Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
125
Képek
8
Videók
A szobalány
 
Bizsu82   2018. 08. 27.

legújabb vélemény

Látványra , képi megjelenítésben profi a film, de a sztoriját néhol vontatottnak, unalmasnak éreztem. A sztori érdekes, de az események lassan történnek. Ettől eltekintve nem rossz film.

 
Artemisia   2018. 04. 07.

Ugyanaz a regény szolgált a témájául, mint a Tolvajlánynak, a kettős narráció és a csavarok is hasonlóak/megegyeznek, azonban a kettő közül ezt a filmet tartom igényesebb alkotásnak. Feszesebb,letisztultabb, markánsabb,mélyebben tárja fel a az emberi... több»


 
Deku   2017. 11. 20.

Nem tetszett, hogy be kell valljam de ezt most nagyon benéztem, mivel amilyen jónak tűnt annyira lett rossz. Eszméletlenül elkeserítő egy darab lett ez a film. Orbitális baklövés úgy ahogy van.

1
 
Berto49   2017. 08. 26.

Még tavaly láttam, az "Oldboy" rendezőjétől, sokkal jobbra számítottam. Egészen biztos, hogy ez a film is hozzájárult az ázsiai filmektől való viszolygásomhoz. 141 percig nézni azt, hogy számomra két megkülönbözhetetlen nő hogy nyalja-falja egymást k... több»

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Iszonyatosan hosszú film, de megéri minden percét kivárni. Izgalmas, sejtelmes, bár a leszbikus szál szerintem kicsit túl van erőltetve. A rendező többi filmjével együtt nagyon szeretem.

 
jake_green   2017. 02. 12.

Aki szerette az "Egy Gésa emlékiratai" c filmet vagy az Oldboy-t, annak tetszeni fog. A rendező egyedi és egyébként nagyon jó, kicsit más mint az eddigi művei, de nem csalódtunk most sem! :) Ajánlatni tudom mindenkinek aki szereti a japán/koreai JÓ filmeket!

 
BThomi   2017. 03. 26.

Az ismert Japán rendező Park Chan-Wook szokásosan hosszúra, és eleinte követhetetlenre sikerült legújabb alkotása. Ha az ember érteni szeretné a látottakat, bizony végig kell ülni a több, mint 2 órát. Habár eléggé nagy visszhangot kapott a film, ami ... több»

Ha Jeong-Woo
Kim Min-jung
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Ha Jeong-Woo
Ha Jeong-Woo
Tae Ri Kim
Jin-woong Jo
Kim Min-jung
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Ha Jeong-Woo
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Jin-woong Jo
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Ha Jeong-Woo
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Tae Ri Kim

A film összbevétele 37 692 886 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 368 192 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 852 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A leszbikus szex jelenetek közben nem lehetett férfi stábtag a díszletben, kiemelt figyelmet fordítottak a két színésznő privát szférájára, már amennyire ez lehetséges volt. A kamerát is távirányítással kezelték.

(Miska bácsi)
 

Nagyon fontos szerepet játszik a filmben a két beszélt nyelv, ezért a külföldiek számára a követhetőség érdekében külön színnel jelölték őket a feliratban.

(Miska bácsi)
 

Kim Tae-ri körülbelül 1500 jelentkezőből lett kiválasztva a szobalány szerepére.

(Miska bácsi)
 

Az erotikus művészeti anyagok valós történelmi darabok, a polipos kép például Katsushika Hokusai fametszete, címe: A halász feleségének álma.

(Miska bácsi)
 

A főbb szerepeket koreaiak játsszák, de meglehetősen sokat beszélnek a filmben japánul. Ehhez előzetesen nyelvleckéket vettek. A bemutató után a japán újságírók elismerésüket fejezték ki Kim Min-hee nyelvtudásának.

(Miska bácsi)
 

A film a '30-as években, Korea Japán megszállásának idején játszódik.

(Artemisia )
 

A film kóreai címe (Ah-ga-ssi) amit úgy lehetne fordítani, hogy "a hölgy"

(BéBé)
 

A film alapját Sarah Waters regénye adja. A könyv Londonban játszódik a 19. században.

(BéBé)
 
Sajnálatos, hogy a felvezetés és a túlságosan nehézkes befejezés csak másodhegedűsként járul hozzá ehhez a kiteljesedéshez, ezzel erősen felemás színvonalú darabbá téve A szobalányt. Viszont az az egy óra, amikor igazán elemében van Park Chan-Wook, utánozhatatlan élmény, és helyet követel filmje számára a figyelemre méltó alkotások között.
8/10 több»
 
A film látványvilága egészen lehengerlő. Minden jelenetnél olyan érzésünk támad, mintha egy műgonddal megkomponált festményt látnánk. De ez egy jellemábrázolásában és történetvezetésben nagyon magas szinten igényes alkotástól szinte természetesnek is vesszük. 9/10 több»
 
Fülledten erotikus, pazar módon látványos, okosan csavaros gótikus történet Park Chan-wook műhelyéből. 85/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.