Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Szép csendben (2019)

Szép csendben
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
16
Képek
3
Videók

Galéria (16)

Bognár Lulu
Major Erik
Máté Gábor
Bognár Lulu
Bognár Lulu
Máté Gábor
Major Erik
Major Erik
Bognár Lulu
Máté Gábor
Bognár Lulu
Major Erik
Schell Judit
Major Erik
Bognár Lulu
Bognár Lulu
Varga Mária
Máté Gábor

Videók (3)

 
Fikatours_blogger   2022. 05. 07.

legújabb vélemény

0
A lecsó a megoldás mindenre

Nem tudok belekötni a filmbe. Parádés alakítások, remek operatőri munka, kiváló rendezés, valahogy mégsem tetszett annyira. Valószínű, a témája miatt is (ami ma minden csapból folyik), de lehet, hogy csak túl sok volt benne a zene.

 
Crystaldeer   2020. 09. 12.

1

Érdekesnek találtam én is a témáját, azonban sajnos teljesen csalódás volt. Lehet, túl kevés volt a 12-es karika, és így nem akartak jobban belemenni. Pedig a színészek remekül játszottak. Mégis én is azon a véleményen vagyok, hogy a zenére jobban ös... több»

 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 08.

1

Csalódás volt a film, azt gondolom, a rendező mindent csak sejtetni akart, így viszont a cselekmény elég zavaros és érthetetlen. A színészek jók, a film hiteles lehetne, ha nem lenne ennyire agyonárnyalt az egész. Komoly téma, jó dráma is készülhetet... több»

 
indingo   2020. 10. 02.

0

Érdekes filmnek indult, és mivel magyar, még izgalmasabbá tette a filmet. A vége nekem eléggé elvágott volt, mintha arra már nem maradt volna ötlet.

 
szanko   2021. 01. 09.

1

Bátor volt a témaválasztás, tetszett, hogy visszafogott volt, és hogy csak utalások, sejtetések voltak. Bár néhol már talán kissé túlzásba is ment át ez a dolog, talán egy-két direktben kimondott mondat a dramaturgia szempontjából nem lett volna ros... több»

 
HanGa   2020. 10. 16.

0

Érdekes világban élünk. Nagyon komoly következményei lehet a tettek, de a szavaknak is. Kell egyáltalán tettnek történnie vagy elegendőek csak a szavak? Tetszett a film.

 
juliS   2019. 11. 12.

0

Azt hiszem, ez az a film, ami valóban érdemes volt a Filmalap támogatására, Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje szerintem óriási közönségsiker lesz. Tabukat döntöget, és nagyszerűen visz filmre egy olyan témát, amit kevesen mertek volna felvállalni. A f... több»

A film 8 799 350 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 318 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Szép csendben a Filmalap támogatásával készült.

(hp)
 

A film két színésze, Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya a Szép csendben forgatásakor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta a tanulmányait.

(hp)
 

A mindössze 13 éves Bognár Lulu első filmszerepre.

(hp)
 

A Szép csendben szkriptjét a „MyFirst Script” díjával tüntették ki Zágrábban.

(hp)
 

A Szép csendben Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje.

(hp)
 
Igyekvő film egy kétségkívül tehetséges rendezőtől, amely vitaindítónak még csak-csak elmegy, de annak, aminek Nagy szánta – a #metoo-t végre mélységében, ellentmondásaiban tárgyaló alkotásnak – aligha. több»
 
Nehéz volna tehát kijelenteni, hogy ez az alkotás rossz, elhibázott, hiszen ehhez meg kéne tudnunk állapítani, hogy pontosan mit is akart elérni, erről viszont legfeljebb erőtlen sejtéseink lehetnek. több»
 
... különösen igaz ez a játékidő utolsó harmadára: az addig is igencsak ingatag cselekmény látványosan összeomlik, ami leginkább azért szomorú, mert ezekben a pillanatokban kellene a legnagyobbat ütnie. több»