Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
4
Képek
8
Videók
 
szanko   2019. 03. 08.

Tetszett a film nekem is. A három főszereplő -ha lehet így mondani- és a kisfiú is profi szinten hozták a karaktereket. Jó volt a film hangulata, a kép, a vágás és külön kiemelném a zenét. Továbbá csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy a Szász-Köbli páros nagyszerűt alkotott ismét. Érdemes megnézni!

 
Berto49   2019. 03. 15.
Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni időszakban játszódó történet elsőként megismert főhőse Hankó Balázs (Szabó Kimmel Tamás), egy piti szélhámos, aki gátlástalan hazudozásból próbál megélni. Egy alkalommal rossz „közönségre” talál, kétségbeesetten elmenekül. Egy az erdő közepén álló vadászházba jut, de nem folytatom a történetet, érdemes valamelyik moziban megnézni. Háromszereplős kamaradrámaként jól működik, bár a vége kissé összecsapott. Igazából nekem homályos maradt a hazatért... több»


 
herculess1   2019. 03. 03.

A Szász-Köbli szerzőpárostól megszokott magas színvonalú film született, a színészek közül a negatív karaktert játszó Molnár Leventét emelném ki, de mindenki kitűnő volt. 10/9.

 
Kolci_23   2019. 03. 13.

Kellett ennek az országnak egy ilyen film a Kölcsönlakás után, bár nem szeretném szidni azt a filmet, maradjunk annyiban, hogy nekem nem igazán jött be. Ellenben az Apró mesék egy kimondottan jól sikerült produkció lett érzelmes alakításokkal, nagyon izgalmas képi világgal és jellegzetes képi atmoszférával. Ezekre számítottam a Félvilág alkotóitól, és nem is kellett csalódnom. Gratulálok a filmhez!

 
rissa   2019. 03. 11.

Fontos témáról szól az Apró mesék, ráadásul abszolút minőségi módon! Az alkotók remekül teremtették a noiros világot, és Budapest is remekül mutat ebben a köntösben. A két főszereplő alakítására egy rossz szavunk sem lehet, mindketten remekeltek a szerepeikben. Én most megadom az 5 csillagot!

 
Színvonalasan felel meg annak az alkotói célnak, ami az elgondolkodtató szórakoztatás, és emellett egyediséget is képes felmutatni. több»
 
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget. több»
 
Mindössze egy izgalmas, csavaros közönségfilm, annak viszont igenis jól működő alkotás. több»
 

A havas jeleneteket a Magas-Tátrában forgatták ott, ahol az Örök tél jeleneteit vették fel. A rendező alap gondolata az volt, hogy milyen jól fognak kinézni a háttérben a hegyek. Ehhez képest a forgatás reggelén tejfehér köd lett. Ez látható a filmben. Ami végül jól jött ki, mert egyfajta misztikumot kölcsönöz az adott jeleneteknek.

(szanko)
 

Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.

(hp)
 

Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.