Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Hat hét (2023)

Hat hét
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Román Katalin
Mészáros András
Balsai Mónika
Takács Katalin
Román Katalin
Román Katalin
Román Katalin

Videók (2)

 
Slezi   2023. 05. 16.

legújabb vélemény

1
Gyula

A filmet nézve fájt az igazság. És ez a legnagyobb erénye, hogy kendőzetlenül mutatja meg a kilátástalanságot. De egyben nagyon szép és emberi, hogy ez a kislány nem adja fel, küzd, harcol egy jobb életért magának, és az áldozatvállalásával a kislányának is. Megindító, emberi és felemelő. Respekt az alkotóknak!

 
googk   2023. 03. 26.

1

Minden egyes kockája megragadja az embert, annyira szépen van felvéve, a cselekmény pedig nagyon hatásos volt nálam.

 
Caravaggio1978   2023. 03. 26.

3
Nekem mást mondott, de velem van a baj

Nos, maga a film egész jó, csak olyan gondolatokat ébreszt bennem, ami maga a nyers valóság. Felelőtlen, buta emberekre asszociálok. Tehát amúgy 2023-ben élünk, és hihetetlen, de ez a szexuális szabadosság sem elég arra, hogy sok-sok menő csajszit informáljon a dolgokról. Az első kefires bögre kiborulása után nem tudják, mitől nő a hasuk. Szóval nagyon-nagyon hiányos sok-sok ember fejében ez a terület 2023-ban is. A másik meg a nyomorultak, nem is tudom, mi készteti az embereket, akik saját magukat sem tudják fenntartani, a gyerekvállalásra. Kinek jó ez? Mint a Neander-völgyben, csak csitt-csatt évente, mennyiség számít, majd csak legel valamit.

 
Csaba   2023. 03. 27.

2

Fuh, hát nem is tudom, az biztos, hogy nagyon erős film, amilyet nem lát mindennap az ember, csak épp annyira nyomasztó volt, hogy órákra lehangolt voltam tőle, ami persze nem "baj".

A film 18 266 129 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 057 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte a Tallinn Black Nights Filmfesztivál nagydíját 2022-ben.

(csd)
 

Az eredeti tervek szerint az alkotók dokumentumfilmként szerették volna feldolgozni a témát.

(csd)
 

A filmet a 2022-es a Szarajevói Filmfesztiválon mutatták be, ahol egyúttal a Szarajevó Szíve fődíjra is jelölték.

(csd)
 
Habár az anyaság témája a filmművészet egyik régóta jelenlévő, visszatérő toposza, a Hat hét megjelenése nem is lehetne aktuálisabb. Az utóbbi években világszerte a fiatal nők teste és a női princípium ilyen-olyan okokból ismét újult erővel vált az öregedő férfiak szellemi csataterévé, és a társadalmi egyeztetés totális mellőzésével képesek meghozni életszerűtlen törvényeket. Az élet védelmére hivatkozva. A gyerekvállalás kérdésköre azonban nem csak, és nem elsősorban nemzeti sorskérdés. Egy gyereket életben is kell tartani, fel kell nevelni, és nem csak a túléléséhez szükséges legalapvetőbb feltételeket biztosítani. A 18. CineFest Zukor Adolf nagydíjas filmje, a Hat hét egy tinianya személyes sorsán keresztül éppen ezt a komplex problémakört hivatott ábrázolni. De a szubjektív nézőponton túl egy picit a szociológia háttérbe is betekintést enged. több»