Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

A néma forradalom (2018)

Das schweigende Klassenzimmer
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Filmkritika: A néma forradalom (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A történet előrehaladtával a szülők generációjáról újabb és újabb titkok derülnek ki. A „múlt sötét foltjai” beleszövődnek a film jelenidejébe, valamiféle kimondatlan támasztékot jelentenek a diákok számra abban, hogy meghozzák a döntésüket. Hiszen ezek segítségével (is) jönnek rá, hogy a rendszer előbb, vagy utóbb, de mindenkit korrumpál. Mi ezt már tudjuk, megtanultuk. Számunkra még érettségi tananyag is volt. „Belőled bűzlik, árad,/ magad is zsarnokság vagy;” több»
 
Néhány kelet-német kamasz úgy dönt, egyperces néma csönddel adózik az ’56-os forradalom áldozatainak emléke előtt. A rendszer nem nézte ezt jó szemmel. több»
 
Összegezve: A néma forradalom nemcsak egy remek korrajzot a fal előtti NDK-ról, hanem remek történetvezetéssel és színészekkel, és a mai áthallásokkal együtt kihagyhatatlanná válik a film, nem csupán egy iskolásoknak levetíthető tabló lett belőle. több»
 
Az összképbe mindössze két apróság rondít bele: egy minimális funkcióval bíró és sietősen végigvitt szerelmi háromszög, illetve az, hogy a kosztümök, díszletek alig képezik le a kommunista valóságot. több»
 
1956-ban egy pillanatra az egész világ Magyarországra figyelt, egy német osztály is. Lars Kraume a gimnazisták történeteivel mesél bajtársiasságról, bátorságról és egy diktatórikus rendszer mindennapjairól. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.