Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Félvilág (2015)

Félvilág
Filmadatlap
 
25
Szereplők
25
Vélemények
46
Képek
3
Videók

Galéria (46)

Kovács Patrícia
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Kovács Patrícia
Gryllus Dorka
Döbrösi Laura
Kulka János
Gryllus Dorka

Videók (3)

 
Ildikó Bacskai   2021. 11. 28.

legújabb vélemény

1
Félvilág (2015)

Teljesen átjött a film, bár nem tudom, miért van misztikusnak megjelölve. Komor, szürke hangulatú, korhű, szépséges, finom rendezés. Remek alakítások, néhol megdöbbentő szerepmegformálásokkal (Kulka). Nagyon izgalmas mozi volt, többször fogok nekiülni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 26.

a nap véleménye

1
Mágnás Elza tündöklése és bukása

Hangulatát tekintve a Félvilág nagyon betalált, a századforduló utáni (20. század eleji) magyar főváros egyszerre csábító és hátborzongató világa, a hangos szalonok, ahol a gazdag urak az estéiket töltik, persze nem éppen csinos feleségeikkel együtt,... teljes kritika»

 
indingo   2016. 02. 18.

0

A film hangulata és a kosztümök ellenállhatatlanok voltak. Kovács Patrícia nekem nem tetszett, szerintem nem beszél szépen és mindig hunyorog a szemeivel. 4 pontot csak azért adok neki, mert Made in Hungary.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Jaj,de gyenge.Ez egy nagyon rossz magyar film,mesterkélt,és alakoskodó,ripacskodó színészekkel.Próbálok valami pozítívumra is gondolni,de nem megy. Ja,a popcorn jó volt.

 
Berto49   2016. 05. 28.

0

Nem gyakran történt meg, hogy egy filmet gyors egymásutánban megnézzek, most ez történt, bár felirattal láttam és a PC monitorján. Így az iszonyatos szerepmondás ellenére (motyogás, makogás) tisztában voltam, hogy mit kellett volna hallanom a Duna TV... több»

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Tetszett. Hiába kicsit lassú, vontatott mégis lekötötte a figyelmemet. A színészek alakítása is nagyon jó. Nézhető film!

 
elekm90   2020. 11. 02.

0

Nekem tetszett, szépen volt felvéve, és a történet is egész jó volt. Egyedül a színészi játékkal voltak gondjaim: a 3 főszereplőnő közül nekem csak Gryllus Dorka alakítása jött be, Kovács Patrícia nagyon ripacs volt, és Döbrösi Laura is végig csak a ... több»

 

A filmnek nem sok köze volt a megtörtént eseményekhez. Rózsi (a filmben Gryllus Dorka) a férfi szeretőjével együtt ölte meg Turcsányi Emiliát, alias Mágnás Elzát. A gyilkos nő Máranosztrán a börtönben halt meg, a szeretője büntetését viszont harmadolták, Marosán elvtárs pedig segítette abban, hogy kiszabadulása után munkát találjon.

(Berto49)
 

A bejárati ajtó a forgatás során eltört, bár a filmen nem látszik de a jelenetek felében az ajtó törött volt.

(laci044)
 
Nem is volt az olyan régen, amikor Szász Attila berobbant a tévébe A berni követtel – jött, látott és győzött. Most ugyanezt teszi: a Félvilág minden jelenetében kidolgozott dráma. GERA MÁRTON KRITIKÁJA. több»
 
Kosztümös. Erotikus. Thriller. Ritka levegőjű. Olyan csodálatosan néz ki, hogy az ember büszkén kihúzza magát a mozifotelben. Vagy hát otthon húzza ki, hisz a Félvilág hiába a vászonra való, marad tévéfilm. több»
 
Békebeli miliő, finom jellemrajzok, perzselő szerelmi játszmák, őrjöngő féltékenységek, bosszúvágy. Remekbe szabott filmdráma. több»