Elhunyt a Saul fia színésze, Quitt LászlóA kép forrása: Pintér Béla és Társulata

59 éves korában elhunyt Quitt László színész.

Halálának hírét a Pintér Béla Társulat közölte a nyilvánossággal, amelyben azt is leírták, hogy a színész súlyos és gyors lefolyású betegségben szenvedett. “Egyedi, jellegzetes megjelenésére, a munkában tanúsított perfekcionizmusára, bölcs, ellenállhatatlan humorára örökké emlékezni fogunk” - olvasható a közleményben.

Quitt László egyik legismertebb filmes alakítása az Oscar-díjas Saul fiában látható, a későbbiekben pedig olyan további nagysikerű filmekben és sorozatokban volt látható, mint az Akik maradtak, az Apró mesék, az Ízig-vérig és a Doktor Balaton.

Felsőfokú tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végezte, majd grafikusként, illusztrátorként dolgozott, színészi tanulmányokat sosem folytatott. Nyugodjon békében!

 

#1
Quitt László

Quitt László

szül. 1962. 06. 30. - elhunyt 2022. 06. 10.
Budapest, Magyarország
Quitt László egyik legismertebb filmes alakítása az Oscar-díja Saul fia látható, a későbbiekben pedig olyan további nagysikerű filmekben és sorozatokban volt látható, mint az Akik maradtak, az Apró mesék, az Ízig-vérig és a Doktor Balaton. Felsőfokú tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végezte, majd grafikusként,... több»