Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Filmkritika: Akik maradtak (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Nekünk pedig két dolgunk maradt, megtekinteni ezt a szép filmet és drukkolni, hogy ismét legyen kiért szorítanunk a következő Oscar-gálán magyar részről -is. több»
 
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. több»
 
Az elmúlt évekhez képest az idei hazai Oscar-nevezett jóval közérthetőbb és szerethetőbb, de értékeiben fikarcnyival sem marad alul elődeihez képest. több»
 
Tóth Barnabás mozija amolyan keserédes, óvatosan életigenlő darab, amely épp azt mutatja be, hogy a tátongó lelki sebek mindig csak komoly hegesedések árán gyógyulnak, de gyógyulnak. több»
 
A hazai filmgyártás tehát egy újabb színvonalas produkcióval rukkolt elő, de sajnos Tóth Barnabás első filmje éppen azzal a különlegességgel és kiválósággal marad adós, amely például egy sikeres Oscar-kampányhoz lenne szükséges. több»
 
Egy életünneplő történet az embertelen időkről, ami tökéletesen példázza, hogy nagy hatású történelmi filmhez nem feltétlenül kellenek vagyonok. Csak megfelelő emberek. több»
 
Bár az Akik maradtak nem kísérletezik újszerű filmnyelvi megoldásokkal, művészi minimalizmusa mégis a javára válik, hiszen épp e visszafogott stílus révén képes hitelesen és meghatóan ábrázolni két ember egymásra találásának történetet, s az elvesztettek elengedésének folyamatát. több»