Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

A néma forradalom (2018)

Das schweigende Klassenzimmer
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
hsanya182   2019. 03. 15.
Diákok összefogása egy diktatúra ellen

A diákok 2 perces csendfogadalmát ellenző diktatórikus rendszer nyomozást indít ellenük, tiltván a szabad gondolkodást, az emberséges érzelmek nyilvános közlését, mely nem fér bele a rendszer eszményképébe. Sok feszült szituációt sikerült összehoznia a rendezőnek. Cselekménye a főszál mellett mégis kicsit átlagos monológokkal tarkított. Milyen hatással van édesapáink élete a tudatalatti döntéseinkre, milyenségeinkre, mellette szabad akaratunkra, és a családi titkok mennyire mérgezik, torzítják személyiségünk darabját. Jó film.

 
thomino   2018. 10. 12.

A sztori nekem egy kicsit lassú volt, de ez a sötét világ, amit felvázol a film szerintem nagyon el tudja gondolkodtatni az embert. Én még például órákig rágódtam azon, amit láttam.


 
Hajrakte   2018. 10. 18.

Örülök, hogy sikerült megnéznem, hiányzott már egy ilyen tipusú film, végig lekötött, csak ajánlani tudom, a végéről hiányoltam csupán egy-két információt, de azt az interneten be lehet szerezni.

 
szksz   2019. 03. 16.
Történelem - ma már

Engem nagyon megragadott. A történet valós alapokon nyugszik. Szerencsésen elkerülte a szélsőséges megközelítéseket, így nem lett sem giccses, sem köznapi frázisokat ismételgető. Jól feldolgozta, amit a magyar forradalom eseményeiről átengedtek az ottani lakosságnak az NDK-ban. Igaz, ez csak egy rétege a filmnek. Ennél többet mutat be az ottani légkörről és emberekről. Feltétlen érdemes megnézni.

 
Turro   2018. 10. 11.

Na, ez a film engem teljesen mellbe vágott, szerintem egyszerűen nagyon ütős, amire csak rátesz egy lapáttal a rendkívül átélt alakítások. Mindenképpen látni kell!

 
A történet előrehaladtával a szülők generációjáról újabb és újabb titkok derülnek ki. A „múlt sötét foltjai” beleszövődnek a film jelenidejébe, valamiféle kimondatlan támasztékot jelentenek a diákok számra abban, hogy meghozzák a döntésüket. Hiszen ezek segítségével (is) jönnek rá, hogy a rendszer előbb, vagy utóbb, de mindenkit korrumpál. Mi ezt már tudjuk, megtanultuk. Számunkra még érettségi tananyag is volt. „Belőled bűzlik, árad,/ magad is zsarnokság vagy;” több»
 
Néhány kelet-német kamasz úgy dönt, egyperces néma csönddel adózik az ’56-os forradalom áldozatainak emléke előtt. A rendszer nem nézte ezt jó szemmel. több»
 
Összegezve: A néma forradalom nemcsak egy remek korrajzot a fal előtti NDK-ról, hanem remek történetvezetéssel és színészekkel, és a mai áthallásokkal együtt kihagyhatatlanná válik a film, nem csupán egy iskolásoknak levetíthető tabló lett belőle. több»
 

A film világpremierje 2018. február 20-án volt a 68. Berlini Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film Dietrich Garstka azonos című (A néma osztályterem) regényének adaptációja.

(hp)
 

Bár A néma forradalom valós eseményeket dolgoz fel, azok helyszíne azonban a valóságban nem Eisenhüttenstadt, hanem Storkow volt. Az alkotók azért döntöttek a változtatás mellett, mivel Storkow városképe rengeteget változott az évtizedek során.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.