2018.12.20   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Hamarosan a mozikban Lars Kraume filmje, melynek premierje kapcsán 7 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban  A néma forradalom című, hazájában parádés sikereket elérő történelmi film. A film rendezői székét Lars Kraume foglalhatta el (Az állam Fritz Bauer ellen, Die kommenden Tage), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Michael Gwisdek, Ronald Zehrfeld, Florian Lukas, Burghart Klaußner, Leonard Scheicher, Rolf Kanies és Anna Lena Klenke. A forgatókönyvet Lars Kraume és Dietrich Garstka szerezte.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film világpremierje 2018. február 20-án volt a 68. Berlini Filmfesztiválon.
  • A film Dietrich Garstka azonos című (A néma osztályterem) regényének adaptációja.
  • Bár A néma forradalom valós eseményeket dolgoz fel, azok helyszíne azonban a valóságban nem Eisenhüttenstadt, hanem Storkow volt. Az alkotók azért döntöttek a változtatás mellett, mivel Storkow városképe rengeteget változott az évtizedek során.
  • Az alkotók az utcai jelenetekhez több mint 120 statisztát szerződtettek.
  • A film forgatása 2017. február 21-én kezdődött meg Berlinben és Eisenhüttenstadtban.
  • A filmet vegyesen fogadták a német kritikusok. A FilmService-en a lehetséges 5 csillagból 4 kapott, a Spiegel újságírója, Matthias Dell azonban csalódottságának adott hangot, és sablonosnak nevezte az alkotást.
  • A filmet négy kategóriában jelölték a Német Filmdíjra (legjobb film, legjobb forgatókönyv, legjobb operatőr, legjobb jelmeztervezés), de végül egyik kategóriában sem győzedelmeskedett.

Hazai premierdátum: 2018.10.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: