Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Fél Nelson (2006)

Half Nelson
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Ryan Gosling

Videók (1)

 
elekm90   2020. 12. 04.

legújabb vélemény

1

Ryan Gosling remekül alakítja a drogfüggő tanárt, aki képtelen rendbe rakni az életét, a tanításon kívül nem nagyon találja célját. Voltak jó pillanatai, de összességében nem nagyon tartott sehova a film, én eleinte azt hittem, hogy a kislány-tanár k... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 15.

0
Ha sikerül ráhangolódni, tetszeni fog

A Fél Nelson tényleg egy olyan film, amire vagy ráhangolódik az ember és hagyja magát sodorni a kissé lassú, lelki mélységeket feszegető történettel vagy nem sikerül elkapnia a hangulatot, amelyet a film megkövetel és unalmasnak, vontatottnak fogja é... teljes kritika»

 
szaka123   2016. 01. 25.

0

Ryan Gosling! Elég lenne csak ennyi, de ebben a filmben sokkal több van! Sajnos nagyon mellőzött film, pedig megérdemelné, hogy ott legyen a legjobbak között. Film egy beteg emberről, aki ráadásul tanár is, így gyerekek között éli a mindennapjait... Ryan Gosling egyik korai darabja, amiért Oscar jelölésig jutott!

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Igazán erős dráma egy esendő férfiről. Ryan Gosling (itt is ) nagyon nagyot alakít, a drámák kedvelőinek érdemes adni ennek a filmnek egy esélyt, szerintem nem bánja meg senki.

 
D. Wolfe   2016. 04. 16.

0

Nagyon erős dráma, nagyszerű színészekkel, bár személyes véleményem szerint a kislány még - az egyébként nagyon jól teljesítő - Ryan Goslingot is lejátszotta. Negatívumként csak a néha indokolatlanul lelassuló cselekményt tudnám felhozni, de nem sze... több»

 
Zsuzsy   2017. 10. 30.

0

Elvont film. Amiatt értékelném átlagos, közepes kategóriába, mert annak ellenére hogy nem egy átlagos hangulatú, megszokott dráma, sok része untatott és lassú volt a cselekménye. Ennek ellenére viszont elgondolkodtató, érdekes volt.

 
Vviktor   2016. 09. 19.

0

Szerintem ez egy nagyon jól összerakott , érdekes film érdekes történettel. Jól alakítanak benne a színészek, Ryan Goslingnek fekszik ez a szerep, meggyőzően alakítja a karaktert.

A film összbevétele 2 694 973 dollár volt (imdb.com).

 

Rachel McAdams meglátogatta Ryan Goslingot a forgatáson, épp amikor a bárban játszódó jelenetet készítették, még a statiszták közé is beugrott, ám a végső verzión nem látszódik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az egész filmet kézi kamerával vették fel, kivéve egyetlen jelenetet, amikor Dan Dunne lakásában forgattak, de ő nincsen otthon és minden statikus.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dan Dunne az eredeti forgatókönyv szerint a harmincas évei közepén járt volna, ám a filmkészítők igazodtak Ryan Gosling életkorához, aki 25 éves volt a forgatás idején.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A mindössze filmet 23 nap alatt forgatták le.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Abban a jelentben, amikor Ryan Gosling felkap egy cicát, mielőtt bemenne Frank házába, egy kóbor macska sétált be a forgatásra, és Gosling felkapta a kis állatot. Mivel Dan macskája nem sokkal ez előtt a jelent előtt pusztult el, a filmkészítők úgy gondolták, hogy benne hagyják a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)