2018.07.07 22:57 indingo Olvasottság: 224x
3

Egy valódi gyöngyszem

A magyar filmgyártás évek óta megfelelő úton halad, több bizonyíték is van rá jó filmek formájában. Egyre bátrabbak a készítők, ma már nincs tabu téma. És az elkészült filmek között is egyre több a minőségi alkotás. Az Aurora Borealis: Északi fény a hazai filmgyártás gyöngyszeme a 2017-es évből. A történet önmagában is izgalmas és még különlegesebbé teszi a két idősíkban való utazás, amit mesterien valósítottak meg a készítők, mert mindvégig lehet tudni, hogy hol járunk egy percre se zavarodik tőle össze az ember. A film megnézéséhez és befogadásához kell egy fajta szociális érzékenység, ezért gondolom, hogy csak egy réteg tudja értékelni a történetét.

Rengeteg borzalom történt a múltban a film is egy ilyen fikción alapszik, de akár igaz is lehetne. Valóságosnak tűnik az egész, nincsenek túlerőltetve a karakterek, teljesen semlegesek ezzel a történetre helyezve a hangsúlyt. Szokatlan volt a színpad helyett egy filmben látni Wunderlich Józsefet, de megállta a helyét. Az első fele kicsit melankolikus, sok történés nincs benne ami előrébb vinné a sztorit, de semmiképpen sem unalmas. Egyfajta felvezetésnek tekinthető. A második felében viszont ritmust vált a film, felgyorsulnak az események és a „nyomozós” szál elindulásával egészen érdekessé válik a történet.

Egy valódi gyöngyszem

Az idő előrehaladtával egyre jobban nyílik ki a történet és azon kapja magát az ember, hogy elkezdi érdekelni, hogy mi is lehetett az a sötét titok a múltban, amely ekkora hatással van a jelenre. Jól építkezik a történet, nem lövi el az összes puskaport az elején. Aki nem zárkózik el a magyar filmektől és szereti a háborús filmeket – bár ez nem közvetetten az – annak egészen biztosan elnyeri a film a tetszését.

dráma

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres... több»

3