekbe szabott dráma!

Michelle Williams
Kristen Stewart
Michelle Williams
Laura Dern
Jared Harris
Sara Rodier
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Kristen Stewart
James LeGros

A film összbevétele 1 526 698 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Kelly Reichardt megboldogult kutyájának, Lucy-nak ajánlották. Az eb egyébként a rendező két korábbi filmjében is szerepelt, az Old Joy-ban és a Wendy és Lucy-ben.

(ps)
 

Kristen Stewart azért vállalta el a szerepet, mert nagy rajongója Kelly Reichardt munkásságának.

(ps)
 

Kelly Reichardt a digitális kamerák helyett filmre vette a filmet, mert azt állította, hogy a hó túl bénán néz ki a digitális felvételeken. Ehhez képest szinte alig volt hó Montanában a forgatás idején.

(ps)
 

Kristen Stewart többnyire úgy dolgozik, hogy gyorsan memorizálja a teljes szöveget, majd eljátszik a karakterével, és egy-két frázist kicserél, így formázza magára a karaktert. Most azonban a rendező nem engedte meg neki ezt a fajta szabadságot, a teljes szövegkönyvet szóról szóra kellett reprodukálnia.

(ps)
 
Az Egyes nők a Wendy és Lucy mellett a rendezőnő legszebb és legszomorúbb filmje, de egyben a legtöbb türelmet igénylő is. Hiába játszanak benne filmsztárok, Reichardt érzékeny kamerája előtt mindenki átlagemberré vedlik vissza. A rendező nem ítélkezik, és nem irányítja a figyelmet, csak hagyja, hogy átéljük ezeket a kisszerűnek tűnő, mindennapi krízis- és döntéshelyzeteket. Az Egyes nőket egyszerűen jó nézni, jó vele együtt létezni, és elmerülni az olvadozó, őszi melankóliájában. több»
 
Habár a patikamérlegen mért összetevőknek és a filmet belengő egyedi atmoszférának köszönhetően megvan a maga bája, amit ha sikerül átvennie a nézőnek már a kezdetekkor, egyáltalán nem kizárt a pozitív véleményalkotás, de ez minden bizonnyal nem a többséget fogja jelenteni.
5.5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.