Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
125
Képek
8
Videók
A szobalány
 
Artemisia   2018. 04. 07.

Ugyanaz a regény szolgált a témájául, mint a Tolvajlánynak, a kettős narráció és a csavarok is hasonlóak/megegyeznek, azonban a kettő közül ezt a filmet tartom igényesebb alkotásnak. Feszesebb,letisztultabb, markánsabb,mélyebben tárja fel a az emberi lélek sötétségét. A fülledt hangulat jót tett a cselekménynek, növelte a feszültséget és az erős erotikus töltet ellenére is hangsúlyosabb az érzelmi szál a 2 nő között. A túlfűtött jelenetek sokszor nem is azok aminek látszanak, gyakran mintha a szereplők lelki-érzelmi állapotának állítanának tükröt.

 
Deku   2017. 11. 20.

Nem tetszett, hogy be kell valljam de ezt most nagyon benéztem, mivel amilyen jónak tűnt annyira lett rossz. Eszméletlenül elkeserítő egy darab lett ez a film. Orbitális baklövés úgy ahogy van.

1

 
Berto49   2017. 08. 26.

Még tavaly láttam, az "Oldboy" rendezőjétől, sokkal jobbra számítottam. Egészen biztos, hogy ez a film is hozzájárult az ázsiai filmektől való viszolygásomhoz. 141 percig nézni azt, hogy számomra két megkülönbözhetetlen nő hogy nyalja-falja egymást kivágta a biztosítékot. Semmi bajom nincs a leszbikusokkal, csinálják azt, ami jólesik nekik, de a négy fal között! Van néhány olyan rendező, aki akármilyen zagyva, értelmetlen filmet készít, az "értők" az egekbe magasztalják, mert XY rendezte. Park Chan-wook is közéjük tartozik, néhány kritikus azt is mesterműnek tartaná, ha egy általa forgatott három órás film egy légy küzdelmét mutatná be, ahogy ki akar repülni a zárt ablakon. Köszönöm szépen, én nem csatlakozom, akármennyire is trendi a direktor művészetének dicshimnuszokkal történő üdvözítése!

 
Hakker   2018. 12. 30.

Ez, egy zseniális film. Amit minden Park Chan-wook filmre elmondhatok, amit a munkái közül láttam. Ez a rendező, rendkivül eredeti, a filmjei történeteiről nem is beszélve. Ennél a filmnél, már eleve a történetvezetés önmagáért beszél. Erre a filmre nem lehet mondani, hogy sok üresjárat volt benne, minden részletnek meg volt a maga jelentősége. A film végére minden apró részlet a helyére került. Nem egy klisékkel teli tucatfilm, amit a mai társadalom nem biztos, hogy meg tud emészteni.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Iszonyatosan hosszú film, de megéri minden percét kivárni. Izgalmas, sejtelmes, bár a leszbikus szál szerintem kicsit túl van erőltetve. A rendező többi filmjével együtt nagyon szeretem.

Ha Jeong-Woo
Kim Min-jung
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Ha Jeong-Woo
Ha Jeong-Woo
Tae Ri Kim
Jin-woong Jo
Kim Min-jung
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Ha Jeong-Woo
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Jin-woong Jo
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
Min-hie Kim
Jin-woong Jo
Min-hie Kim
Ha Jeong-Woo
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Min-hie Kim
Tae Ri Kim
 
Sajnálatos, hogy a felvezetés és a túlságosan nehézkes befejezés csak másodhegedűsként járul hozzá ehhez a kiteljesedéshez, ezzel erősen felemás színvonalú darabbá téve A szobalányt. Viszont az az egy óra, amikor igazán elemében van Park Chan-Wook, utánozhatatlan élmény, és helyet követel filmje számára a figyelemre méltó alkotások között.
8/10 több»
 
A film látványvilága egészen lehengerlő. Minden jelenetnél olyan érzésünk támad, mintha egy műgonddal megkomponált festményt látnánk. De ez egy jellemábrázolásában és történetvezetésben nagyon magas szinten igényes alkotástól szinte természetesnek is vesszük. 9/10 több»
 
Fülledten erotikus, pazar módon látványos, okosan csavaros gótikus történet Park Chan-wook műhelyéből. 85/100 több»
 

A leszbikus szex jelenetek közben nem lehetett férfi stábtag a díszletben, kiemelt figyelmet fordítottak a két színésznő privát szférájára, már amennyire ez lehetséges volt. A kamerát is távirányítással kezelték.

(Miska bácsi)
 

Nagyon fontos szerepet játszik a filmben a két beszélt nyelv, ezért a külföldiek számára a követhetőség érdekében külön színnel jelölték őket a feliratban.

(Miska bácsi)
 

Kim Tae-ri körülbelül 1500 jelentkezőből lett kiválasztva a szobalány szerepére.

(Miska bácsi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.