Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Külön falka (2021)

Wild Roots
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Horváth Zorka
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv
Dietz Gusztáv

Videók (2)

 
Gábor390920   2023. 03. 24.

legújabb vélemény

0
Családi egyesülés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az alapszituáció az, hogy egy kislányt a nagyszülei nevelnek, mert az édesapja börtönviselt. De mi történik akkor, ha az erős személyiségű kislány meg szeretne ismerkedni az apjával? Mivel a kislánnyal láthatóan nem törődnek eleget a nagyszülei, így érthető, hogy lázad a szabályok ellen. Édesapja hasonló habitusú, bár kiderül, hogy egy halálos baleset miatt vesztette el a feleségét, és ezért volt börtönben. Ennek fényében még a lelkiismerete is mardossa, de ennek ellenére próbál jobb ember lenni. Vajon jó hatással lesz az édesapa a lányára, vagy még nagyobb fájdalmat okoz neki? Azt gondolom, hogy a film nagyon jól bemutatja a fokozatosan kibontakozó kapcsolatot apa és lánya között, valamint figyelembe veszi a múltbeli történéseket és azok következményeit.

 
indingo   2021. 12. 22.

6

Hihetetlen, hogy Dietz úr játéka mennyire természetes. Nem csodálkozom, hogy a rendező mindenáron őt akarta. Nyers és kegyetlen történet.

 
belavagyok   2021. 10. 27.

2

Sallangmentes, életszagú történet. Sok mondanivalóval és elgondolkodtató történésekkel.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 03. 09.

0
Jóó

Végre egy jó magyar film a palettán. Nagyon jól sikerült elkapni az életérzést, a fájdalmat, az élet nyers realitását. A két főszereplő tökéletes. Később akár egy folytatást is el tudnék képzelni a film végét látva. Ajánlom megnézésre!

 
petera050   2021. 10. 01.

1

Hihetetlenül jól megírt sztori ez, gyerekek. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, hogy minél többen megnézzék majd.

1
 
Fikatours_blogger   2023. 02. 09.

0

A jelenetek jók, a karakterek kiválóak, a története valósághű, engem összességében mégsem szórakoztatott annyira, mint az előttem szólókat.

 
Pordán Tamás   2021. 09. 28.

1
Nézzétek meg a Külön falkát!

​Miért jó a film: ​​​Kis ​Hajni rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmje – szerintem – egy nagyon ígéretes és jó munka, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez egy kezdő filmes első egész estés mozija, amely nagyon kicsi (inkubátor filmes) költségvetéssel ​készült el. Ennek ellenére az eddigi szakmai és közönség visszajelzésekkel egyetemben az alábbi erényeit emelném ki: a rendezés​ és az eredeti történeten alapuló sztori forgatókönyve mellett a briliáns antiszínész választás, azaz ​annak ellenére, hogy a film két főszereplője abszolút amatőr, mégis olyan erős és magával ragadó jelenlétük van a vásznon, amit a rendező érzékenysége mellett szerintem a film zenéjének és az operatőri munkának is köszönhetünk. Összességében a film nagyon kifejező jelenetei és a fenti erényei okán végig lebilincselő hatást gyakorol a nézőkre.

A film 14 372 030 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 376 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte az Art Mozi Egyesület filmdíját 2022-ben.

(csd)
 

A film a Vukovár Filmfesztiválon megkapta a legjobb filmnek járó díjat.

(csd)
 

A forgatás Budapesten zajlott.

(csd)
 

A szereplőválogatás során közel 1500 kislányt és 400 férfit hallgattak meg a főszerepekre.

(csd)
 

A film a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjában debütált.

(csd)
 
Ami viszont biztos, hogy hamar eljön az az időszak, amikor a magyar női rendezőkről szólva – természetesen nem lebecsülve munkásságukat és tehetségüket – már nem csak Mészáros Márta vagy Enyedi Ildikó jut a nézők eszébe. több»
 
Kis Hajni első nagyjátékfilmje, a Külön falka a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West című versenyprogramjában már bizonyított, szeptember 11-én pedig a hazai közönség is láthatta a Cinefest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol ötperces vastaps kísérte a vetítést. több»
 
A Külön falka kifejezetten szerethető, őszinte alkotás, amely szerencsés csillagzat alatt igazi sikerfilmmé is válhat. Remélhetőleg ez a rendhagyó apa-lánya történet képes lesz minél több nézőt a mozikba csábítani. több»