Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Ákos Varga   2019. 10. 06.
Lehet szebb az élet - Akik maradtak

Tóth Barnabás Oscar-nevezett drámája letisztult, akadémikus formanyelven, páratlan érzékenységgel beszél a nagy ívű történelmi traumák utáni továbbélés lehetőségéről. A Trezor, a Félvilág, a Berni követ, az Árulók, a Foglyok vagy épp a Szabadság, különjárat után az Akik maradtak egy újabb bizonyíték arra, hogy a tévéfilm mint típus immár a hazai viszonyok között sem jelent automatikusan alacsonyabb minőséget a mozivászonra készült alkotásokhoz képest. Tóth Barnabás második egész estése kicsit olyan, mintha az 1945 témáját a Testről és lélekről líraiságával, csendességével és éteri lebegésével házasították volna. Mindkét vonal külön-külön is ritkaság a kortárs magyar filmben, ám az Akik marad... több»

 
voti75   2019. 11. 04.
Remek magyar film,jó időtöltés

Pazar film, pazar jelenetekkel és kitűnő színészekkel.Akár többször is érdemes megnézni! Nagy alkotás:)


 
scroll35   2019. 10. 04.

Végre! Tavaly a Trezor, idén ez a film nyűgözött le. Kezdem visszanyerni a magyar filmgyártásba vetett hitemet. Elképzelhető, hogy nem fogja nagy tömegek tetszését elnyerni, mert elég sajátos stílusa van, de aki kicsit is otthonosan mozog a 20. századi történelemben, az értékelni fogja. A korszakhoz és a történtekhez pont ez a lassú tempó és komorság kell.

 
DarkMoss   2019. 10. 02.

Ha nagyon érzelgős akarnék lenni, annyit írnék, hogy egy közepes film a szeretet mindent elsöprő erejéről. Ennél azonban sokkal több. Traumák feldolgozása, emlékezettörténet, jövőépítés, a múlt feledése halmozódik benne. Szőke Abigél annyira azonosult Klára szerepével, hogy nehéz lesz őt más szerepben elképzelnem, és Hajduk Károly is fantasztikus volt a magányos középkorú férfi szerepében. Toplistás film.

 
Gwen_mot   2019. 09. 29.

Nekem eleinte egy kicsit vontatottnak tűnt. Örülök, hogy a magyar filmipar végre csakugyan kezdi összeszedni magát és komoly, akár többször nézhető alkotásokat letenni az asztalra. Az Akik maradtak remek filmélmény, súlyos és megrázó, nekem pedig egyszerűen erre volt szükségem.

Szőke Abigél
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Hajduk Károly
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Szőke Abigél
 
Nekünk pedig két dolgunk maradt, megtekinteni ezt a szép filmet és drukkolni, hogy ismét legyen kiért szorítanunk a következő Oscar-gálán magyar részről -is. több»
 
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. több»
 
Az elmúlt évekhez képest az idei hazai Oscar-nevezett jóval közérthetőbb és szerethetőbb, de értékeiben fikarcnyival sem marad alul elődeihez képest. több»

A film 28 886 407 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 17 898 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben az underground rap-szféra egyik ikonikus alakja, Sicratman (Paizs Miklós) is feltűnik.

(hp)
 

A film egy részét ugyanott forgatták (Ráckeresztúr), ahol Szász Attila Félvilág című alkotását.

(hp)
 

A film forgatásakor még nem volt egyértelmű, hogy az Akik maradtak a televíziók képernyőin kívül a mozikban is látható lesz-e.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.