A tehetség - Megáldva

Jon Sklaroff
Marc Webb
Marc Webb
Octavia Spencer

Frank egyedül neveli az unokahúgát, mióta annak édesanyja önkezével vetett véget életének. Hét évesen kiderül, hogy a lány igazi matekzseni. Amikor ez Frank anyjának, Evelynnek a tudomására jut, megpróbálja szétválasztani kettőjüket.

A hétéves Mary matematikai zseni, nagy jövő előtt áll. Ám… Több

Rendező: Marc Webb
Író: Tom Flynn
Premier: 2017.04.07. | Netflix (2024.09.15.)

2024.09.22 Br623

Nem átlagos

Most, hogy felkerült egy streamingszolgáltatóra a film, rátaláltam én is. Zárójelben jegyzem meg, hogy a rendezésnek, ha lehetne, mínusz pontot adnék, utálom, amikor egy filmben rángatózik a kamera, mintha fújná a szél, szinte fejfájást kaptam tőle. Chris Evans egy gondterhelt apuka szerepébe bújik, miután a lánytestvére öngyilkos lesz, ő veszi magához az unokahúgát. Elmenekül addigi élete elől, és egy kisváros lepukkant mobilházas részére költözik. Amikor iskoláskorú lesz a gyermek, és mások is tudomást szereznek róla, hogy csakúgy, mint az anyja, ő is egy matematikai tehetség, megjelenik a gyermek nagyanyja, és követeli magának a kislányt. Gyakorlatilag erről szól a film, a perről, a főszereplő bizonytalanságáról, ő sem tudja igazán, hogy mivel tesz jót a kislánynak. Nagyon érzelmekkel teli film, megindító és tanulságos. Olyan néznivaló, aminek van igazi tartalma, és nyomot hagy az emberben. Bár nem sokan mondhatják el, hogy igazi lángelme, zseni a gyermekük, de azért minden szülőnek tanulságos, hogy egy gyermeknek meg kell adni azt is, hogy játszhasson, sportolhasson, nem csak a tanulásra, szakkörökre stb. kell hurcolni őket.

2017.11.20 Deku

Rémesen jó kis film lett. Gyakorlatilag mindent megtudott adni a nézőnek. Látványt, zenét és értelmes történett. Szó szerint elállt a lélegzetem tőle. Lassan indult be de az ahogy befejeződött valami eszméletlen.

2017.12.13 Yosihiro

Jó kis film lett ebből. remek felvezetéssel indul és a végén csak a happy end hiányzik. A szereposztás jó. Érdemes megnézni elgondolkodtató film. Talán a jövőnket mutatja megy ahogy gyorsul a világunk és egyre fejlettebbek lesznek a gyermekeink. Jó kikapcsolódás csak ajánlani tudom

2017.10.01 indingo

Nagyon tetszett a története, hasonlót még nem láttam ezért is tartom különlegesnek. Több családi sérelem is felszínre került, de nem éreztem erőltetettnek a dolgot.

2018.05.28 HercegPeter

Rólam általában elmondható, hogy nem igazán Szívlelem a gyerekszínészeket, de itt most kivételt kell tennem. A kiscsaj az okoskodásai ellenére is nagyon könnyen megkedveltette magát velem. Persze nem csak ő, az apa és a szomszéd is szimpatikus volt. ... Több

Chris Evans ténylegesen örökbe fogadott egy kutyát a filmben szereplő állatmenhelyről. A neve Dodger lett.Szerző: Dorkateo

Frednek, a macskának valójában megvan mindkét szeme. Jobb szemét a drámaiság kedvéért CGI technológiával „eltávolították”.Szerző: Dorkateo

Ez a film volt Marc Webb rendező első filmje az 500 nap nyár (2009) óta.Szerző: Dorkateo

A filmben a Navier–Stokes problémát oldotta meg Diane. Ez a matematikai probléma egyike a hét Millennium-díjjal járó megoldatlan feladatnak. A Clay Mathematics Institute 1 millió dollár díjat ajánlott annak, aki elsőként ad megoldást erre.Szerző: Dorkateo

Értékelés: 8/10
(2017. 08. 07.)
Gifted
Ez a film úgy egy másfél órányi tömény boldogságbomba, hogy nem néz közben hülyének, képes elgondolkodtatni és érett módon szórakoztatni - értelmes kikapcsolódásra kevés jobb választás adódik nála mostanában. Több