Kövess minket: Játssz egy Kodak Extráért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
82

Aurora Borealis: Északi fény

(Aurora Borealis: Északi fény)
 
alexxx  2017. 04. 16.

Nem sok film készült a magyar történelemnek erről az időszakáról, de ki más is készítette volna el, mint Mészáros Márta. Aki ismeri a rendezőnő munkásságát, nem fog meglepődni. Újdonság már nem lesz, de egy erős témát boncolgató érzékeny film született.

 
erdei1999  2017. 10. 19.

Voltak nagyon jó pillanatai a filmnek, de sajnos nagyon gyengék is. Számomra kiszámítható volt a történet, a film felénél már nagyon pontosan sejtettem a végkifejletet. Mindenellett a film hangulata nagyon magával ragadó, a történet régi szála különösen tetszett. Történelmileg hiteles, sokat tudhatunk meg a általa háború utáni korról. Számomra a történet sablonossága miatt csak közepes alkotás.

 
ovejuna  2016. 03. 12.

Katartikus filmélmény, legalábbis azok számára, akik nem a hollywoodi látványfilmeket tekintik mércének. Ízléses, megrázó, gondolatébresztő film. Merem ajánlani!

 
migoras  2017. 10. 12.

Voltak pillanatai a filmnek, amikor szabályosan nem kaptam levegőt. Nagyon erős az atmoszférája, Mészáros Márta nagyon ért a feszültség megteremtéséhez.

 
Cicero96  2017. 11. 09.

Ez a film nagyon felidegesített. Nálam a csavarnál indult be a film, addig engem nem tudott megfogni a történet. Na mondom mi lesz itt még és 10 perc múlva már vége is. agh! Az első két-harmadából jópár jelenetet ki lehetett volna vágni és megnyújtani sőt az egész filmet rá lehetett volna húzni a végső harmadára vegyítve a múltbéli jelenetekkel és szerintem sokkal jobb filmről beszélhetnénk mint,amit láttunk. Technikailag a filmmel minden rendben, a zene is jó (néhol eléggé oda nem illő, de összességébe ok) és a színészi alakítások is ok. Törőcsik Mari még 81 évesen is tudja hozni a magas szintet! Végre egy film, ahol mindenki azon a nyelven beszél, ahol és ahogy kell, ez egy nagy plusz pont! Az osztályzás fejezi ki a legjobban: átlagos! 6/10

Tóth Ildikó
Törőcsik Mari
Törőcsik Franciska
Tóth Ildikó
Cserhalmi György
Tóth Ildikó
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Tóth Ildikó
Törőcsik Mari
Törőcsik Franciska
VOX.hu - Aurora Borealis - Északi fény
A fontos téma önmagában még egyetlen filmet sem tett jóvá. Az Aurora Borealis – Északi fény témája van annyira fontos, hogy megérdemelt volna egy ennél jobb filmet. 55/100

Smoking Barrels: Aurora Borealis: Északi fény
Mindenesetre ha ez a film a magyar Felperzselt föld, akkor annak nagyon sárga és nagyon savanyú.

4/10
 

Az Aurora Borealis: Északi fény költségvetése 788 millió forint volt, melynek 75 százalékát a Filmalap finanszírozta.

(hp)
 

A film forgatása Magyarországon, Spanyolországban (Barcelona), Ausztriában (Bécs) és Lettországban zajlott.

(hp)
 

Ez Mészáros Márta 26. filmje.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.