Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64

Ártatlanok (2016)

Les innocentes
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
27
Képek
3
Videók
Ártatlanok
 
Berto49   2017. 09. 21.

Azt a legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy a hős szovjet felszabadítók egy egész apácazárdát gyaláznak meg! Ugyan Dzsugasvili szabad prédát engedélyezett a "felszabadított" országokban, de ez a tett túlmegy minden határon. Ugyanakkor a németek sem voltak különbek. Gondoljunk csak a lidicei mészárlásra (199 férfi agyonlövése, a falu fölégetése és a földdel egyenlővé tétele), vagy az oradour-i kegyetlen gaztettekre (642 áldozat).

 
Sniper   2017. 03. 10.

Őszintén megmondom, hogy nem voltak nagy elvárásaim, de ez a dráma nálam brutálisan bejött. A fene se gondolta volna, hogy van ebben a témában még ennyi, de ez a film a bizonyíték arra, hogy ha félreteszed az előítéleteket, egész biztos bele fogsz futni olyan kiváló filmekbe, mint amilyen ez is.


 
jazzy   2016. 07. 15.

Gyönyörű film. Bámulatosan jól jelenítik meg az egyes szereplők a kor egyes markáns karaktereit, s az emberi jellemek is remekül kirajzolódnak. Szép történet, érdemes megnézni.

Agata Buzek
Agata Kulesza
Lou de Laâge
Agata Kulesza
Eliza Rycembel
Lou de Laâge
Agata Kulesza
Agata Buzek
Agata Buzek
Lou de Laâge
 
A Les innocentes egy olyan filmélmény lett, amely úgy alkot képet a háború szörnyűségéről, hogy csupán annak következményeit mutatja meg, a történet pedig ügyesen kerüli a szentimentális pillanatokat. 8,5/10 több»
 
A II. világháború a történelem talán legtöbbször megfilmesített eseménye, ám még 2017-ben is bemutatnak a témában olyan történeteket, amelyektől leesik az állunk. Az Ártatlanok egy ilyen sztori. 90/100 több»
 
Szovjet katonák által megerőszakolt lengyel apácák a második világháború végnapjaiban. A lengyel filmiskola kurzuskínálatába illő téma – eurofilmes modorban és spielbergi befejezéssel. PÁPAI ZSOLT KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 1 063 893 dollár volt (imdb.com).

 

A film premierje 2016. januárjában volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film forgatási munkálatai 2015. január 13-án kezdődtek meg Lengyelországban. A forgatás hét hétig tartott.

(hp)
 

A francia-lengyel-belga koprodukcióban készült produkciót a Lengyel Filmintézet támogatta.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.