Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
79

Mártírok

((M)uchenik)
 
gabcajz  2017. 01. 14. 15:58

Nagyon megdöbbentő volt ez a film. Teljesen sokkolt. A története nagyon összetett, kidolgozott. Fontos kérdéseket boncolgat. A színészek nagyon jók benne és a rendezőnek is csak gratulálni tudok. Meghökkentő az a világ, amit ábrázol, főleg hogy nem is tudtam erről a világról.

 
emiel  2017. 01. 13. 07:07

Napjainkban az orosz filmek erősen politikai töltetűek. A Mártírok azonban a politika helyett a vallás, elletven annak tagadása közötti társadalmi feszültséget boncogató filmalkotás lett. Komoly, mély és elgondolkodtató film, mely azonban nem ad kielégítő választ az általa feltett kérdésekre, csupán a rendező cinikus nézőpontját mutatja meg a nézőnek.

 
grufa  2017. 01. 12. 01:34

A vallási fanatizmus köztünk él. Elég csak az elmúlt néhány év vallási fanatizmusára gondolni. Azonban nem is kell olyan messzire mennünk - ahogy a film is mutatja -, hogy a kereszténységen belüli fanatizmushoz érjünk. És ami a legmegdöbbentőbb, hogy a film főszereplője nem valami modern szektájában, hanem a kereszténység ősi, legszigorúbb tanaiban találja meg önmagát. Megdöbbentő film, hiszen még a megnyugtató lezárás is hiányzik, rengeteg nyitott kérdést hagy a film maga után.

Smoking Barrels: Mártírok
Hatásmechanizmusát éppen az adja, hogy nincs egy olyan világos és határozottan végigvitt koncepciója, mint a Keresztútnak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy művészfilm létére még kifejezetten szórakoztató is.
8/10
VOX.hu - Mártírok
Marius von Mayenburg színdarabjának orosz környezetbe helyezett, direkt modorú adaptációja egy fiúról, akire oda kellene figyelni, de ez a társadalmi környezet csak zűrt okozhat ott, ahol egyre nagyobb a zavar. 75/100
 

A Cannes- i fesztiválon elnyerte a François Chalais díjat.

(BéBé)
 

A "muchenik" szó jelentése mártír, míg a "uchenik" jelentése diák vagy tanuló, ezért is van az eredeti címben zárójel, ez úgymond egy szójáték

(BéBé)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.