Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Eltörölni Frankot! (2021)

Eltörölni Frankot
Filmadatlap
 
22
Szereplők
2
Vélemények
4
Képek
3
Videók

Galéria (4)

Fuchs Benjamin
Fuchs Benjamin
Fuchs Benjamin
Fuchs Benjamin

Videók (3)

 
Toldi   2021. 10. 08.

legújabb vélemény

0

Sajnálom, de nekem egyszerűen nem jött be ez a film. Amolyan művészi szenvelgésnek éreztem, persz jól meg van írva meg minden. De komolyan...annyira allűrös, hogy az már-már zavaró.

 
Kolci_23   2021. 10. 07.

0

Ritkán mondom ezt, de szerintem kicsit túl nagy volt a felhajtás a film körül. Persze a téma fontos, de szerinem, nincs jól megragadva.

A film 6 570 463 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 5 059 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező, Fabricius Gábor regénye 2016-ban jelent meg Más bolygó címmel.

(csd)
 

A film főszerepét Fuchs Benjámin, művésznevén Filo alakítja.

(csd)
 
Az Eltörölni Frankot jó szándékú és kétségtelenül fontos film, amely elkezdi a szocializmussal kapcsolatos illúziók lebontását, egyenetlenségei és inkonzisztenciája miatt azonban minden bizonnyal nem válik majd azzá a kultfilmmé, amivé válhatott volna. Pedig jó lett volna, ha valóban ordítunk. több»
 
A legvidámabb barakk egy olyan oldala, amelyet kevesen mertek vászonra vinni mostanáig. Ezt az élményt pedig, legyen akármilyen keserű, nyomasztó és tökéletlen, mindannyiunknak érdemes megtapasztalnia. Mert anélkül, hogy felismernénk a problémát, esélyünk sincs tenni ellene. több»
 
Mindent összevetve tehát a film, miközben egy messiással kecsegtet minket, végül maga is olyanná válik, amilyen a főszereplője. Egy – jogosan – lázadó tinédzser, aki nem jön le a felnőttek közé, nem mutatkozik be, és bár csak arra vágyik, hogy megértsék, mégsem szól senkihez. több»