Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Akik maradtak (2019)

Akik maradtak
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Andrea387225   2021. 04. 08.

legújabb vélemény

1

Elgondolkodtató, megrendítő, hogy honfitársaink mit éltek át ebben a tragikus korszakban. Kitűnő színészi játék.

 
Crystaldeer   2020. 10. 05.

2
Egy újbóli zseniális magyar alkotás

Vonakodva kezdtem nézni a filmet, de nagyon kellemeset csalódtam. Gyönyörű film. Az utóbbi években egyre több zseniális magyar film készül, és ez is azok közé tartozik. Bár azt tudtam, hogy a rendező korábbi filmjei is szuperek voltak, ezért reménykedtem, hogy nem fogok csalódni, és igazam lett. A főszereplők hihetetlen profin alakították a karaktereket, bár korábbról egyikőjüket se ismertem, mindketten a kedvenceim lettek, és persze ez a film is. Hitelesen tudták átadni a film cselekményét. Szőke Abigél - hát a le a kalappal előtte. A végét én is megkönnyeztem egy kicsit. Én alapjáraton nem szeretem az olyan filmeket, amiknek nincs rendes lezárása, vagyis úgymond egy nyitott könyv marad a végére, hogy a néző kíváncsi maradjon, hogy de akkor vajon mi lesz velük később, de ez a film talán ezzel a lezárással volt jó. A film után szívesen elolvasnám a könyvet is, ami alapján készült, majd utánanézek, hol tudom beszerezni. :) Szerintem ez a film díjat érdemelne, nemzetközileg is sikeres lehetne.


 
TomÁcs   2020. 09. 01.

2

Remek magyar film a küzdésről és az élni akarásról. Mennyire felemelő tud lenni, ha van az életben egy olyan ember aki támogat minket.

 
Dorkateo   2020. 08. 08.

2
Tulajdonképp végigsírtam az egészet

Klára szeretetre való. Direkt nem méltót írtam, azt kiérdemelni nem kell(ene). Klára így gyógyítja magát. Nem hagyja a felnőtteket a fájdalomba süllyedni. Feladatul adja magát, megtartó erőül. Felnevelteti magát választott szüleivel, s a végén nem is tudom, ki itt a felnőtt, s ki a gyerek. "Most is hazudsz? – kérdezi Klára. Mindig – válaszolja Aldó". Mert legtöbbünkből hiányzik a bátorság úgy szeretni, ahogy Klára teszi. Akár félreérthetően is. Lassú film, helyet hagy érezni, míg nézzük. Ezt nem lehet gyorsabban.

1
 
indingo   2020. 08. 20.

1

A látvány és a hangulata a filmnek nagyon megkapó. Átjön az a fájdalom, amely a főszereplők szívében van. Nem a legjobb magyar filmek egyike, de érdemes megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 23.

0
Hatalmas tragédiák után

Természetesen magyarként nagyon örülök, és szurkolok a film sikeréért, bár nem sok esélyt látok a győzelemre. Elsősorban azért, mert ezen a kamaradrámán erősen látszódik, hogy TV-filmnek készült, egy mozifilmnek szerintem több cselekményt kellene tartalmaznia. Otthon, egy kényelmes fotelban a néző jobban el tudja viselni a viszonylagos történet nélküliséget, intim környezetben jobban tud azonosulni a két főszereplővel. Filmvásznon kissé monotonnak tűnik. Ezzel együtt gondolatébresztő film, amely visszavisz a háború utáni évek világába, megtetézve a két főhős átélt hatalmas veszteségeivel. Túl gyorsnak találom Klára és Aldó mély kapcsolatának kialakulását, már rögtön a második találkozás után szoros szövetség kötődik köztük. A leány-apa viszony mellett halványan jelentkezik a szexuális vonzódás is, de az érettebb Aldó élettapasztalata révén ez a szál nem teljesedik be. Finom utalásokkal az impériumváltás jelenségei is feltűntek, gondoljunk csak az éjszakai csengőfrász bemutatására. A film vége is nagyon illett a darabhoz, mindketten látszólag megtalálták az élettársukat, de az igazi boldogság ígérete elég távolinak tűnt. Tetszett és tökéletes volt a szereplőválasztás, Szőke Abigél érett színésznőként mutatkozott be, a fanyar Hajduk Károly nagyon jó volt a feleségét és gyermekeit elvesztő orvos szerepében.

 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 15.

0

Minden elismerésem Tóth Barnabás rendezőé, egy nagyszerű történetet igazán csodás keretbe foglalt. Csodálatos alakítások, érzelmi hullámvölgy a legszélsőségesebb határok között, szerelem, fájdalom, kétségbeesés, ragaszkodás, gyönyörű úgy, ahogy van.

Galéria (6)

Szőke Abigél
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Hajduk Károly
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Szőke Abigél

Videók (1)

A film 30 894 525 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 851 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Szőke Abigél legelső filmszerepe.

(jakedave )
 

A filmben az underground rap-szféra egyik ikonikus alakja, Sicratman (Paizs Miklós) is feltűnik.

(hp)
 

A film egy részét ugyanott forgatták (Ráckeresztúr), ahol Szász Attila Félvilág című alkotását.

(hp)
 

A film forgatásakor még nem volt egyértelmű, hogy az Akik maradtak a televíziók képernyőin kívül a mozikban is látható lesz-e.

(hp)
 

A projekt 120 millió forintos pályázati összeget nyert el (Fehér György pályázat).

(hp)
 

Az Akik maradtak forgatására rendkívül kevés idő állt rendelkezésre. A munkálatok csupán 19 napig tartottak.

(hp)
 

A filmet teljes egészében csupán egyetlen kamerával forgatták.

(hp)
 

A film forgatása Budapesten és a ráckeresztúri Brauch-kastélyban zajlott.

(hp)
 

A film alapjául a Férfiidők lányregénye című könyv szolgált F. Várkonyi Zsuzsa tollából.

(hp)
 

Az Akik maradtak Tóth Barnabás második egészestés játékfilmje. A direktor legutóbb a Susotázs című kisjátékfilmjével aratott hangos sikert, mellyel az Oscar-díjra is esélyes volt.

(hp)
 
Nekünk pedig két dolgunk maradt, megtekinteni ezt a szép filmet és drukkolni, hogy ismét legyen kiért szorítanunk a következő Oscar-gálán magyar részről -is. több»
 
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. több»
 
Az elmúlt évekhez képest az idei hazai Oscar-nevezett jóval közérthetőbb és szerethetőbb, de értékeiben fikarcnyival sem marad alul elődeihez képest. több»