Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Berto49   2019. 12. 23.

legújabb vélemény

Hatalmas tragédiák után

Természetesen magyarként nagyon örülök, és szurkolok a film sikeréért, bár nem sok esélyt látok a győzelemre. Elsősorban azért, mert ezen a kamaradrámán erősen látszódik, hogy TV-filmnek készült, egy mozifilmnek szerintem több cselekményt kellene tartalmaznia. Otthon, egy kényelmes fotelban a néző jobban el tudja viselni a viszonylagos történet nélküliséget, intim környezetben jobban tud azonosulni a két főszereplővel. Filmvásznon kissé monotonnak tűnik. Ezzel együtt gondolatébresztő film, amely visszavisz a háború utáni évek világába, megtetézve a két főhős átélt hatalmas veszteségeivel. Túl gyorsnak találom Klára és Aldó mély kapcsolatának kialakulását, már rögtön a második találkozás után szoros szövetség kötődik köztük. A leány-apa viszony mellett halványan jelentkezik a szexuális vonzódás is, de az érettebb Aldó élettapasztalata révén ez a szál nem teljesedik be. Finom utalásokkal az impériumváltás jelenségei is feltűntek, gondoljunk csak az éjszakai csengőfrász bemutatására. A film vége is nagyon illett a darabhoz, mindketten látszólag megtalálták az élettársukat, de az igazi boldogság ígérete elég távolinak tűnt. Tetszett és tökéletes volt a szereplőválasztás, Szőke Abigél érett színésznőként mutatkozott be, a fanyar Hajduk Károly nagyon jó volt a feleségét és gyermekeit elvesztő orvos szerepében.

 
Ákos Varga   2019. 10. 06.

Lehet szebb az élet - Akik maradtak

Tóth Barnabás Oscar-nevezett drámája letisztult, akadémikus formanyelven, páratlan érzékenységgel beszél a nagy ívű történelmi traumák utáni továbbélés lehetőségéről. A Trezor, a Félvilág, a Berni követ, az Árulók, a Foglyok vagy épp a Szabadság, különjárat után az Akik maradtak egy újabb bizonyíték arra, hogy a tévéfilm mint típus immár a hazai viszonyok között sem jelent automatikusan alacsonyabb minőséget a mozivászonra készült alkotásokhoz képest. Tóth Barnabás második egész estése kicsit olyan, mintha az 1945 témáját a Testről és lélekről líraiságával, csendességével és éteri lebegésével házasították volna. Mindkét vonal külön-külön is ritkaság a kortárs magyar filmben, ám az Akik marad... több»


 
voti75   2019. 11. 04.

Remek magyar film,jó időtöltés

Pazar film, pazar jelenetekkel és kitűnő színészekkel.Akár többször is érdemes megnézni! Nagy alkotás:)

 
scroll35   2019. 10. 04.

Végre! Tavaly a Trezor, idén ez a film nyűgözött le. Kezdem visszanyerni a magyar filmgyártásba vetett hitemet. Elképzelhető, hogy nem fogja nagy tömegek tetszését elnyerni, mert elég sajátos stílusa van, de aki kicsit is otthonosan mozog a 20. századi történelemben, az értékelni fogja. A korszakhoz és a történtekhez pont ez a lassú tempó és komorság kell.

 
DarkMoss   2019. 10. 02.

Ha nagyon érzelgős akarnék lenni, annyit írnék, hogy egy közepes film a szeretet mindent elsöprő erejéről. Ennél azonban sokkal több. Traumák feldolgozása, emlékezettörténet, jövőépítés, a múlt feledése halmozódik benne. Szőke Abigél annyira azonosult Klára szerepével, hogy nehéz lesz őt más szerepben elképzelnem, és Hajduk Károly is fantasztikus volt a magányos középkorú férfi szerepében. Toplistás film.

Szőke Abigél
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Hajduk Károly
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Szőke Abigél
 
Nekünk pedig két dolgunk maradt, megtekinteni ezt a szép filmet és drukkolni, hogy ismét legyen kiért szorítanunk a következő Oscar-gálán magyar részről -is. több»
 
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. több»
 
Az elmúlt évekhez képest az idei hazai Oscar-nevezett jóval közérthetőbb és szerethetőbb, de értékeiben fikarcnyival sem marad alul elődeihez képest. több»

A film 30 894 525 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 851 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben az underground rap-szféra egyik ikonikus alakja, Sicratman (Paizs Miklós) is feltűnik.

(hp)
 

A film egy részét ugyanott forgatták (Ráckeresztúr), ahol Szász Attila Félvilág című alkotását.

(hp)
 

A film forgatásakor még nem volt egyértelmű, hogy az Akik maradtak a televíziók képernyőin kívül a mozikban is látható lesz-e.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.