Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
93

Láthatás

(Jusqu'à la garde)
 
23
4
6
 
alexxx   2018. 03. 15.

Csak csatlakozni tudom az előttem szólóhoz, ilyen maradandó filmélményben elég rég volt már részem. A sztorija baromi erős, és ahogy fel van építve, hát, nem is találom a szavakat. A lehető legjobb szívvel ajánlom mindenkinek. Nem fogtok csalódni!

 
Varga_Júlia   2018. 03. 02.

A Láthatás az a fajta minimál és hiperrealista dráma, ahol végig az az érzésünk, hogy az eseményekbe véletlenül csöppenünk bele. Úgy kísérjük végig a családot a történeten, hogy első kézből látjuk, mi történik - és még egy kicsit szégyellhetjük is magunkat - hiszen emberek magánéletébe látunk bele. A film lassan építkezik, és bár már az elején van rá némi utalás, hova fut ki a vége, mégis tartózkodik attól, hogy szánkba rágjon dolgokat. Aki kedveli ezt a fajta kendőzetlen, mindenféle romantikától és túlzásoktól mentes stílust, annak biztos nagyon be fog jönni ez a film is - de aki valami könnyed szórakozásra vágyik, az biztos, hogy keserűen csalódni fog. Ez nem egy szórakoztató film, nem felemel, megnevetett vagy kiemel egy kicsit a valóságból: épp az a célja, hogy beledöngöljön a létezés anyagpadlójába, és szinte kéri, hogy érezd magad nyomorultul. Egyik szereplőt sem teszi ok nélkül szimpatikussá, esélyünk sincs, hogy bárkit megszeressünk a történetben - csak némi távolságtartással kalauzol végig minket egy igazi családi drámán, aminek nincs és nem is lehet jó megoldása. A szűkre és feszesre szabott rendezés egy pillanatra sem hagyja, hogy elfordítsuk a fejünket, és egy gyakran emlegetett témát tesz mikroszkóp alá: a családon belüli erőszakot, és teszi ezt mindenféle sallang vagy túlzás nélkül. Vitaindítónak, szétcincálásra és megbeszélésre tökéletesen alkalmas film abból a fajtából, amit érdemes megvitatni másokkal.

 
msanalog   2018. 02. 13.

Talán az év egyik legütősebb filmdrámája. Ha valaki meg akarja érteni, hogy mi az igazi félelem, azt ebből a filmből sokszor szavak nélkül ismerhetjük meg. Szerintem ha minden fiú és férfi megnézné, ez egy jobb világ lenne.

 
totykos   2018. 03. 16.

Eddig számomra ez volt az év legkellemesebb filmes csalódása. Nem vártam túl sokat, de rendesen beleszögezett a székbe a Láthatás, és pár óráig bennem is maradt a hatása. Piszkosul kemény, és nagyon jól összerakott film, műfajában egyedülálló.

Denis Ménochet
Thomas Gioria
Thomas Gioria
Denis Ménochet
Thomas Gioria
Thomas Gioria
Denis Ménochet
Popcorn Project - Láthatás
... abban az utolsó negyedórában, amikor jobban szorítottam a szék karfáját és magasabban volt az adrenalin szintem, mint bármelyik akciófilm „végső leszámolása” során. Pedig csak olyan dolgot láttam, ami a bűnügyi statisztikák szerint viszonylag gyakran megtörténik. Nemcsak Franciaországban, hazánkban is. 9/10
Vox.hu - Láthatás
A Láthatás tipikusan nem az a film, amit sok helyen fognak vetíteni, pláne raklámozni, és amihez a rövid történetleírása révén olyan nagyon kedvet kapna az ember. Pedig nagyon érdemes beülni rá, maradandó élményt érően az. 95/100

Filmsomnia.hu - Láthatás
A tragédia, a családon belüli erőszak felé egymással párhuzamosan futnak a szavak, a cselekmények, a képkockák. A váratlan fordulatok sem zökkentik ki a drámai alkotást a természetes áramlásból. A film műfajához az elejétől a végéig hű marad. Aki szórakozásra, kikapcsolódásra vágyna, annak ezt a mozit nem ajánlom. 90/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.