Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
16
Képek
8
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TomÁcs   2019. 12. 29.

legújabb vélemény

Nagyon jó kis film volt az Apró mesék az idei magyar felhozatalból.

 
Berto49   2019. 03. 15.

Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni időszakban játszódó történet elsőként megismert főhőse Hankó Balázs (Szabó Kimmel Tamás), egy piti szélhámos, aki gátlástalan hazudozásból próbál megélni. Egy alkalommal rossz „közönségre” talál, kétségbeesetten elmenekül. Egy az erdő közepén álló vadászházba jut, de nem folytatom a történetet, érdemes valamelyik moziban megnézni. Háromszereplős kamaradrámaként jól működik, bár a vége kissé összecsapott. Igazából nekem homályos maradt a hazatért... több»


 
Filmdoki   2019. 03. 18.

Apró mesék, annál nagyobb élmény

Ritka az, amikor az ember úgy áll fel a moziszékből, hogy szinte le van döbbenve. Ledöbben, hogy miként lehet ennyire fantasztikus filmet készíteni, ami minden pillanatában tükrözi a belefektetett munkát és persze az alkotói szándékot, hogy valami maradandót szeretne nyújtani. Az Apró mesék egy ilyen film. Szász Attila mozija egyszerűen minden szempontból tökéletes volt számomra. A történet egyrészt gyönyörű főhajtás a '40-es '50-es évek noirjai és bűnügyi filmjei előtt, na meg persze a jó öreg Hitchcock sem maradhat ki. Másrészt nem egyszer éreztem azt, hogy Móricz Zsigmond előtt is tisztelegnek az alkotók. Főként Bérces megjelenésekor; ekkor a történet annyira nyerssé és brutálissá vált, h... több»

 
VvV   2019. 10. 27.

Szépen fényképezett, igényesen kidolgozott történet. A megjelenítése szemkápráztató és maga a történet is érdekes.

 
Lonka   2019. 08. 16.

Gyönyörűen fényképezett, korhű magyar film. Nagyon ízléses az egész film és a története is végig le tudott kötni.

 
Színvonalasan felel meg annak az alkotói célnak, ami az elgondolkodtató szórakoztatás, és emellett egyediséget is képes felmutatni. több»
 
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget. több»
 
Mindössze egy izgalmas, csavaros közönségfilm, annak viszont igenis jól működő alkotás. több»

A film összbevétele 131 682 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 174 812 forintot termelt.

 

A havas jeleneteket a Magas-Tátrában forgatták ott, ahol az Örök tél jeleneteit vették fel. A rendező alap gondolata az volt, hogy milyen jól fognak kinézni a háttérben a hegyek. Ehhez képest a forgatás reggelén tejfehér köd lett. Ez látható a filmben. Ami végül jól jött ki, mert egyfajta misztikumot kölcsönöz az adott jeleneteknek.

(szanko)
 

Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.

(hp)
 

Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.