Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A torinói ló (2011)

A torinói ló
Filmadatlap
 
12
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
Morpheus19   2021. 12. 22.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
A Kárhozat, a Sátántangó és a Werckmeister harmóniák hármasának méltó örököse

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tarr Béla. Valahányszor kiejtjük az idén tíz éve visszavonult rendező nevét a szánkon, mindig éles reakciókat vált ki a körülöttünk levőkből. Vannak, akiknek megyőződésük, hogy egy nézhetetlen, túlnyújtott filmeket készítő mizantróp öregemberről besz... teljes kritika»

 
HercegPeter   2016. 11. 29.

0

Azért is jók az ilyen filmek, mert mindenkiből más reakciót vált ki. Én semmit nem tudtam róla mikor belekezdtem. De mindenkinek 10 perc alatt leesik, hogy itt nem fogunk se izgulni, se a hasunkat fogva nevetni, még csak világmegváltó szövegeket sem ... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 20.

0

Háát.. az értelmezéséhez a filmnek még várok pár évet, nem biztos, hogy helyénvalólenne, meg ezek olyan filmek, hogy mindenkinek mást ad. Nekem egy rakás gondolat mellett , gyönyörű képeket, atmoszférát, kiváló zenét, egy sújos monológot a páleszos t... több»

 
kispista5   2015. 12. 27.

0

azoknak, akik szeretik a lassú filmeket.

 
2011. március 31-én került a mozikba Tarr Béla életművének – saját bevallása szerint – lezáró darabja, A torinói ló. A Kárhozat és a Sátántangó rendezője ezúttal is a filmkészítés határait feszegeti, a tét viszont már nem lehetne nagyobb: a végső emberi megsemmisüléssel történő szembenézés. több»
 
A torinói ló egy kihagyhatatlan alkotás, akárcsak sok más darab a Tarr Béla életműből. Szóval nyugodtan vegye fel mindenki a megnézendő listára, mert érdemes. több»