Az HBO évről évre gyártja sikeres és népszerű sorozatait. Az elmúlt két évben jelentette meg többek között a Sárkányok házát, az Utódlást és A Fehér lótuszt. Idei nagy szenzációjuk Park Chan-wook és Robert Downey Jr. produkciója, A szimpatizáns.

A szimpatizáns Viet Thanh Nguyen, vietnámi író Pulitzer-díjas könyvének adaptációja, amely a vietnámi háborút és a bevándorlói identitás kérdéseit boncolgatja.

A sorozat premierje itthon április 15-én esedékes és hetente érkezik új rész, az utolsó május 26-án.

Az előzetes kellő ízelítőt ad a sorozatból, előrevetíti a kiterjedt cselekményt, a rengeteg fordulatot, társadalmi érzékenységét, fekete humorát, politikai intrikáit, az amerikai identitást és a kémkedést. A kémthriller egy kultúraközi szatíra egy félig francia, félig vietnami kommunista kém küzdelmeiről a vietnami háború utolsó napjaiban és új életéről menekültként Los Angelesben, ahol megtudja, hogy a kémkedésnek még nincs vége.

A szimpatizáns főszereplője, a Kapitány, Hoa Xuande. A nagyrészt ismeretlen szereplőgárda oka, hogy a casting igazgató világszerte hirdette meg castingját, hogy megtalálja a megfelelő vietnámi származású színészeket.

A sorozat többi szereplője: Fred Nguyen Khan mint Bon, Toan Le mint a tábornok, Alan Trong mint Sonny, Duy Nguyễn mint Man és Vy Le mint Lana. Robert Downey Jr., akit a Marvel-filmek Vasembereként ismerhetünk leginkább, szintén fontos szereplője lesz a sorozatnak, és nem is csak egy karakter megtestesítője. Feltűnik még a sorozatban Sandra Oh, a Megszállottak viadala népszerű színésznője.

Park Chan-wook a nemzetközi filmművészet egyik legismertebb alkotója, akit gyakran a 21. század egyik legjobbjának tartanak, és olyan időtálló remekműveket alkotott, mint az Oldboy és A szobalány. Producerként és rendezőként is részt vett a sorozat létrehozásában. A szimpatizáns mindössze második sorozata lesz a filmkészítőnek.

Robert Downey Jr. nemcsak színészként, producerként is közreműködik a sorozatban, ahogyan felesége, Susan Downey. Ez a második együttműködésük az HBO-val a Perry Mason után.

Ha kíváncsi vagy a szériára, A szimpatizáns mafabos adatlapján az HBO Max logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma | thriller | történelmi

A vietnami háború vége felé egy, a dél-vietnami hadseregbe beépített kém az Egyesült Államokba utazik, és egy menekült közösségben telepedik le, ahol továbbra is titokban... több»