2019.03.15 00:09 Berto49 Olvasottság: 147x
1

Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm!

Nem voltak túlzottan nagy elvárásaim, mert se a „Félvilág”, se az „Örök tél” nem nagyon tetszett, de a három közül ez volt a legjobb. A közvetlenül a II. világháború vége utáni időszakban játszódó történet elsőként megismert főhőse Hankó Balázs (Szabó Kimmel Tamás), egy piti szélhámos, aki gátlástalan hazudozásból próbál megélni. Egy alkalommal rossz „közönségre” talál, kétségbeesetten elmenekül. Egy az erdő közepén álló vadászházba jut, de nem folytatom a történetet, érdemes valamelyik moziban megnézni.

Menetrendszerűen megérkezett Köbli Norbert új forgatókönyve

Háromszereplős kamaradrámaként jól működik, bár a vége kissé összecsapott. Igazából nekem homályos maradt a hazatért férj viselkedésének indítéka, miértje. Számomra az oly sokszor látott, de mégis a legmegdöbbentőbb látvány az archív felvételeken mutatott rommá lőtt Budapest volt a Dunába robbantott hidakkal. Az elolvasott kritikák nagyon dicsérik Kerekes Vica (! – már beceneveken is lehet szerepeltetni színészeket?) tehetségét és szépségét. Megjegyzem: nekem a szépségről egész más elképzeléseim vannak, Vica „szépséges” arca erősen a pulykatojásra emlékeztetett. A kevés dialógust – szokás szerint – motyogva, a szavak végét elharapva adták elő, ezt már nem is lehet a magyar filmek gyermekbetegségének hívni, ez már krónikus kór! Minden hangmérnöknek denevérfüle van, hogy a legérthetetlenebb párbeszédet is tökéletesnek vélik? A felsoroltak ellenére egy nagyon gyenge négyesre (jóra) értékelem, bár az alkotóknak még bőven van hová fejlődniük.

dráma | romantikus | thriller

Véget ért a 2. világháború, káosz és bizonytalanság uralja az országot. A nehéz idők új kapukat nyitnak meg a csalók előtt. Egy szélhámosnak azonban nem jön be a... több»

1