Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Vélemények: Akik maradtak (2019)

 
Andrea387225   2021. 04. 08.

legújabb vélemény

1

Elgondolkodtató, megrendítő, hogy honfitársaink mit éltek át ebben a tragikus korszakban. Kitűnő színészi játék.

 
Crystaldeer   2020. 10. 05.

2
Egy újbóli zseniális magyar alkotás

Vonakodva kezdtem nézni a filmet, de nagyon kellemeset csalódtam. Gyönyörű film. Az utóbbi években egyre több zseniális magyar film készül, és ez is azok közé tartozik. Bár azt tudtam, hogy a rendező korábbi filmjei is szuperek voltak, ezért reménykedtem, hogy nem fogok csalódni, és igazam lett. A főszereplők hihetetlen profin alakították a karaktereket, bár korábbról egyikőjüket se ismertem, mindketten a kedvenceim lettek, és persze ez a film is. Hitelesen tudták átadni a film cselekményét. Szőke Abigél - hát a le a kalappal előtte. A végét én is megkönnyeztem egy kicsit. Én alapjáraton nem szeretem az olyan filmeket, amiknek nincs rendes lezárása, vagyis úgymond egy nyitott könyv marad a végére, hogy a néző kíváncsi maradjon, hogy de akkor vajon mi lesz velük később, de ez a film talán ezzel a lezárással volt jó. A film után szívesen elolvasnám a könyvet is, ami alapján készült, majd utánanézek, hol tudom beszerezni. :) Szerintem ez a film díjat érdemelne, nemzetközileg is sikeres lehetne.


 
TomÁcs   2020. 09. 01.

2

Remek magyar film a küzdésről és az élni akarásról. Mennyire felemelő tud lenni, ha van az életben egy olyan ember aki támogat minket.

 
Dorkateo   2020. 08. 08.

2
Tulajdonképp végigsírtam az egészet

Klára szeretetre való. Direkt nem méltót írtam, azt kiérdemelni nem kell(ene). Klára így gyógyítja magát. Nem hagyja a felnőtteket a fájdalomba süllyedni. Feladatul adja magát, megtartó erőül. Felnevelteti magát választott szüleivel, s a végén nem is tudom, ki itt a felnőtt, s ki a gyerek. "Most is hazudsz? – kérdezi Klára. Mindig – válaszolja Aldó". Mert legtöbbünkből hiányzik a bátorság úgy szeretni, ahogy Klára teszi. Akár félreérthetően is. Lassú film, helyet hagy érezni, míg nézzük. Ezt nem lehet gyorsabban.

1
 
indingo   2020. 08. 20.

1

A látvány és a hangulata a filmnek nagyon megkapó. Átjön az a fájdalom, amely a főszereplők szívében van. Nem a legjobb magyar filmek egyike, de érdemes megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 23.

0
Hatalmas tragédiák után

Természetesen magyarként nagyon örülök, és szurkolok a film sikeréért, bár nem sok esélyt látok a győzelemre. Elsősorban azért, mert ezen a kamaradrámán erősen látszódik, hogy TV-filmnek készült, egy mozifilmnek szerintem több cselekményt kellene tartalmaznia. Otthon, egy kényelmes fotelban a néző jobban el tudja viselni a viszonylagos történet nélküliséget, intim környezetben jobban tud azonosulni a két főszereplővel. Filmvásznon kissé monotonnak tűnik. Ezzel együtt gondolatébresztő film, amely visszavisz a háború utáni évek világába, megtetézve a két főhős átélt hatalmas veszteségeivel. Túl gyorsnak találom Klára és Aldó mély kapcsolatának kialakulását, már rögtön a második találkozás után szoros szövetség kötődik köztük. A leány-apa viszony mellett halványan jelentkezik a szexuális vonzódás is, de az érettebb Aldó élettapasztalata révén ez a szál nem teljesedik be. Finom utalásokkal az impériumváltás jelenségei is feltűntek, gondoljunk csak az éjszakai csengőfrász bemutatására. A film vége is nagyon illett a darabhoz, mindketten látszólag megtalálták az élettársukat, de az igazi boldogság ígérete elég távolinak tűnt. Tetszett és tökéletes volt a szereplőválasztás, Szőke Abigél érett színésznőként mutatkozott be, a fanyar Hajduk Károly nagyon jó volt a feleségét és gyermekeit elvesztő orvos szerepében.

 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 15.

0

Minden elismerésem Tóth Barnabás rendezőé, egy nagyszerű történetet igazán csodás keretbe foglalt. Csodálatos alakítások, érzelmi hullámvölgy a legszélsőségesebb határok között, szerelem, fájdalom, kétségbeesés, ragaszkodás, gyönyörű úgy, ahogy van.

 
Paulo-Varga   2019. 10. 06.

0
Lehet szebb az élet - Akik maradtak

Tóth Barnabás Oscar-nevezett drámája letisztult, akadémikus formanyelven, páratlan érzékenységgel beszél a nagy ívű történelmi traumák utáni továbbélés lehetőségéről. A Trezor, a Félvilág, a Berni követ, az Árulók, a Foglyok vagy épp a Szabadság, kül... teljes kritika»

 
szoljhozzam   2020. 09. 07.

1

Gyönyörűen fényképezett film az elengedésről, és hogy ezt miként lehet feldolgozni. A nem túl ismert színészek ellenére az alakítások pazarok voltak.

 
HanGa   2020. 10. 16.

0

Félelmetesen jó alakításokkal talákozhatott a filmben a néző. Érdekes történet volt, kicsit melankólikus.

 
Timike   2020. 09. 22.

0

Nem egy egyszerű film. Kell hozzá egy lelkiállapot, hogy az ember át tudja élni azt a borzalmat, amit a főszereplők. Érdekes film.

 
kota   2020. 05. 19.

0

Szép film, profin visszafogott, ez az erőssége. A zene lehetett volna erősebb benne egy kicsit. Minőségi film, ajánlom.

 
voti75   2019. 11. 04.

0
Remek magyar film, jó időtöltés

Pazar film pazar jelenetekkel és kitűnő színészekkel. Akár többször is érdemes megnézni. Nagy alkotás. :)

 
Ricsi4242   2019. 10. 04.

1

Végre! Tavaly a Trezor, idén ez a film nyűgözött le. Kezdem visszanyerni a magyar filmgyártásba vetett hitemet. Elképzelhető, hogy nem fogja nagy tömegek tetszését elnyerni, mert elég sajátos stílusa van, de aki kicsit is otthonosan mozog a 20. száza... több»

 
Attila   2019. 10. 02.

1

Ha nagyon érzelgős akarnék lenni, annyit írnék, hogy egy közepes film a szeretet mindent elsöprő erejéről. Ennél azonban sokkal több. Traumák feldolgozása, emlékezettörténet, jövőépítés, a múlt feledése halmozódik benne. Szőke Abigél annyira azonosul... több»

 
Gwen_mot   2019. 09. 29.

0

Nekem eleinte egy kicsit vontatottnak tűnt. Örülök, hogy a magyar filmipar végre csakugyan kezdi összeszedni magát, és komoly, akár többször nézhető alkotásokat tesz le az asztalra. Az Akik maradtak remek filmélmény, súlyos és megrázó, nekem pedig egyszerűen erre volt szükségem.

 
issue   2019. 09. 27.

0

Azt hiszem, hogy ez az egyik legjobb filmélményem idén, már ami a magyar filmeket illeti. Egyszerűen remekül el van találva a téma, a színészi alakítások pedig zseniálisak. A történet talán egy kicsit túlságosan lassan bontakozik ki, de csak egy pici... több»