72 Vasember 3  (2013)

Lezárult a közel négy éve húzódó per, amelyet a Horizons Comics Productions indított a Marvel ellen.

A Horizons arra alapozta a benyújtott keresetet, hogy a stúdió egy az egyben felhasználta a Radix című képregény Caliban nevű karakterének vizuális koncepcióját a Vasember 3 poszterén. A figura hasonló, térdelő pozitúrában, vaspáncélban látható a skiccen, akárcsak Tony Stark a Vasember 3 plakátján.

Noha 2001 és 2002 között három kiadvány jelent meg a Radix sorozatban, amelyben az említett karakter szerepel, Ben és Ray Lai a Horizons tulajdonosai azonban elvesztették pert, minthogy az rajz, amelyet feltételezhetően felhasznált a Marvel egyszerűen nem került publikálásra hivatalosan egyetlen egy alkalommal sem.

A bírói határozat végül kimondta, hogy egyszerűen nem bizonyítható, hogy bárki is hozzáférhetett volna a rajzhoz, így a Horizons vádjai megalapozatlanok és nem többek puszta feltételezéseknél.

Az ügy a sútdió hat alkalmazottját érintette volna, akik korábban szintén dolgoztak a Horizonsnál, és bár a Marvel Lai fivéreket is megkereste annak idején egy 2002-es Thor képregény kapcsán, úgy tűnik nem sikerült megegyezniük.