Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
96%

Külön falka (2021)

Wild Roots
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Videók (2)

 
petera050   2021. 10. 01.

legújabb vélemény

0

Hihetetlenül jól megírt sztori ez, gyerekek. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, hogy minél többen megnézzék majd.

 
Pordán Tamás   2021. 09. 28.

0
Nézzétek meg a Külön falkát!

​Miért jó a film: ​​​Kis ​Hajni rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmje – szerintem – egy nagyon ígéretes és jó munka, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez egy kezdő filmes első egész estés mozija, amely nagyon kicsi (inkubátor filmes) költségvetéssel ​készült el. Ennek ellenére az eddigi szakmai és közönség visszajelzésekkel egyetemben az alábbi erényeit emelném ki: a rendezés​ és az eredeti történeten alapuló sztori forgatókönyve mellett a briliáns antiszínész választás, azaz ​annak ellenére, hogy a film két főszereplője abszolút amatőr, mégis olyan erős és magával ragadó jelenlétük van a vásznon, amit a rendező érzékenysége mellett szerintem a film zenéjének és az operatőri munkának is köszönhetünk. Összességében a film nagyon kifejező jelenetei és a fenti erényei okán végig lebilincselő hatást gyakorol a nézőkre.

 
cody0507   2021. 09. 30.

0

Nagyon összeszedett alkotás, amit szerintem mindenkinek látnia kell. Remek történet, remek alkaításokkal. Egyszerűen nagyon emberi és tanulságos.

A film 7 246 035 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 5 638 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatás Budapesten zajlott.

(csd)
 

A szereplőválogatás során közel 1500 kislányt és 400 férfit hallgattak meg a főszerepekre.

(csd)
 

A film a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjában debütált.

(csd)
 

A Külön falka Kis Hajni első nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)
 
Kis Hajni első nagyjátékfilmje, a Külön falka a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West című versenyprogramjában már bizonyított, szeptember 11-én pedig a hazai közönség is láthatta a Cinefest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol ötperces vastaps kísérte a vetítést. több»
 
Érzelmes és nagyon fontos darabról van szó, amit ha csak az néz meg, aki maga is családi traumákkal küzd, akkor a film már meg is szerezte azt a világhírnevet, amit megérdemel. több»
 
[...] ki ne szeretne rendszerellenes hős lenni, akinek még igen érzékeny lelke is van. De mindezen az archetipikus alkaton túl Dietz Gusztávnak fenntartások nélkül elhittem, ahogy eljátssza azt az embert, aki sokat hibázott, és mindent elveszített. Vagy talán csak majdnem mindent. több»