Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
23
Vélemények
46
Képek
3
Videók
 
petraszab   2020. 10. 20.

legújabb vélemény

A története nem volt valami erős. A külsőségekre nagyon adtak, az látszódott. A kosztümök, sminkek, a díszlet pazar volt, de más nem.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 26.

a nap véleménye

Mágnás Elza tündöklése és bukása

Hangulatát tekintve a Félvilág nagyon betalált, a századforduló utáni (20. század eleji) magyar főváros egyszerre csábító és hátborzongató világa, a hangos szalonok, ahol a gazdag urak az estéiket töltik, persze nem éppen csinos feleségeikkel együtt,... teljes kritika»


 
indingo   2016. 02. 18.

A film hangulata és a kosztümök ellenállhatatlanok voltak. Kovács Patrícia nekem nem tetszett, szerintem nem beszél szépen és mindig hunyorog a szemeivel. 4 pontot csak azért adok neki, mert Made in Hungary.

 
Berto49   2016. 05. 28.

Nem gyakran történt meg, hogy egy filmet gyors egymásutánban megnézzek, most ez történt, bár felirattal láttam és a PC monitorján. Így az iszonyatos szerepmondás ellenére (motyogás, makogás) tisztában voltam, hogy mit kellett volna hallanom a Duna TV... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

Jaj,de gyenge.Ez egy nagyon rossz magyar film,mesterkélt,és alakoskodó,ripacskodó színészekkel.Próbálok valami pozítívumra is gondolni,de nem megy. Ja,a popcorn jó volt.

 
MP170506   2017. 07. 10.

Tetszett. Hiába kicsit lassú, vontatott mégis lekötötte a figyelmemet. A színészek alakítása is nagyon jó. Nézhető film!

 
Timcsi   2016. 06. 19.

Látványban és kosztümökben kiemelkedő a film magyar viszonylatban. A története sajnos kevés és Kovács Patrícia pedig egyáltalán nem hiteles.

Kovács Patrícia
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Kovács Patrícia
Gryllus Dorka
Döbrösi Laura
Kulka János
Gryllus Dorka
 

A filmnek nem sok köze volt a megtörtént eseményekhez. Rózsi (a filmben Gryllus Dorka) a férfi szeretőjével együtt ölte meg Turcsányi Emiliát, alias Mágnás Elzát. A gyilkos nő Máranosztrán a börtönben halt meg, a szeretője büntetését viszont harmadolták, Marosán elvtárs pedig segítette abban, hogy kiszabadulása után munkát találjon.

(Berto49)
 

A bejárati ajtó a forgatás során eltört, bár a filmen nem látszik de a jelenetek felében az ajtó törött volt.

(laci044)
 
Ha az elődöknek nem is feltétlenül nevezhető alkotások szintjét nem is üti meg, egy újabb minőségi darabbal gazdagodott a magyar tévéfilmek tára, amiből akár a mozis kollégák is tanulhatnának bőven... több»
 
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm. több»
 
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma. több»