Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

A hentes, a kurva és a félszemű (2017)

A hentes, a kurva és a félszemü
Filmadatlap
 
23
Szereplők
5
Vélemények
39
Képek
3
Videók
 
marklar   2018. 01. 26.

Ne vicceljünk már, ez a film nagyon elmarad a rendező korábbi filmjeitől. Kimondottan kíváncsi voltam rá, de csalódva kellett elhagynom a mozitermet. Akármennyire is merengőnek, mélynek, "fekete-fehérnek" tűnik a film, élménynek ez sekély.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 20.
Nyomasztó gyöngyszem

A magyar filmipar egy újabb gyöngyszemét köszönthetjük Szász János új filmjében, amely nem mindennapi filmélménnyel jutalmazza meg közönségét. A rendező művei mindezidáig kimaradtak az életünkből, de a premier előtti vetítés előtt A nagy füzettel elkezdtük bepótolni a lemaradásunkat. Nem kevésbé nyomasztó mozit kaptunk A hentes, a kurva és a félszemű esetében is, bár egészen más a tematika és egészen mások a nézőpontok is. S bizony már megint sikerült egy olyan témát felkeresni, amelyet maga az élet produkált és amelytől már önmagában azért, mert tudom, hogy valóban megtörtént, feláll a szőr a hátamon. Kezdjük mondjuk a szereplőkkel: Ebben a filmben nincsenek jó és erkölcsös emberek, a karak... több»


 
Berto49   2018. 01. 26.
Sóhajok hídja

Folyamatosan filmvászonra kerülnek a magyar kriminalisztika leghírhedtebb ügyei; Mágnás Elza esete (Félvilág), Kovács Péter gyilkosságai (A martfűi rém), az újabbak közül, Ambrus Attila bankrablásai (A Viszkis) és a legújabb, a magyar Pitavalba került Léderer-ügy. A bűnügyi esetek feldolgozása a történelmi hűség szempontjából eléggé kétes, ami számomra kissé érthetetlen. Miért kell elrugaszkodni a valóságtól, miért kell mögöttes tartalmakat begyömöszölni a megtörtént rémségek közé? Maguk a megtörtént bűnügyek is borzasztóan sokkolók, nem kellene oda nem illő mondanivalókkal „kicifrázni”. A szóban forgó filmről: szerintem sokkal szerencsésebb lett volna, ha megtartják az eredeti munkacímet, v... több»

 
Lowcash   2018. 01. 24.

Az, hogy fekete-fehér az egész film, nagyon sokat dob a hangulatán. Bár emiatt egy kicsit klisés is, nem igazán hoz újat a film. A sztori egész jól meg van írva, de nem voltak olyan pillanatai, amitől úgy beleszorultam volna a székbe. Igazából én személy szerint jól szórakoztam, nem bántam meg, hogy elmentem rá, de nem mondanám egy emlékezetes alkotásnak.

 
Turro   2018. 01. 22.

Szó, mi szó én nagyon vártam ezt a filmet, egészen ritka is az milyen manapság a magyar mozikban. Abszolút egy merész és bevállalós alkotás, amit biztos, hogy még jó néhányszor meg fogok nézni, ha csak lehet. Gryllus Dorka alakítása egyszerűen fenomenális volt, ha másért nem csakis miatta érdemes megnézni!

Nagy Zsolt
Gryllus Dorka
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
Gryllus Dorka
Gryllus Dorka
Kovács Patrícia
Herendi Gábor
Szász János
Gryllus Dorka
Kovács Patrícia
Till Attila
Gryllus Dorka
Gryllus Dorka
Szász János
Kovács Patrícia
Kovács Patrícia
Gryllus Dorka
Nagy Zsolt
Hegedűs D. Géza
Hegedűs D. Géza
Gryllus Dorka
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
Hegedűs D. Géza
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
Gryllus Dorka
Szász János
Hegedűs D. Géza
Nagy Zsolt
Gryllus Dorka
Hegedűs D. Géza
Nagy Zsolt
Hegedűs D. Géza
Hegedűs D. Géza
Gryllus Dorka
Gryllus Dorka
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
 
Végtelenül embergyűlölő film A hentes, a kurva és a félszemű, ami csupán annyit tud elérni, hogy undorral az arcodon figyeld, ahogy a három emberkezdemény főhőse bedarálja egymást. 40/100 több»
 
Erős és határozott film, Szász János rajongóknak kötelező darab! Nagyon remélem, hogy a rendezőnek sikerül majd tervei szerint az Utas és holdvilágot is megfilmesíteni. 95/100 több»
 
Fájdalmasan hiányzik az egy mondat, amiben tömören és velősen összefoglalhatnánk a film lényegét. A figyelmet mindenképp felkelti, hogy gyilkolnak és van benne egy kurva, de többre sajnos nem futja a 105 perces játékidő alatt. 5,5/10 több»
 

A történetet még egy kupléban is megénekelték annak idején, ami így szólt: "Lédererné mi van a kosárban?Kodelkának keze, feje, lába!".

(ArpiHajdu és Réci )
 

A karácsonyi jelenetben a statisztákat a helyi emberek alkották.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eredetileg Ulrich Thomsen, dán színész is csatlakozott volna a fim szereplőgárdájához, aki Szász János korábbi filmjeiben, az Ópium: Egy elmebeteg nő naplójában, és A nagy füzetben is szerepelt, ám végül mégsem tudta elvállalni.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.