Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Aurora Borealis: Északi fény (2017)

Aurora Borealis: Északi fény
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
12
Képek
6
Videók

Galéria (12)

Tóth Ildikó
Törőcsik Mari
Törőcsik Franciska
Tóth Ildikó
Cserhalmi György
Tóth Ildikó
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Tóth Ildikó
Törőcsik Mari
Törőcsik Franciska

Videók (6)

 
Szöllősi Annamária   2019. 07. 03.

legújabb vélemény

0

Tökéletes, lebilincselő és nagy hatású alkotás! A fiatalabb generáció történelmi hiányosságaik miatt unatkoznak. Valóban csak 1 lövés dördül el+ csak egy sorozatos erőszak. Nincs elég vér és horror! Lentebb olvastam egy olyan megjegyzést is, hogy az ... több»

 
indingo   2018. 07. 07.

a nap véleménye

3
Egy valódi gyöngyszem

A magyar filmgyártás évek óta megfelelő úton halad, több bizonyíték is van rá jó filmek formájában. Egyre bátrabbak a készítők, ma már nincs tabu téma. És az elkészült filmek között is egyre több a minőségi alkotás. Az Aurora Borealis: Északi fény a... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 23.

1

El evickél ez a film a középmezőnyben. Ez pedig neki nem hátrány. Őszintén még ezt se néztem volna ki belőle. Ez a film nem lett egy korszakmegváltó alkotás de ettől eltekintve is nézhető. Nem mondom, hogy sok pozitívumot tudnék mellette felsorakoztatni talán annyi hogy elgondolkodik rajta az ember.

2
 
Berto49   2018. 07. 13.

0

Történelmi melodráma, amelynek a forgatókönyve sokat akart elmondani a háború szörnyűségeiről, a nők meggyalázásáról, de érzésem szerint keveset sikerült. Meglehetősen modoros, visszaköszönnek az idős rendezőnő kedvenc témái, a nőiség biológiai deter... több»

 
erdei1999   2017. 10. 19.

1

Voltak nagyon jó pillanatai a filmnek, de sajnos nagyon gyengék is. Számomra kiszámítható volt a történet, a film felénél már nagyon pontosan sejtettem a végkifejletet. Mindenellett a film hangulata nagyon magával ragadó, a történet régi szála különö... több»

 
alexxx   2017. 04. 16.

0

Nem sok film készült a magyar történelemnek erről az időszakáról, de ki más is készítette volna el, mint Mészáros Márta. Aki ismeri a rendezőnő munkásságát, nem fog meglepődni. Újdonság már nem lesz, de egy erős témát boncolgató érzékeny film született.

 
hsanya182   2018. 07. 28.

1

Elég unalmas magyar film. Célirányosan a témáját tekintve néztem meg és csakis azért, hogy hogyan teremti meg a feszültséget amint a gonosz orosz katonák a háború idején az erőszakukkal sebeket okoztak a fiatal nőkben... Harmatgyenge eresztés, persze... több»

A film 63 925 024 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 54 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Olga szerepét eredetileg Mészáros Márta kedvenc színésznője, Isabelle Huppert játszotta volna, ám egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A tényfeltáró cikk adatai szerint körülbelül harmincezerre tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik 1945 után az Ausztriában megszállóként állomásozó szovjet katonák és az osztrák nők "kapcsolatából" születtek. Ezek a kapcsolatok többségében erőszakon alapultak. Magyarországon is hasonló volt a helyzet, erről szól Mészáros Márta filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dr. Barbara Stelzl-Marx osztrák történésznek a BBC History-ban jelent meg egy tényfeltáró cikke a háború idején, a megszállott területeken született, házasságon kívüli gyermekekről. Ez a cikk keltette fel Mészáros Márta figyelmét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Aurora Borealis: Északi fény költségvetése 788 millió forint volt, melynek 75 százalékát a Filmalap finanszírozta.

(hp)
 

A film forgatása Magyarországon, Spanyolországban (Barcelona), Ausztriában (Bécs) és Lettországban zajlott.

(hp)
 
Mészáros Márta hősnői hozzá s az orosz regényekben megjelenő nőkhöz hasonlóan, szeretnek, tűrnek, remélnek, túlélnek, akkor is, ha látszólag belehalnak sorsukba. A 86 éves rendező feltáró hangvételű munkáiban makacs következetességgel mutatja be, hogy mire képes egy nő férfiak nélkül. több»
 
Értékelés: 60/100 Nem azt mondom, hogy egy nézhetetlen film, sőt, nagyon is ajánlott megnézni, de a hibái mellett nem mehetünk el szó nélkül. több»
 
A fontos téma önmagában még egyetlen filmet sem tett jóvá. Az Aurora Borealis – Északi fény témája van annyira fontos, hogy megérdemelt volna egy ennél jobb filmet. 55/100 több»