Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Akik maradtak (2019)

Akik maradtak
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 15.

legújabb vélemény

0

Minden elismerésem Tóth Barnabás rendezőé, egy nagyszerű történetet igazán csodás keretbe foglalt. Csodálatos alakítások, érzelmi hullámvölgy a legszélsőségesebb határok között, szerelem, fájdalom, kétségbeesés, ragaszkodás, gyönyörű úgy, ahogy van.

 
Crystaldeer   2020. 10. 05.

2
Egy újbóli zseniális magyar alkotás

Vonakodva kezdtem nézni a filmet, de nagyon kellemeset csalódtam. Gyönyörű film. Az utóbbi években egyre több zseniális magyar film készül, és ez is azok közé tartozik. Bár azt tudtam, hogy a rendező korábbi filmjei is szuperek voltak, ezért reménykedtem, hogy nem fogok csalódni, és igazam lett. A főszereplők hihetetlen profin alakították a karaktereket, bár korábbról egyikőjüket se ismertem, mindketten a kedvenceim lettek, és persze ez a film is. Hitelesen tudták átadni a film cselekményét. Szőke Abigél - hát a le a kalappal előtte. A végét én is megkönnyeztem egy kicsit. Én alapjáraton nem szeretem az olyan filmeket, amiknek nincs rendes lezárása, vagyis úgymond egy nyitott könyv marad a végére, hogy a néző kíváncsi maradjon, hogy de akkor vajon mi lesz velük később, de ez a film talán ezzel a lezárással volt jó. A film után szívesen elolvasnám a könyvet is, ami alapján készült, majd utánanézek, hol tudom beszerezni. :) Szerintem ez a film díjat érdemelne, nemzetközileg is sikeres lehetne.


 
TomÁcs   2020. 09. 01.

2

Remek magyar film a küzdésről és az élni akarásról. Mennyire felemelő tud lenni, ha van az életben egy olyan ember aki támogat minket.

 
Dorkateo   2020. 08. 08.

2
Tulajdonképp végigsírtam az egészet

Klára szeretetre való. Direkt nem méltót írtam, azt kiérdemelni nem kell(ene). Klára így gyógyítja magát. Nem hagyja a felnőtteket a fájdalomba süllyedni. Feladatul adja magát, megtartó erőül. Felnevelteti magát választott szüleivel, s a végén nem is tudom, ki itt a felnőtt, s ki a gyerek. "Most is hazudsz? – kérdezi Klára. Mindig – válaszolja Aldó". Mert legtöbbünkből hiányzik a bátorság úgy szeretni, ahogy Klára teszi. Akár félreérthetően is. Lassú film, helyet hagy érezni, míg nézzük. Ezt nem lehet gyorsabban.

1
 
indingo   2020. 08. 20.

1

A látvány és a hangulata a filmnek nagyon megkapó. Átjön az a fájdalom, amely a főszereplők szívében van. Nem a legjobb magyar filmek egyike, de érdemes megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 23.

0
Hatalmas tragédiák után

Természetesen magyarként nagyon örülök, és szurkolok a film sikeréért, bár nem sok esélyt látok a győzelemre. Elsősorban azért, mert ezen a kamaradrámán erősen látszódik, hogy TV-filmnek készült, egy mozifilmnek szerintem több cselekményt kellene tartalmaznia. Otthon, egy kényelmes fotelban a néző jobban el tudja viselni a viszonylagos történet nélküliséget, intim környezetben jobban tud azonosulni a két főszereplővel. Filmvásznon kissé monotonnak tűnik. Ezzel együtt gondolatébresztő film, amely visszavisz a háború utáni évek világába, megtetézve a két főhős átélt hatalmas veszteségeivel. Túl gyorsnak találom Klára és Aldó mély kapcsolatának kialakulását, már rögtön a második találkozás után szoros szövetség kötődik köztük. A leány-apa viszony mellett halványan jelentkezik a szexuális vonzódás is, de az érettebb Aldó élettapasztalata révén ez a szál nem teljesedik be. Finom utalásokkal az impériumváltás jelenségei is feltűntek, gondoljunk csak az éjszakai csengőfrász bemutatására. A film vége is nagyon illett a darabhoz, mindketten látszólag megtalálták az élettársukat, de az igazi boldogság ígérete elég távolinak tűnt. Tetszett és tökéletes volt a szereplőválasztás, Szőke Abigél érett színésznőként mutatkozott be, a fanyar Hajduk Károly nagyon jó volt a feleségét és gyermekeit elvesztő orvos szerepében.

 
Paulo-Varga   2019. 10. 06.

0
Lehet szebb az élet - Akik maradtak

Tóth Barnabás Oscar-nevezett drámája letisztult, akadémikus formanyelven, páratlan érzékenységgel beszél a nagy ívű történelmi traumák utáni továbbélés lehetőségéről. A Trezor, a Félvilág, a Berni követ, az Árulók, a Foglyok vagy épp a Szabadság, kül... teljes kritika»

Galéria (6)

Szőke Abigél
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Hajduk Károly
Szőke Abigél
Hajduk Károly
Szőke Abigél

Videók (1)

A film 30 894 525 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 851 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben az underground rap-szféra egyik ikonikus alakja, Sicratman (Paizs Miklós) is feltűnik.

(hp )
 

A film egy részét ugyanott forgatták (Ráckeresztúr), ahol Szász Attila Félvilág című alkotását.

(hp )
 

A film forgatásakor még nem volt egyértelmű, hogy az Akik maradtak a televíziók képernyőin kívül a mozikban is látható lesz-e.

(hp )
 

A projekt 120 millió forintos pályázati összeget nyert el (Fehér György pályázat).

(hp )
 

Az Akik maradtak forgatására rendkívül kevés idő állt rendelkezésre. A munkálatok csupán 19 napig tartottak.

(hp )
 

A filmet teljes egészében csupán egyetlen kamerával forgatták.

(hp )
 

A film forgatása Budapesten és a ráckeresztúri Brauch-kastélyban zajlott.

(hp )
 

A film alapjául a Férfiidők lányregénye című könyv szolgált F. Várkonyi Zsuzsa tollából.

(hp )
 

Az Akik maradtak Tóth Barnabás második egészestés játékfilmje. A direktor legutóbb a Susotázs című kisjátékfilmjével aratott hangos sikert, mellyel az Oscar-díjra is esélyes volt.

(hp )
 
Nekünk pedig két dolgunk maradt, megtekinteni ezt a szép filmet és drukkolni, hogy ismét legyen kiért szorítanunk a következő Oscar-gálán magyar részről -is. több»
 
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. több»
 
Az elmúlt évekhez képest az idei hazai Oscar-nevezett jóval közérthetőbb és szerethetőbb, de értékeiben fikarcnyival sem marad alul elődeihez képest. több»