Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Apró mesék (2019)

Apró mesék
Filmadatlap
 
26
Szereplők
21
Vélemények
16
Képek
8
Videók
 
qwer   2021. 01. 18.

legújabb vélemény

2

Az egyik legjobb magyar film, amit láttam, bár az első felében meg sem fordult a fejemben, hogy ilyet írok majd róla. Kicsit laposnak és vontatottnak éreztem, de az erdész megérkezésével jókora lendületet kapott a történet, s annak ellenére, hogy az ... több»

 
Berto49   2019. 03. 15.

1
Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni ... teljes kritika»


 
TomÁcs   2019. 12. 29.

0

Nagyon jó kis film volt az Apró mesék az idei magyar felhozatalból.

 
VvV   2019. 10. 27.

0

Szépen fényképezett, igényesen kidolgozott történet. A megjelenítése szemkápráztató, és maga a történet is érdekes.

 
Filmdoki   2019. 03. 18.

1
Apró mesék, annál nagyobb élmény

Ritka az, amikor az ember úgy áll fel a moziszékből, hogy szinte le van döbbenve. Ledöbben, hogy miként lehet ennyire fantasztikus filmet készíteni, ami minden pillanatában tükrözi a belefektetett munkát és persze az alkotói szándékot, hogy valami ma... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2020. 10. 23.

0

Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica párosa jó volt. A történet izgalmas volt, nem bonyolították túl.

 
Lonka   2019. 08. 16.

0

Gyönyörűen fényképezett, korhű magyar film. Nagyon ízléses az egész film, és a története is végig le tudott kötni.

Galéria (16)

Videók (8)

A film összbevétele 131 682 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 174 812 forintot termelt.

 

A film a San Joséban megrendezett Cinequest nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Global Vision díjat.

(hp)
 

Az Apró mesék elnyerte a törökországi Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját.

(hp)
 

A havas jeleneteket a Magas-Tátrában forgatták, ott, ahol az Örök tél jeleneteit vették fel. A rendező alapgondolata az volt, hogy milyen jól fognak kinézni a háttérben a hegyek. Ehhez képest a forgatás reggelén tejfehér köd volt, ez látható a filmben is. Ami végül jól jött ki, mert egyfajta misztikumot kölcsönöz az adott jeleneteknek.

(szanko)
 

Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.

(hp)
 

Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró állandó munkatársaik is részt vettek a produkcióban, köztük a Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök is. A stáb korábban olyan filmeken dolgozott együtt változatlan felállásban, mint A berni követ, a Félvilág és az Örök tél.

(hp)
 

Az Apró mesék az író-rendező páros, Köbli Norbert és Szász Attila harmadik közös munkája A berni követ és a Félvilág után, egyszersmind a duó első mozifilmje.

(hp)
 

A Magyar Nemzeti Filmalap 10 millió forinttal támogatta az Apró mesék gyártásának előkészítését.

(hp)
 
Színvonalasan felel meg annak az alkotói célnak, ami az elgondolkodtató szórakoztatás, és emellett egyediséget is képes felmutatni. több»
 
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget. több»
 
Mindössze egy izgalmas, csavaros közönségfilm, annak viszont igenis jól működő alkotás. több»