Külön falka (2021)

Wild Roots

Horváth Zorka
Dietz Gusztáv

Gábor390920   2023. 03. 24.

Családi egyesülés

Az alapszituáció az, hogy egy kislányt a nagyszülei nevelnek, mert az édesapja börtönviselt. De mi történik akkor, ha az erős személyiségű kislány meg szeretne ismerkedni az apjával? Mivel a kislánnyal láthatóan nem törődnek eleget a nagyszülei, így érthető, hogy lázad a szabályok ellen. Édesapja hasonló habitusú, bár kiderül, hogy egy halálos baleset miatt vesztette el a feleségét, és ezért volt börtönben. Ennek fényében még a lelkiismerete is mardossa, de ennek ellenére próbál jobb ember lenni. Vajon jó hatással lesz az édesapa a lányára, vagy még nagyobb fájdalmat okoz neki? Azt gondolom, hogy a film nagyon jól bemutatja a fokozatosan kibontakozó kapcsolatot apa és lánya között, valamint figyelembe veszi a múltbeli történéseket és azok következményeit.

indingo   2021. 12. 22.

Hihetetlen, hogy Dietz úr játéka mennyire természetes. Nem csodálkozom, hogy a rendező mindenáron őt akarta. Nyers és kegyetlen történet.

belavagyok   2021. 10. 27.

Sallangmentes, életszagú történet. Sok mondanivalóval és elgondolkodtató történésekkel.

Lóri Ádámcsik   2022. 03. 09.

Jóó

Végre egy jó magyar film a palettán. Nagyon jól sikerült elkapni az életérzést, a fájdalmat, az élet nyers realitását. A két főszereplő tökéletes. Később akár egy folytatást is el tudnék képzelni a film végét látva. Ajánlom megnézésre!

petera050   2021. 10. 01.

Hihetetlenül jól megírt sztori ez, gyerekek. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, hogy minél többen megnézzék majd.

Fikatours_blogger   2023. 02. 09.

A jelenetek jók, a karakterek kiválóak, a története valósághű, engem összességében mégsem szórakoztatott annyira, mint az előttem szólókat.

Pordán Tamás   2021. 09. 28.

Nézzétek meg a Külön falkát!

​Miért jó a film: ​​​Kis ​Hajni rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmje – szerintem – egy nagyon ígéretes és jó munka, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez egy kezdő filmes első egész estés mozija, amely nagyon kicsi (inkubátor filmes) költségvetéssel ​készült el. Ennek ellenére az eddigi szakmai és közönség visszajelzésekkel egyetemben az alábbi erényeit emelném ki: a rendezés​ és az eredeti történeten alapuló sztori forgatókönyve mellett a briliáns antiszínész választás, azaz ​annak ellenére, hogy a film két főszereplője abszolút amatőr, mégis olyan erős és magával ragadó jelenlétük van a vásznon, amit a rendező érzékenysége mellett szerintem a film zenéjének és az operatőri munkának is köszönhetünk. Összességében a film nagyon kifejező jelenetei és a fenti erényei okán végig lebilincselő hatást gyakorol a nézőkre.

A film 14 372 030 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 376 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film elnyerte az Art Mozi Egyesület filmdíját 2022-ben.

(csd)

A film a Vukovár Filmfesztiválon megkapta a legjobb filmnek járó díjat.

(csd)

A forgatás Budapesten zajlott.

(csd)

A szereplőválogatás során közel 1500 kislányt és 400 férfit hallgattak meg a főszerepekre.

(csd)

A film a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjában debütált.

(csd)

Ami viszont biztos, hogy hamar eljön az az időszak, amikor a magyar női rendezőkről szólva – természetesen nem lebecsülve munkásságukat és tehetségüket – már nem csak Mészáros Márta vagy Enyedi Ildikó jut a nézők eszébe. több»

Kis Hajni első nagyjátékfilmje, a Külön falka a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West című versenyprogramjában már bizonyított, szeptember 11-én pedig a hazai közönség is láthatta a Cinefest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol ötperces vastaps kísérte a vetítést. több»

A Külön falka kifejezetten szerethető, őszinte alkotás, amely szerencsés csillagzat alatt igazi sikerfilmmé is válhat. Remélhetőleg ez a rendhagyó apa-lánya történet képes lesz minél több nézőt a mozikba csábítani. több»