Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Aurora Borealis: Északi fény (2017)

Aurora Borealis: Északi fény
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
12
Képek
6
Videók

Vélemények: Aurora Borealis: Északi fény (2017)

 
Szöllősi Annamária   2019. 07. 03.

legújabb vélemény

Tökéletes, lebilincselő és nagy hatású alkotás! A fiatalabb generáció történelmi hiányosságaik miatt unatkoznak. Valóban csak 1 lövés dördül el+ csak egy sorozatos erőszak. Nincs elég vér és horror! Lentebb olvastam egy olyan megjegyzést is, hogy az Úr összekeverte az 50-es éveket a háborúval. Azt gondolom, hogy mindenki nézze meg, mert tökéletes és történelmi a megfogalmazás, azonban annak aki nem ért belőle valamit, járjon utána.

 
indingo   2018. 07. 07.

a nap véleménye

Egy valódi gyöngyszem

A magyar filmgyártás évek óta megfelelő úton halad, több bizonyíték is van rá jó filmek formájában. Egyre bátrabbak a készítők, ma már nincs tabu téma. És az elkészült filmek között is egyre több a minőségi alkotás. Az Aurora Borealis: Északi fény a hazai filmgyártás gyöngyszeme a 2017-es évből. A történet önmagában is izgalmas és még különlegesebbé teszi a két idősíkban való utazás, amit mesterien valósítottak meg a készítők, mert mindvégig lehet tudni, hogy hol járunk egy percre se zavarodik tőle össze az ember. A film megnézéséhez és befogadásához kell egy fajta szociális érzékenység, ezért gondolom, hogy csak egy réteg tudja értékelni a történetét. Rengeteg borzalom történt a múltban ... több»


 
Deku   2017. 12. 23.

El evickél ez a film a középmezőnyben. Ez pedig neki nem hátrány. Őszintén még ezt se néztem volna ki belőle. Ez a film nem lett egy korszakmegváltó alkotás de ettől eltekintve is nézhető. Nem mondom, hogy sok pozitívumot tudnék mellette felsorakoztatni talán annyi hogy elgondolkodik rajta az ember.

2
 
erdei1999   2017. 10. 19.

Voltak nagyon jó pillanatai a filmnek, de sajnos nagyon gyengék is. Számomra kiszámítható volt a történet, a film felénél már nagyon pontosan sejtettem a végkifejletet. Mindenellett a film hangulata nagyon magával ragadó, a történet régi szála különösen tetszett. Történelmileg hiteles, sokat tudhatunk meg a általa háború utáni korról. Számomra a történet sablonossága miatt csak közepes alkotás.

 
Berto49   2018. 07. 13.

Történelmi melodráma, amelynek a forgatókönyve sokat akart elmondani a háború szörnyűségeiről, a nők meggyalázásáról, de érzésem szerint keveset sikerült. Meglehetősen modoros, visszaköszönnek az idős rendezőnő kedvenc témái, a nőiség biológiai determináltsága, a gyerekszülés irtózatos fájdalma. A karakterek kidolgozatlanok, a nagy csavar meg elég nehezen hihető. A drámai témát erősen közhelyes megoldásokkal vitték a filmvászonra, a flashback gyakori alkalmazása inkább rontott, mint javított a színvonalon. A film tempója nagyon egyenetlen, hol hosszasan és feleslegesen elidőzik egy--egy jelenetnél, hol meg az ötödik sebességbe kapcsol, lényeges eseményeket még csak jelzésszerűen sem emlit. A „visszatért” Törőcsik Marin kívül a többi szereplő csak jól-rosszul eljátszotta a rá kiosztott szerepet, átélésről, azonosulásról nem beszélhetünk. Ladányi Jákob, az unoka, Róbert szerepében különösen amatőr alakítással tűnt ki. Legalább nagy vonalakban utalni kellett volna a két idősík közötti több évtized történéseire is, vagy a tátongó hézagot a kreatív nézők töltsék meg tartalommal?

 
hsanya182   2018. 07. 28.

Elég unalmas magyar film. Célirányosan a témáját tekintve néztem meg és csakis azért, hogy hogyan teremti meg a feszültséget amint a gonosz orosz katonák a háború idején az erőszakukkal sebeket okoztak a fiatal nőkben... Harmatgyenge eresztés, persze egynek elmegy, ha nem ismertem volna a témáját meg sem néztem volna annyira unalmas...

 
alexxx   2017. 04. 16.

Nem sok film készült a magyar történelemnek erről az időszakáról, de ki más is készítette volna el, mint Mészáros Márta. Aki ismeri a rendezőnő munkásságát, nem fog meglepődni. Újdonság már nem lesz, de egy erős témát boncolgató érzékeny film született.

 
TomÁcs   2018. 08. 09.

Nagyon lassan építkező film, ami a közepétől kezd beindulni. Kár az elejéért.

 
Lonka   2018. 08. 28.

Ez egy remek film lehetett volna, de valahogy annyira unalmasan tálalták a dolgokat, hogy majd elaludtam rajta. Mire körvonalazódott a story már elvesztettem az érdeklődésemet.

 
Cicero96   2017. 11. 09.

Ez a film nagyon felidegesített. Nálam a csavarnál indult be a film, addig engem nem tudott megfogni a történet. Na mondom mi lesz itt még és 10 perc múlva már vége is. agh! Az első két-harmadából jópár jelenetet ki lehetett volna vágni és megnyújtani sőt az egész filmet rá lehetett volna húzni a végső harmadára vegyítve a múltbéli jelenetekkel és szerintem sokkal jobb filmről beszélhetnénk mint,amit láttunk. Technikailag a filmmel minden rendben, a zene is jó (néhol eléggé oda nem illő, de összességébe ok) és a színészi alakítások is ok. Törőcsik Mari még 81 évesen is tudja hozni a magas szintet! Végre egy film, ahol mindenki azon a nyelven beszél, ahol és ahogy kell, ez egy nagy plusz pont! Az osztályzás fejezi ki a legjobban: átlagos! 6/10

 
tm67   2017. 12. 11.

Szerintem elég jó a film. Tudja valaki, hogy a szabadtéri fürdő létezik-e a valóságban? S ha igen, hol van? Köszi

 
bmarti   2017. 10. 27.

Szerintem ez a film remekmű. A történet megrázó, a színészek -főleg Törőcsik Mari- játéka nagyon hiteles. Rengeteg üzenete van azok számára is, akik ezt a kort csak a szülők, nagyszülők elmondásai alapján ismerik. Köszönet az alkotóknak!!!

 
migoras   2017. 10. 12.

Voltak pillanatai a filmnek, amikor szabályosan nem kaptam levegőt. Nagyon erős az atmoszférája, Mészáros Márta nagyon ért a feszültség megteremtéséhez.

 
ovejuna   2016. 03. 12.

Katartikus filmélmény, legalábbis azok számára, akik nem a hollywoodi látványfilmeket tekintik mércének. Ízléses, megrázó, gondolatébresztő film. Merem ajánlani!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.