Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
40
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Oldboy
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

Minden idők egyik legjobb filmje

 
Deku   2017. 07. 18.

Gondoltam belevágok egy kínai filmbe hátha tud újat mutatni. Nos tudott az tény csak sajnos semmi jót. Szerintem kritikán aluli teljesítménnyel végzett. Nem tudott lekötni.


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

Ázsiai thriller,és jól sikerült,de ehhez mindíg át kell állítanom az agyamat európai gondolkodás módból. A képi világ nagyon tetszik,és a színészek hitelesek.érdemes megnézni.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 26.

Jöttem, láttam, lepontoztam. Ez a film elvont embereknek készült...

 
Dodi   2015. 06. 08.

Nem igazán értettem a történetet, nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, nem volt se akciódús, se kalandos, se hangulatos. Nem tudom felfogni, hogy ebben a filmben mi olyan jó...?!

 
Norbert93   2018. 11. 01.

Nem tudom most hirtelen hová tenni, valószínűleg még hetekig a fejemben fog maradni. Brutális, abszurd, katartikus és beteg pszichothriller. Nem számoltam vele, hogy ennyire elvont film lesz, ilyen végkifejletet pedig (rém)álmomban sem gondoltam voln... több»

 
kevelin   2019. 02. 25.

Nekem az amerikai verzió jobban tetszett. De ez sem volt rossz. mint minden koreai ihletésű film ez is jóval véresebb és kegyetlenebb volt mint indokolt lett volna, de akinek a sztori tetszik bátran ajánlom, de inkább a jobban fogyasztható amerikai verziót

A film összbevétele 14 980 005 dollár volt (imdb.com).

 

Hogy csökkentsék a súlyos sérülések kockázatát, a kalapácsos jelenethez gumikalapácsot használtak, ám mivel ennek is volt súlya, így pár statiszta és Choi Min-sik is szerzett néhány kisebb zúzódást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a kalapácsos-verekedős jelenetet vágatlanul rögzítették, ez nem jelentette azt, hogy ne kerüljön bele pár digitális trükk: ilyen például az Oh Dae-su hátában lévő kés, amit teljes egészében digitálisan oldottak meg. Emellett pár ütés nem úgy talált be, hogy a vásznon hitelesnek tűnjön, így azok is digitális utómunka eredményei lettek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eltérés a manga és a film között, hogy Tsukamoto csapos, addig No Joo-hwan egy internet kávézót üzemeltet.

(Mavil)
 

Eltérés a manga és a film között, hogy Goto (manga) összesen 10 évet raboskodott, míg Dae-su 15-öt.

(Mavil)
 

Oh Dae-su karaktere, megjelenése gyökeresen eltér mangabeli párjától, Shinichi Goto-tól. Goto lényegesen kevésbé volt meggyötörve, nyugodtabb és sztoikus még a fogságban töltött idő alatt is. Továbbá Goto egy rendkívül magas férfi, kiváló fizikai adottságokkal, a 30-as éveiben jár. Vele ellentétben Oh Dae-su alacsonyabb és a 40-es évei végén jár, igaz fizikuma neki is kifogástalan.

(Mavil)
 

Az alapul szolgáló manga-nak több fő- és mellékszereplője nem jelenik meg a filmben.

(Mavil)
 

2006-ban készült el az első remake, melynek címe Zinda (Bollywood film).

(Mavil)
 

A manga, amely alapján készítették a filmet jóval szelídebb, nem ilyen erőszakos. Ebben senki nem hal meg Lee Woo-jin párján, Takaaki Kakinuma-n kívül, aki saját magát lövi le a templomban.

(Mavil)
 

A filmet csak Dél-Koreában 3.260.000 ember nézte meg moziban, ezzel 2003-nak az 5. legnagyobb bevételt generáló filmje lett.

(Mavil)
 

Az Oldboy szerepel az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Jay készített el.

(Mavil)