10 film, aminek már a poszterét is beperelték

Tudjuk, hogy az egyes stúdiók és maguk a filmesek is időnként hajlamosak elvetni a sulykot, ez pedig olykor már egy adott produkció poszterén is megmutatkozik. Plagizáció, félrevezető marketing cél, kirekesztés és obszcenitás. Az alábbi filmek posztereit ilyen és ehhez hasonló okok miatt perelték be. Ez pedig még mindig csupán a jéghegy csúcsa...

1. Hiába hozott gigászi bevételt Indiában, amelyre még a Végjáték sem tudott ráverni, Rajkumar Hirani rendezését, a PK-t egyszerűen beperelték, mivel a posztert sokan túlságosan obszcénnak találták.

2. A Másnaposok 2. egy arctetoválás miatt kapott a nyakába egy pert, mivel Stu arcán ugyanolyan tetoválás látható, amilyen Mike Tysonnak is van, ezzel pedig szerzői jogokat sértettek.

3. A Cápa poszterének tervezőjét amiatt perelték be, mivel egyenesen koppintotta az film eredeti regény változatának könyvborítóját.

4. Mondani se kell, hogy a 2020-ban megjelent Cukorfalatok alaposan kiverte a biztosítékot mindenkinél. A készítőknek viszont nem csupán pert akasztottak a nyakába a poszter és a film miatt, hanem több halálos fenyegetést is kaptak a fiatalkorú szereplők szexualizálása miatt.

5. Jesse Eisenberg egyszerűen beperelte a Lionsgate stúdiót, amiért a Pokoli tábor poszterén az ő arcát használták fel marketing célokra.

6. A készítőknek bizony perrel kellett szembenézniük amiatt, hogy A szobatárs poszterén engedély nélkül használtak fel a Southwestern College egyik adminisztrációs épületéről készült fotót.

7. Talán kevésbé meglepő, de a Showtime épp a Dexter nyolcadik évadához készült posztere miatt kapott egy pert a nyakába, mivel annak képi tartalma a nyugalom megzavarására alkalmas.

8. Spike Lee Oldboy című rendezésének poszterét szerzői jogok megsértése miatt perelte be egy művész, Juan Luis Garcia, aki állítása szerint számos hollywoodi produkció plakátját tervezte.

9. Ahogy erről már korábban írtunk, a Radix comics beperelte a Marvelt, mivel a Vasember 3 poszterének vizuálját egyszerűen az egyik kiadványukról nyúlták. 

10. A Páros mellékhatás készítőit közel 10 millió dollárra perelték, amiért a poszterről egyszerűen retusálták az afroamerikai színészeket.