Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Oldboy (2013)

Old Boy
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
1
Videók
Oldboy

Galéria (19)

Josh Brolin

Videók (1)

 
uniterra   2021. 05. 30.

legújabb vélemény

0

Ez egy pszicho-triller, szellemi horror. Elég beteges. Sosem értettem azokat az írókat, rendezőket, sőt befektetőket, akik fantáziát látnak egy elég vékony piaci szegmens meghódításában. Mindenesetre a stúdió bánhatja a választást, nagy anyagi bukta ... több»

 
hsanya182   2018. 07. 06.

2

Elvont és beteg pszichothriller, 18 év felettieknek ajánlott, sok benne a vérengzős dúrvaság, kegyetlenség. A férfi megbosszúlja 20 év ok nélküli fogvatartását, elég trükkös taktikával szaglássza ki kik lehetnek a fogvatartói stb... Már már azzal sze... több»

 
elekm90   2020. 04. 10.

1

Hollywoodnak ismét sikerült egy remek filmből pocsék remake-et csinálnia. Ahelyett hogy azon ügyködnének USA-ban, hogy a kíváló koreai film minél több emberhez eljusson, csinálnak egy ilyen filmet, ami remake, de nem 100 százalékban. Minden amit hozz... több»

 
TribeBubu   2016. 04. 26.

1

Hollywood nem éppen a jó átiratairól és remake-jeiről híres. Ezt pedig bizonyítja az Oldboy is. Igaz, Park Chan Wook mesterművéhez hozzányúlni nagy merészség kell. Az igazat megvallva még valamelyest szórakoztatónak is találtam ezt a filmet, mert jó... több»

 
wirwil   2015. 05. 01.

1

Reménykedtem, hogy megközelíti az eredetit, álmodtam, hogy túl is szárnyalja. Remény meghalt, álom elillant.

 
D. Wolfe   2016. 04. 19.

0

Kimondottan jól sikerült újrafeldolgozás szerintem. Igaz, hogy nem mérhető az eredeti mű zsenialitásához, viszont kevésbé elvont, ennek köszönhetően azért jóval könnyebb befogadni. A színészek sokat dobtak az összképen és a rendezés is igényes. Kellemes meglepetés volt ,rosszabbat vártam.

 
Loborg   2015. 02. 16.

0

Az eredeti filmet nem láttam, így ahhoz képest nem tudom értékelni, de szerintem az amerikai változat is eléggé eredeti és brutális volt, mondhatni beteg. Nagyin jó kis film, ajánlom a műfaj kedvelőinek.

A film összbevétele 5 186 767 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenet, ahol Josh Brolin egy színes biciklin üldözi a fogva tartóit tiszteletadás a Kincsvadászok (1985) előtt, amiben a színész még 17 évesen egy gyerekeknek szánt bicajjal látható az egyik jelenetben.

(dulkap)
 

Rooney Mara és Mia Wasikowska neve is felmerült a női főszerepre, de mindketten visszautasították a lehetőséget.

(dulkap)
 

Egy korai szakaszban komoly tervek voltak arról, hogy Steven Spielberg rendezi a filmet, Will Smith főszereplésével.

(dulkap)
 

Christian Bale-nek, Colin Firth-nek és Clive Owen-nek is felajánlották Adrian szerepét, de mindannyian visszautasították.

(dulkap)
 

Spike Lee elmondta, hogy az ő verziója 140 perces volt és karakterközpontúbb, de a stúdió 105 percesre vágta végül. Ezért is van az, hogy a film elején nem a megszokott "A Spike Lee Joint" felirat látható, hanem "A Spike Lee Film". Josh Brolin egyébként a Lee féle verziót favorizálta.

(dulkap)