Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
4
Képek
8
Videók
 
Berto49   2019. 03. 15.
Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni időszakban játszódó történet elsőként megismert főhőse Hankó Balázs (Szabó Kimmel Tamás), egy piti szélhámos, aki gátlástalan hazudozásból próbál megélni. Egy alkalommal rossz „közönségre” talál, kétségbeesetten elmenekül. Egy az erdő közepén álló vadászházba jut, de nem folytatom a történetet, érdemes valamelyik moziban megnézni. Háromszereplős kamaradrámaként jól működik, bár a vége kissé összecsapott. Igazából nekem homályos maradt a hazatért... több»

 
Filmdoki   2019. 03. 18.
Apró mesék, annál nagyobb élmény

Ritka az, amikor az ember úgy áll fel a moziszékből, hogy szinte le van döbbenve. Ledöbben, hogy miként lehet ennyire fantasztikus filmet készíteni, ami minden pillanatában tükrözi a belefektetett munkát és persze az alkotói szándékot, hogy valami maradandót szeretne nyújtani. Az Apró mesék egy ilyen film. Szász Attila mozija egyszerűen minden szempontból tökéletes volt számomra. A történet egyrészt gyönyörű főhajtás a '40-es '50-es évek noirjai és bűnügyi filmjei előtt, na meg persze a jó öreg Hitchcock sem maradhat ki. Másrészt nem egyszer éreztem azt, hogy Móricz Zsigmond előtt is tisztelegnek az alkotók. Főként Bérces megjelenésekor; ekkor a történet annyira nyerssé és brutálissá vált, h... több»


 
szanko   2019. 03. 08.

Tetszett a film nekem is. A három főszereplő -ha lehet így mondani- és a kisfiú is profi szinten hozták a karaktereket. Jó volt a film hangulata, a kép, a vágás és külön kiemelném a zenét. Továbbá csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy a Szász-Köbli páros nagyszerűt alkotott ismét. Érdemes megnézni!

 
petraszab   2019. 04. 22.

AZ utóbbi évek legigényesebb filmje. Korrekt történet, pazar zenei aláfestések és színészi alakítások.

 
renyikitty   2019. 04. 14.
Egy egyedi történet

Végre született egy olyan romantikus történetszállal rendelkező magyar film, aminek van mondanivalója. Nagyon érdekes az alapkoncepció. Számomra egy olyan nézőpontot nyitott meg a film, amiben a frontról hazatérő katonák a háborúban átélt borzalmakat a kiszínezett történetek elmesélésével képesek feldolgozni. Folyamatosan érezhető a feszültségfokozás, ami a hazatérő férj megjelenésekor csúcsosodik ki. Persze a remek színészi alakítás mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Nagyon jól működik a kémia a két főszereplő között. Összességében azoknak tudnám ajánlani ezt a filmet, akik szeretik a több szemszögből is értelmezhető, kicsit palástolt történetszállal rendelkező filmeket.

 
Színvonalasan felel meg annak az alkotói célnak, ami az elgondolkodtató szórakoztatás, és emellett egyediséget is képes felmutatni. több»
 
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget. több»
 
Mindössze egy izgalmas, csavaros közönségfilm, annak viszont igenis jól működő alkotás. több»
 

A havas jeleneteket a Magas-Tátrában forgatták ott, ahol az Örök tél jeleneteit vették fel. A rendező alap gondolata az volt, hogy milyen jól fognak kinézni a háttérben a hegyek. Ehhez képest a forgatás reggelén tejfehér köd lett. Ez látható a filmben. Ami végül jól jött ki, mert egyfajta misztikumot kölcsönöz az adott jeleneteknek.

(szanko)
 

Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.

(hp)
 

Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.