Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Oldboy (2003)

Oldeuboi
Filmadatlap
 
30
Szereplők
42
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Oldboy
 
Érdeklődő   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

1
Meglepő történet

A történet annak ellenére, hogy nem fogott meg, fergeteges. Végre egy olyan alkotás, ami újat próbál a néző elé rakni. Jackie Chan jól gyúrta meg a főszereplőt. Aki békés kikapcsolódásra vágyik, ne ezt a filmet válassza esti szórakozásként!

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Gondoltam belevágok egy kínai filmbe hátha tud újat mutatni. Nos tudott az tény csak sajnos semmi jót. Szerintem kritikán aluli teljesítménnyel végzett. Nem tudott lekötni.

1

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Ázsiai thriller, és jól sikerült, de ehhez mindig át kell állítanom az agyamat európai gondolkodásmódból. A képi világ nagyon tetszik, és a színészek hitelesek. Érdemes megnézni.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 26.

0

Jöttem, láttam, lepontoztam. Ez a film elvont embereknek készült...

 
Dodi   2015. 06. 08.

0

Nem igazán értettem a történetet, nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, nem volt se akciódús, se kalandos, se hangulatos. Nem tudom felfogni, hogy ebben a filmben mi olyan jó...?!

 
Norbert93   2018. 11. 01.

0

Nem tudom most hirtelen hová tenni, valószínűleg még hetekig a fejemben fog maradni. Brutális, abszurd, katartikus és beteg pszichothriller. Nem számoltam vele, hogy ennyire elvont film lesz, ilyen végkifejletet pedig (rém)álmomban sem gondoltam voln... több»

 
kevelin   2019. 02. 25.

0

Nekem az amerikai verzió jobban tetszett. De ez sem volt rossz. mint minden koreai ihletésű film ez is jóval véresebb és kegyetlenebb volt mint indokolt lett volna, de akinek a sztori tetszik bátran ajánlom, de inkább a jobban fogyasztható amerikai verziót

Galéria (15)

Videók (1)

A film összbevétele 14 980 005 dollár volt (imdb.com).

 

Hogy csökkentsék a súlyos sérülések kockázatát, a kalapácsos jelenethez gumikalapácsot használtak, ám mivel ennek is volt súlya, így pár statiszta és Choi Min-sik is szerzett néhány kisebb zúzódást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a kalapácsos-verekedős jelenetet vágatlanul rögzítették, ez nem jelentette azt, hogy ne kerüljön bele pár digitális trükk: ilyen például az Oh Dae-su hátában lévő kés, amit teljes egészében digitálisan oldottak meg. Emellett pár ütés nem úgy talált be, hogy a vásznon hitelesnek tűnjön, így azok is digitális utómunka eredményei lettek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eltérés a manga és a film között, hogy Tsukamoto csapos, addig No Joo-hwan egy internet kávézót üzemeltet.

(Mavil)
 

Eltérés a manga és a film között, hogy Goto (manga) összesen 10 évet raboskodott, míg Dae-su 15-öt.

(Mavil)
 

Oh Dae-su karaktere, megjelenése gyökeresen eltér mangabeli párjától, Shinichi Goto-tól. Goto lényegesen kevésbé volt meggyötörve, nyugodtabb és sztoikus még a fogságban töltött idő alatt is. Továbbá Goto egy rendkívül magas férfi, kiváló fizikai adottságokkal, a 30-as éveiben jár. Vele ellentétben Oh Dae-su alacsonyabb és a 40-es évei végén jár, igaz fizikuma neki is kifogástalan.

(Mavil)
 

Az alapul szolgáló manga-nak több fő- és mellékszereplője nem jelenik meg a filmben.

(Mavil)
 

2006-ban készült el az első remake, melynek címe Zinda (Bollywood film).

(Mavil)
 

A manga, amely alapján készítették a filmet jóval szelídebb, nem ilyen erőszakos. Ebben senki nem hal meg Lee Woo-jin párján, Takaaki Kakinuma-n kívül, aki saját magát lövi le a templomban.

(Mavil)
 

A filmet csak Dél-Koreában 3.260.000 ember nézte meg moziban, ezzel 2003-nak az 5. legnagyobb bevételt generáló filmje lett.

(Mavil)
 

Az Oldboy szerepel az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Jay készített el.

(Mavil)