Tibor hét évet töltött a börtönben. Szabadulása után egy klub kidobójaként talál munkát, ám állandó pénzügyi problémái és lobbanékony természete miatt folyton zűrbe keveredik. A nagyszülőknél nevelkedő, időközben konok kiskamasszá lett lánya, Niki azonnal felkeresi apját, amint értesül… több»
Az alapszituáció az, hogy egy kislányt a nagyszülei nevelnek, mert az édesapja börtönviselt. De mi történik akkor, ha az erős személyiségű kislány meg szeretne ismerkedni az apjával? Mivel a kislánnyal láthatóan nem törődnek eleget a nagyszülei, így érthető, hogy lázad a szabályok ellen. Édesapja hasonló habitusú, bár kiderül, hogy egy halálos baleset miatt vesztette el a feleségét, és ezért volt börtönben. Ennek fényében még a lelkiismerete is mardossa, de ennek ellenére próbál jobb ember lenni. Vajon jó hatással lesz az édesapa a lányára, vagy még nagyobb fájdalmat okoz neki? Azt gondolom, hogy a film nagyon jól bemutatja a fokozatosan kibontakozó kapcsolatot apa és lánya között, valamint figyelembe veszi a múltbeli történéseket és azok következményeit.
Végre egy jó magyar film a palettán. Nagyon jól sikerült elkapni az életérzést, a fájdalmat, az élet nyers realitását. A két főszereplő tökéletes. Később akár egy folytatást is el tudnék képzelni a film végét látva. Ajánlom megnézésre!
Hihetetlenül jól megírt sztori ez, gyerekek. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, hogy minél többen megnézzék majd.
Miért jó a film: Kis Hajni rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmje – szerintem – egy nagyon ígéretes és jó munka, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez egy kezdő filmes első egész estés mozija, amely nagyon kicsi (inkubátor filmes) költségvetéssel készült el. Ennek ellenére az eddigi szakmai és közönség visszajelzésekkel egyetemben az alábbi erényeit emelném ki: a rendezés és az eredeti történeten alapuló sztori forgatókönyve mellett a briliáns antiszínész választás, azaz annak ellenére, hogy a film két főszereplője abszolút amatőr, mégis olyan erős és magával ragadó jelenlétük van a vásznon, amit a rendező érzékenysége mellett szerintem a film zenéjének és az operatőri munkának is köszönhetünk. Összességében a film nagyon kifejező jelenetei és a fenti erényei okán végig lebilincselő hatást gyakorol a nézőkre.
A film 14 372 030 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 376 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »