2017.03.15 09:37 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Ha sikerül ráhangolódni, tetszeni fog

A Fél Nelson tényleg egy olyan film, amire vagy ráhangolódik az ember és hagyja magát sodorni a kissé lassú, lelki mélységeket feszegető történettel vagy nem sikerül elkapnia a hangulatot, amelyet a film megkövetel és unalmasnak, vontatottnak fogja érezni.

Nekem azt gondolom sikerült meglátnom a film pozitívumait, ám abban biztos vagyok, hogy nem mostanában fogom újranézni, ugyanis ez is azok közé a művek közé tartozik, amelyek erőteljesen megterhelik a lelket.

Ha sikerül ráhangolódni, tetszeni fog

Az elsődleges dolog, amire felfigyeltem, hogy Ryan Gosling karaktere mennyire szeretetigényes, minden lehetséges módon próbál kikövetelni magának egy kis boldogságot, amelyet egy macska, egy egyéjszakás kaland vagy akár egy barát adhat meg neki ez esetben egy kislány képében. Ha egyikre sem talál rá, akkor jön képbe a drog, amely már olyan szinten a hétköznapjai részévé válik, hogy a munkahelyén sem tud leállni. Ennek ellenére megtartja a különleges óráit az iskolában. amelyekkel igyekszik gondolkodni tanítani a diákjait. Gosling alakítása tényleg nagyon erőteljes, nem véletlenül érdemelt Oscar-jelölést.

Mellette ott van a hányattatott sorsú fekete lány, akinek már-már kitaposott útja van a drogdílerek világában, s hiába igyekszik ennek ellenállni, belesodródik.

Ez a két ember kölcsönösen próbálja megmenteni egymást - a drogdíler a drogost - és az egyik legjobban sikerült jelenete a filmnek, amikor a végén mégis kölcsönösen csalódniuk kell egymásban. Nem könnyű film, de aki szeret kicsit mélyebbre nyúlni a lelki dolgok megértésében és megtalálja a megfelelő hangulatot a film megnézéséhez, annak tetszeni fog.

75 Fél Nelson  (2006)

dráma

Dan Dunne sosem alszik kétszer ugyanott. Na nem mintha minden este másik bombázóval bújna ágyba; az éjszakákat otthon tölti, brooklyni lakásában. Néha sikerül pár órára... több»

0