Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Sarlatán (2020)

Charlatan
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
3
Videók
 
István   2020. 09. 17.

legújabb vélemény

0

Agnieszka Holland ezúttal sem okozott csalódást, és egy kimondottan érdekes történetet vitt vászonra a maga jellegzetes, összetéveszhetetlen stílusában. Nagyszerű film, a rendezőnő munkásságát kedvelőknek egyenesen kötelező darab.

 
azurou   2020. 04. 02.

0

Mély, érzelmes mozi lett Holland legújabb alkotása, ami nem meglepő a rendező életművét ismerve. Bevallom őszintén, voltak pontjai a filmnek, melyek könnyeket csaltak az arcomra, ti se szégyelljétek. :) Azért papírzsebkendőt vigyetek magatokkal a vetítésre.


 
LaceeeK   2019. 08. 07.

0

Soha nem hallottam még Jan Mikolásekről, de ez a film kellően érdekes volt ahhoz, hogy utánanézzek, és az alapján, amit találtam, azt kell mondanom, hogy elég pontos film született az életéről, mely megható, érzelmes és egyszerűen csak szép... Nem tudom jobban megfogalmazni, de mindenképp érdemes volt megnézni.

Galéria (16)

Ivan Trojan
Ivan Trojan
Ivan Trojan

Videók (3)

A film összbevétele 2 108 497 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 755 145 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 237 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film premierje kapcsán egy azonos című könyv is megjelent 2020 augusztusában, mely Marek Epstein eredeti forgatókönyvét is tartalmazza.

(hp)
 

A film története Jan Mikolášek (1889–1973) életén alapszik.

(hp)
 

A film forgatása 2019. április 1-jén kezdődött meg Mladá Boleslavban. A munkálatok 36 napot vettek igénybe.

(hp)
 

A Sarlatán világpremierje 2020. február 27-én volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Sarlatán jelenleg 100%-on áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, bár a hat szemlézett kritika átlagértékelése "csak" 60%.

(hp)
 
A hiányosságokért a neves cseh színész, Ivan Trojan alakítása és a hangulatot kiválóan felfestő fényképezés igyekszik kárpótolni. több»
 
Ha a Sarlatán számos pontja nem is felel meg a valóságnak (Mikolášeket például nem két páciense halála, hanem adócsalás és kuruzslás miatt ítélték el – alaptalanul), Agnieszka Holland munkája így is lendületes ritmusú, izgalmas, szépen fényképezett, erőteljes színészi alakításokat felvonultató mű. több»
 
Mikolásek élettörténete nem képes maradéktalanul kielégíteni a hozzá fűzött reményeket, pedig az emberi tökéletlenség meghatározó történelmi portréjává is válhatott volna. több»