Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
16
Képek
8
Videók
 
István Petkó   2020. 07. 30.

legújabb vélemény

A színészek játéka nagyon jó. Végig izgalommal néztem, olyan érzésem volt, mintha én is ott lennék. Fordulatos a cselekmény is, a film képi világa szinte festmény szerű. Nagyon jók a díszletek, és a számítógépes jelenetek a lerombolt Budapestről

 
Berto49   2019. 03. 15.

Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni... teljes kritika»


 
TomÁcs   2019. 12. 29.

Nagyon jó kis film volt az Apró mesék az idei magyar felhozatalból.

 
Filmdoki   2019. 03. 18.

Apró mesék, annál nagyobb élmény

Ritka az, amikor az ember úgy áll fel a moziszékből, hogy szinte le van döbbenve. Ledöbben, hogy miként lehet ennyire fantasztikus filmet készíteni, ami minden pillanatában tükrözi a belefektetett munkát és persze az alkotói szándékot, hogy valami ma... teljes kritika»

 
VvV   2019. 10. 27.

Szépen fényképezett, igényesen kidolgozott történet. A megjelenítése szemkápráztató és maga a történet is érdekes.

 
Lonka   2019. 08. 16.

Gyönyörűen fényképezett, korhű magyar film. Nagyon ízléses az egész film és a története is végig le tudott kötni.

 
szanko   2019. 03. 08.

Tetszett a film nekem is. A három főszereplő -ha lehet így mondani- és a kisfiú is profi szinten hozták a karaktereket. Jó volt a film hangulata, a kép, a vágás és külön kiemelném a zenét. Továbbá csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy a Szász-Köbli páros nagyszerűt alkotott ismét. Érdemes megnézni!

A film összbevétele 131 682 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 174 812 forintot termelt.

 

A havas jeleneteket a Magas-Tátrában forgatták ott, ahol az Örök tél jeleneteit vették fel. A rendező alap gondolata az volt, hogy milyen jól fognak kinézni a háttérben a hegyek. Ehhez képest a forgatás reggelén tejfehér köd lett. Ez látható a filmben. Ami végül jól jött ki, mert egyfajta misztikumot kölcsönöz az adott jeleneteknek.

(szanko)
 

Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.

(hp )
 

Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp )
 

Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró állandó munkatársaik is részt vettek a produkcióban, köztük a Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök is. A stáb korábban olyan filmeken dolgozott együtt változatlan felállásban, mint A berni követ, a Félvilág és az Örök tél.

(hp )
 

Az Apró mesék az író-rendező páros, Köbli Norbert és Szász Attila harmadik közös munkája A berni követ és a Félvilág után, egyszersmind a duó első mozifilmje.

(hp )
 

A Magyar Nemzeti Filmalap 10 millió forinttal támogatta az Apró mesék gyártásának előkészítését.

(hp )
 
Színvonalasan felel meg annak az alkotói célnak, ami az elgondolkodtató szórakoztatás, és emellett egyediséget is képes felmutatni. több»
 
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget. több»
 
Mindössze egy izgalmas, csavaros közönségfilm, annak viszont igenis jól működő alkotás. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.