Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Oldboy
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

Minden idők egyik legjobb filmje

 
Deku   2017. 07. 18.

Gondoltam belevágok egy kínai filmbe hátha tud újat mutatni. Nos tudott az tény csak sajnos semmi jót. Szerintem kritikán aluli teljesítménnyel végzett. Nem tudott lekötni.


 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 26.

Jöttem, láttam, lepontoztam. Ez a film elvont embereknek készült...

 
Dodi   2015. 06. 08.

Nem igazán értettem a történetet, nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, nem volt se akciódús, se kalandos, se hangulatos. Nem tudom felfogni, hogy ebben a filmben mi olyan jó...?!

 
Norbert93   2018. 11. 01.

Nem tudom most hirtelen hová tenni, valószínűleg még hetekig a fejemben fog maradni. Brutális, abszurd, katartikus és beteg pszichothriller. Nem számoltam vele, hogy ennyire elvont film lesz, ilyen végkifejletet pedig (rém)álmomban sem gondoltam volna. Szabályosan sokkolt. Nem tudom azt sem eldönteni érdemes volt-e megnéznem, pedig kétségkívül mestermű. Megosztó és nagyon nem szokványos film, tényleg nem igazán szoktunk hozzá, hogy így záruljon bármilyen történet amit megnézünk vagy esetleg olvasunk. A film felfogásához, megértéséhez és feldolgozásához kell egy érett gondolkodás az biztos. Inkább 25-30 éven felülieknek ajánlanám.

A film összbevétele 14 980 005 dollár volt (imdb.com).

 

Hogy csökkentsék a súlyos sérülések kockázatát, a kalapácsos jelenethez gumikalapácsot használtak, ám mivel ennek is volt súlya, így pár statiszta és Choi Min-sik is szerzett néhány kisebb zúzódást.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Bár a kalapácsos-verekedős jelenetet vágatlanul rögzítették, ez nem jelentette azt, hogy ne kerüljön bele pár digitális trükk: ilyen például az Oh Dae-su hátában lévő kés, amit teljes egészében digitálisan oldottak meg. Emellett pár ütés nem úgy talált be, hogy a vásznon hitelesnek tűnjön, így azok is digitális utómunka eredményei lettek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eltérés a manga és a film között, hogy Tsukamoto csapos, addig No Joo-hwan egy internet kávézót üzemeltet.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.