Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Külön falka (2021)

Wild Roots
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Horváth Zorka
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv

Videók (2)

 
erahurka   2023. 03. 30.

legújabb vélemény

1

Igazából a végéig nem nagyon tudtam a csávóval szimpatizálni. Gigatahó volt minden, amit csinált. Egyébként a nagyon ritka jó magyar filmek egyike.

 
belavagyok   2021. 10. 27.

3

Sallangmentes, életszagú történet. Sok mondanivalóval és elgondolkodtató történésekkel.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 03. 09.

1
Jóó

Végre egy jó magyar film a palettán. Nagyon jól sikerült elkapni az életérzést, a fájdalmat, az élet nyers realitását. A két főszereplő tökéletes. Később akár egy folytatást is el tudnék képzelni a film végét látva. Ajánlom megnézésre!

 
petera050   2021. 10. 01.

2

Hihetetlenül jól megírt sztori ez, gyerekek. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, hogy minél többen megnézzék majd.

1
 
Fikatours_blogger   2023. 02. 09.

1

A jelenetek jók, a karakterek kiválóak, a története valósághű, engem összességében mégsem szórakoztatott annyira, mint az előttem szólókat.

 
Pordán Tamás   2021. 09. 28.

2
Nézzétek meg a Külön falkát!

​Miért jó a film: ​​​Kis ​Hajni rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmje – szerintem – egy nagyon ígéretes és jó munka, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez egy kezdő filmes első egész estés mozija, amely nagyon kicsi (inkubátor filmes) költségvetéssel ​készült el. Ennek ellenére az eddigi szakmai és közönség visszajelzésekkel egyetemben az alábbi erényeit emelném ki: a rendezés​ és az eredeti történeten alapuló sztori forgatókönyve mellett a briliáns antiszínész választás, azaz ​annak ellenére, hogy a film két főszereplője abszolút amatőr, mégis olyan erős és magával ragadó jelenlétük van a vásznon, amit a rendező érzékenysége mellett szerintem a film zenéjének és az operatőri munkának is köszönhetünk. Összességében a film nagyon kifejező jelenetei és a fenti erényei okán végig lebilincselő hatást gyakorol a nézőkre.

 
Filmbarát73   2022. 10. 01.

1

Hoppá, ez a film egy igazi gyöngyszem a sok selejt között! A rendező jól tudta, hogy ezzel a történettel és ilyen szintű színészi alakítássokkal nem fog mellé lőni. Egyszerűen olyan magasra tette a mércét, amivel az érzelmeinkre olyan benyomást gya... több»

A film 14 372 030 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 376 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte az Art Mozi Egyesület filmdíját 2022-ben.

(csd)
 

A film a Vukovár Filmfesztiválon megkapta a legjobb filmnek járó díjat.

(csd)
 

A forgatás Budapesten zajlott.

(csd)
 

A szereplőválogatás során közel 1500 kislányt és 400 férfit hallgattak meg a főszerepekre.

(csd)
 

A film a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjában debütált.

(csd)
 
Ami viszont biztos, hogy hamar eljön az az időszak, amikor a magyar női rendezőkről szólva – természetesen nem lebecsülve munkásságukat és tehetségüket – már nem csak Mészáros Márta vagy Enyedi Ildikó jut a nézők eszébe. több»
 
Kis Hajni első nagyjátékfilmje, a Külön falka a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West című versenyprogramjában már bizonyított, szeptember 11-én pedig a hazai közönség is láthatta a Cinefest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol ötperces vastaps kísérte a vetítést. több»
 
A Külön falka kifejezetten szerethető, őszinte alkotás, amely szerencsés csillagzat alatt igazi sikerfilmmé is válhat. Remélhetőleg ez a rendhagyó apa-lánya történet képes lesz minél több nézőt a mozikba csábítani. több»