Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
65%
Filmadatlap
 
18
Szereplők
11
Vélemények
19
Képek
1
Videók
Oldboy
 
elekm90   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

0

Hollywoodnak ismét sikerült egy remek filmből pocsék remake-et csinálnia. Ahelyett hogy azon ügyködnének USA-ban, hogy a kíváló koreai film minél több emberhez eljusson, csinálnak egy ilyen filmet, ami remake, de nem 100 százalékban. Minden amit hozz... több»

 
hsanya182   2018. 07. 06.

2

Elvont és beteg pszichothriller, 18 év felettieknek ajánlott, sok benne a vérengzős dúrvaság, kegyetlenség. A férfi megbosszúlja 20 év ok nélküli fogvatartását, elég trükkös taktikával szaglássza ki kik lehetnek a fogvatartói stb... Már már azzal sze... több»


 
TribeBubu   2016. 04. 26.

0

Hollywood nem éppen a jó átiratairól és remake-jeiről híres. Ezt pedig bizonyítja az Oldboy is. Igaz, Park Chan Wook mesterművéhez hozzányúlni nagy merészség kell. Az igazat megvallva még valamelyest szórakoztatónak is találtam ezt a filmet, mert jó... több»

 
wirwil   2015. 05. 01.

1

Reménykedtem, hogy megközelíti az eredetit, álmodtam, hogy túl is szárnyalja. Remény meghalt, álom elillant.

 
D. Wolfe   2016. 04. 19.

0

Kimondottan jól sikerült újrafeldolgozás szerintem. Igaz, hogy nem mérhető az eredeti mű zsenialitásához, viszont kevésbé elvont, ennek köszönhetően azért jóval könnyebb befogadni. A színészek sokat dobtak az összképen és a rendezés is igényes. Kellemes meglepetés volt ,rosszabbat vártam.

 
Loborg   2015. 02. 16.

0

Az eredeti filmet nem láttam, így ahhoz képest nem tudom értékelni, de szerintem az amerikai változat is eléggé eredeti és brutális volt, mondhatni beteg. Nagyin jó kis film, ajánlom a műfaj kedvelőinek.

 
gyuszamen73   2015. 02. 21.

0

Jó film volt, egészen addig, míg ki nem derült, hogy a saját lányával létesített eléggé intim viszonyt. Valamit nagyon elszúrhatott ez a csávó, ha ennyire kemény büntetést kapott.

Galéria (19)

Josh Brolin

Videók (1)

A film összbevétele 5 186 767 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenet, ahol Josh Brolin egy színes biciklin üldözi a fogva tartóit tiszteletadás a Kincsvadászok (1985) előtt, amiben a színész még 17 évesen egy gyerekeknek szánt bicajjal látható az egyik jelenetben.

(dulkap)
 

Rooney Mara és Mia Wasikowska neve is felmerült a női főszerepre, de mindketten visszautasították a lehetőséget.

(dulkap)
 

Egy korai szakaszban komoly tervek voltak arról, hogy Steven Spielberg rendezi a filmet, Will Smith főszereplésével.

(dulkap)
 

Christian Bale-nek, Colin Firth-nek és Clive Owen-nek is felajánlották Adrian szerepét, de mindannyian visszautasították.

(dulkap)
 

Spike Lee elmondta, hogy az ő verziója 140 perces volt és karakterközpontúbb, de a stúdió 105 percesre vágta végül. Ezért is van az, hogy a film elején nem a megszokott "A Spike Lee Joint" felirat látható, hanem "A Spike Lee Film". Josh Brolin egyébként a Lee féle verziót favorizálta.

(dulkap)
 

Elizabeth Olsen egészen a new york-i premierig nem ismerte a film végét.

(dulkap)