Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%
Filmadatlap
 
22
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
3
Videók
Sarlatán
 
István   2020. 09. 17.

legújabb vélemény

Agnieszka Holland ezúttal sem okozott csalódást, és egy kimondottan érdekes történetet vitt vászonra a maga jellegzetes, összetéveszhetetlen stílusában. Nagyszerű film, a rendezőnő munkásságát kedvelőknek egyenesen kötelező darab.

 
azurou   2020. 04. 02.

Mély, érzelmes mozi lett Holland legújabb alkotása, ami nem meglepő a rendező életművét ismerve. Bevallom őszintén, voltak pontjai a filmnek, melyek könnyeket csaltak az arcomra, ti se szégyelljétek. :) Azért papírzsebkendőt vigyetek magatokkal a vetítésre.


 
LaceeeK   2019. 08. 07.

Soha nem hallottam még Jan Mikolásekről, de ez a film kellően érdekes volt ahhoz, hogy utánanézzek, és az alapján, amit találtam, azt kell mondanom, hogy elég pontos film született az életéről, mely megható, érzelmes és egyszerűen csak szép... Nem tudom jobban megfogalmazni, de mindenképp érdemes volt megnézni.

Ivan Trojan
Ivan Trojan
Ivan Trojan
 

A film premierje kapcsán egy azonos című könyv is megjelent 2020 augusztusában, mely Marek Epstein eredeti forgatókönyvét is tartalmazza.

(hp )
 

A film története Jan Mikolášek (1889–1973) életén alapszik.

(hp )
 

A film forgatása 2019. április 1-jén kezdődött meg Mladá Boleslavban. A munkálatok 36 napot vettek igénybe.

(hp )
 

A Sarlatán világpremierje 2020. február 27-én volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp )
 

A Sarlatán jelenleg 100%-on áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, bár a hat szemlézett kritika átlagértékelése "csak" 60%.

(hp )