Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
13
Képek
1
Videók
München
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 07. 18.

legújabb vélemény

Nem nyűgözőt le

Számomra az a jó film ami beszippant.Ott vagy a filmben. Ez nem szippantott be, el lehet ütni vele az időt, de más semmi.

 
Filmelemző   2018. 05. 14.

Valós eseményeket feldolgozó, nagyon színvonalas alkotás, Eric Bana nagyszerű játékával. Hihetetlen realizmus, valósághű megjelenítések és a 70-ek évek megidézése jellemzi ezt az értékes filmet. Nálam erős 8 pontos.


 
Deku   2017. 12. 23.

Hihetetlen csúcs szuper filmet alkottak a készítők. Nagyon tudtam preferálni ezt a pörgős hangulatot. Igazán szórakoztató film. Ez az egész lényege. Nagyon szerethetőek a karakterek ami szintén fontos egy filmnél.

 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 15.

Nagyon meg akarták csinálni,és végül nagyon nem csináltak semmit.Nem lett sem izgalmas,sem érdekfeszítő,sem színvonalas.Egy könnyen felejthető alkotás,amit tényleg felejtsünk el.

 
kevelin   2019. 06. 01.

volt pár olimpia ami tragédiába vagy legalábbis erőszakba fulladt. talán ez az egyik legdurvább mind közül.nagyon jól megrendezett film a színészi alakítások is szuperek. kár h manapság nem készülnek ilyen jellegű filmek

 
a.edit63   2015. 05. 20.

Jó film, de én valamiért sokkal jobbat vártam. Valahogy túlságosan bombasztikusra akarták venni a figurát, ami időnkét nagyon rosszul sült el. Viszont tetszett Ali szerepeltetése: bizony az éremnek két oldala van (még ha néhányan nem is akarnak róla tudomást venni).

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Brutálisan untatott a film. Se eleje se vége nem volt. Lehet lett volna potenciál benne, de így nézve bármelyik rossz filmben lehetne potenciál. Egyszerűen élvezhetetlen volt.

A film összbevétele 130 358 911 dollár volt (imdb.com).

 

Guri Weinburg saját meggyilkolt édesapját játssza.

(dulkap)
 

A film George Jonas "Vengeance" című könyvén alapul, ami állítólag a volt Moszad-ügynök, Juval Aviv igaz történetét meséli el. Az izraeli titkosszolgálat tagadja Aviv és Jonas állításait, Aviv azonban maga is több könyvet írt az eseményekről.

(kázsé)
 

A jelenetben, mikor Avner csatlakozik az izraeli kommandósokhoz Bejrútban, az egyikük úgy mutatkozik be mint Ehud Barak. Ehud Barak egy valóságos izraeli kommandós volt, aki később politikus, majd izraeli miniszterelnök lett.

(kázsé)
 

A forgatás kezdete előtt 2 nappal az Eliezaar Halfint játszó Ossie Beck rájött, hogy a nagyapja a Moszadnál dolgozott.

(kázsé)
 

A film egyes jeleneteit Magyarországon forgatták.

(kázsé)
 

Avner szerepét egyenesen Eric Banara írták.

(kázsé)
 
A München tehát már tökéletesen jelképezi, amit azóta nagyjából minden Spielberg-filmről elmondhattunk: kiváló rendezői munka elképesztő jelenetekkel (azt is megkockáztatom, hogy ez konkrétan az egyik legjobbja), azonban egy történetmesélési kudarc. 6,5/10 több»