Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
73%

Lány (2018)

Girl
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
2
Videók

Galéria (26)

Victor Polster
Victor Polster

Videók (2)

 
bbandz2 Nézhetetlen  2018. 11. 18.

legújabb vélemény

1
Nem erdemes

A libsi vilag torz tukre bemutatva a mindennapokban....

 
danny   2018. 11. 13.

1

Ez nem csak egy queer történet, aki csak ezt látja majd benne, az levehetné a szemellenzőjét. Ez az alkotás elsősorban az önidentitásról szól, és arról piszkosul erősen.

 
pepetherock   2018. 11. 12.

0

Egy kicsit szkeptikus voltam ezzel a filmmel kapcsolatba, hogy talán inkább hatásvadász lesz, semmint igazán lényegi, de kellemesen csalódtam. Nagyon precíz és kegyetlen, ugyanakkor grandiózus mű.

 
paval   2018. 11. 09.

0

Izgalmas, hogy míg a legtöbb ilyen jellegű film a társadalom és az egyén viszonyán keresztül dolgozza fel a témát, ezúttal a főhős konfliktusa önmagából, a tükörben látott képéből fakad. Óriási alakítás, ízlésesen tálalt film, nagyszerű munka.

 
eviestan   2018. 11. 08.

0

Elképesztően megérintett ez a történet, szerintem egészen nagy mélységei vannak, az alakítások egyszerűen fenomenálisak. Szerintem ez egy látni kell-kategória.

A film 2 570 880 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 103 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főszereplőjének castingolásakor az alkotók nem kötötték ki, hogy csak lányok, vagy fiúk jelentkezhetnek a szerepre. A casting során több mint 500, 14 és 17 év közötti fiatalt hallgattak meg, míg végül Victor Polster lett a befutó.

(hp)
 

egy 2009-es újságcikk ihlette meg, mely egy belga, fiútestbe született lányról szólt, aki balerina szeretett volna lenni. A szóban forgó táncos jelen volt a film Cannes-i premierjén.

(hp)
 

A produkciót számos A-listás fesztiválokon díjazták, egyebek mellett San Sebastianban, Odesszában, Zürichben és Palicson.

(hp)
 

A Lány rendezőjét, -ot jelölték az év felfedezettje Európai Filmdíjra (jelölés).

(hp)
 

rendezői debütálása.

(hp)
 
A belga rendező minden fölös cikornyától megfosztva mutatja meg a nemi identitás keresésének nehézségét egy érzékeny, de puritán eszköztárral dolgozó filmben, amely alighanem az európai queer/transzgender filmek egyik kanonikus darabja lesz. több»
 
Értékelés 80/100 A húsz pontot ott veszítette el, hogy túlságosan erőlteti a pozitív visszajelzéseket, és a negatívokat, melyeket a valós személy is nyilvánvalóan kapott rendesen, csak érintőleges mutatja be. több»
 
Lukas Dhont rendező még 2009-ben olvasott egy cikket egy születési anyakönyvi kivonatában férfiként számon tartott lányról, akinek minden vágya volt, hogy balerinává váljon. több»