Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Hat hét (2023)

Hat hét
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Román Katalin
Mészáros András
Balsai Mónika
Takács Katalin
Román Katalin
Román Katalin
Román Katalin

Videók (2)

 
Csaba   2023. 03. 27.

legújabb vélemény

0

Fuh, hát nem is tudom, az biztos, hogy nagyon erős film, amilyet nem lát mindennap az ember, csak épp annyira nyomasztó volt, hogy órákra lehangolt voltam tőle, ami persze nem "baj".

 
Caravaggio1978   2023. 03. 26.

1
Nekem mást mondott, de velem van a baj

Nos, maga a film egész jó, csak olyan gondolatokat ébreszt bennem, ami maga a nyers valóság. Felelőtlen, buta emberekre asszociálok. Tehát amúgy 2023-ben élünk, és hihetetlen, de ez a szexuális szabadosság sem elég arra, hogy sok-sok menő csajszit informáljon a dolgokról. Az első kefires bögre kiborulása után nem tudják, mitől nő a hasuk. Szóval nagyon-nagyon hiányos sok-sok ember fejében ez a terület 2023-ban is. A másik meg a nyomorultak, nem is tudom, mi készteti az embereket, akik saját magukat sem tudják fenntartani, a gyerekvállalásra. Kinek jó ez? Mint a Neander-völgyben, csak csitt-csatt évente, mennyiség számít, majd csak legel valamit.

 
googk   2023. 03. 26.

0

Minden egyes kockája megragadja az embert, annyira szépen van felvéve, a cselekmény pedig nagyon hatásos volt nálam.

A film 0 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 256 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte a Tallinn Black Nights Filmfesztivál nagydíját 2022-ben.

(csd)
 

Az eredeti tervek szerint az alkotók dokumentumfilmként szerették volna feldolgozni a témát.

(csd)
 

A filmet a 2022-es a Szarajevói Filmfesztiválon mutatták be, ahol egyúttal a Szarajevó Szíve fődíjra is jelölték.

(csd)
 
Habár az anyaság témája a filmművészet egyik régóta jelenlévő, visszatérő toposza, a Hat hét megjelenése nem is lehetne aktuálisabb. Az utóbbi években világszerte a fiatal nők teste és a női princípium ilyen-olyan okokból ismét újult erővel vált az öregedő férfiak szellemi csataterévé, és a társadalmi egyeztetés totális mellőzésével képesek meghozni életszerűtlen törvényeket. Az élet védelmére hivatkozva. A gyerekvállalás kérdésköre azonban nem csak, és nem elsősorban nemzeti sorskérdés. Egy gyereket életben is kell tartani, fel kell nevelni, és nem csak a túléléséhez szükséges legalapvetőbb feltételeket biztosítani. A 18. CineFest Zukor Adolf nagydíjas filmje, a Hat hét egy tinianya személyes sorsán keresztül éppen ezt a komplex problémakört hivatott ábrázolni. De a szubjektív nézőponton túl egy picit a szociológia háttérbe is betekintést enged. több»