Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Ártatlanok (2016)

Les innocentes
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
27
Képek
3
Videók
 
Berto49   2017. 09. 21.

legújabb vélemény

0

Azt a legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy a hős szovjet felszabadítók egy egész apácazárdát gyaláznak meg! Ugyan Dzsugasvili szabad prédát engedélyezett a "felszabadított" országokban, de ez a tett túlmegy minden határon. Ugyanakkor a némete... több»

 
Sniper   2017. 03. 10.

0

Őszintén megmondom, hogy nem voltak nagy elvárásaim, de ez a dráma nálam brutálisan bejött. A fene se gondolta volna, hogy van ebben a témában még ennyi, de ez a film a bizonyíték arra, hogy ha félreteszed az előítéleteket, egész biztos bele fogsz futni olyan kiváló filmekbe, mint amilyen ez is.


 
jazzy   2016. 07. 15.

0

Gyönyörű film. Bámulatosan jól jelenítik meg az egyes szereplők a kor egyes markáns karaktereit, s az emberi jellemek is remekül kirajzolódnak. Szép történet, érdemes megnézni.

Galéria (27)

Agata Buzek
Agata Kulesza
Lou de Laâge
Agata Kulesza
Eliza Rycembel
Lou de Laâge
Agata Kulesza
Agata Buzek
Agata Buzek
Lou de Laâge

Videók (3)

A film összbevétele 1 063 893 dollár volt (imdb.com).

 

A film premierje 2016. januárjában volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp )
 

A film forgatási munkálatai 2015. január 13-án kezdődtek meg Lengyelországban. A forgatás hét hétig tartott.

(hp )
 

A francia-lengyel-belga koprodukcióban készült produkciót a Lengyel Filmintézet támogatta.

(hp )
 

A filmet Philippe Maynial nagynénjének, Madeleine Pauliac története inspirálta, aki a Francia Vöröskeresztnek dolgozott a második világháborúban Lengyelországban.

(hp )
 

Anne Fontaine rendező személyesen kereste fel Agata Kuleszat Lengyelországban, azonban túlságosan szexinek találta őt a neki szánt rendházfőnök szerepére. A színésznő jót nevetett ezen, majd megkérte a rendezőt, hogy had olvashasson fel neki lengyelül. Ezek után megkapta a szerepet.

(BéBé)
 

Mathilde szerepére eredetileg Adèle Haenelt szerették volna.

(BéBé)
 
A Les innocentes egy olyan filmélmény lett, amely úgy alkot képet a háború szörnyűségéről, hogy csupán annak következményeit mutatja meg, a történet pedig ügyesen kerüli a szentimentális pillanatokat. 8,5/10 több»
 
A II. világháború a történelem talán legtöbbször megfilmesített eseménye, ám még 2017-ben is bemutatnak a témában olyan történeteket, amelyektől leesik az állunk. Az Ártatlanok egy ilyen sztori. 90/100 több»
 
Szovjet katonák által megerőszakolt lengyel apácák a második világháború végnapjaiban. A lengyel filmiskola kurzuskínálatába illő téma – eurofilmes modorban és spielbergi befejezéssel. PÁPAI ZSOLT KRITIKÁJA. több»