Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Trója (2004)

Troy
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
48
Képek
1
Videók
Trója

Galéria (48)

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 08. 22.

legújabb vélemény

0

A kedvenc történelmi filmem. Jók benne az akciójelenetek, és a színészi alakítások is. Látványos, és jó visszaadja ezt a régi időt. Brad Pittre szerintem illet a szerep, és jól is játszott. Igazából ennyi. Összességében egy jó filmről beszélünk.

 
Artemisia   2020. 06. 04.

a nap véleménye

6
Homérosz találkozása Hollywooddal

A világirodalom legnagyobb klasszikusából, az Iliászból mozifilmet kreálni nagy kihívás, nem meglepő, hogy Wolfgang Petersen bicskája is beletört. Először is, teljesen kivonta a mitológiai elemeket egy mitológiai mondából. Valamennyire nyilván szüks... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Wolfgang Petersen azért persze jó rendező,amít a filmjei bizonyítanak.(Viharzóna,Ösztön,A kétszáz éves ember)Ez a mozi igazi amerikai Trója.Látvány,és trükkok rendben,színészi játék Pitt kivételével nem túl jó,így a többi is felejtős.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Brad Pitt és Orlando Bloom nem a legjobb formájukat hozták azt elmondhatom. Természetesen ez csak egy egyéni vélemény ettől bátran tetszhet, akinek épp olyan az ízlése, de nekem ez egyáltalán nem jött be.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

0

Se nem gyenge, se nem jó. Olyan nagyon átlagos. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de bármennyire is bámulatos a szereposztás sokakban bennmaradt az a plusz, mait ki lehetett volna hozni. Moziban láttam még annak idején és mellettem elalud... több»

 
hszpp   2017. 02. 04.

0

Imádom ezt a filmet, nem csak mert remek színészek játszanak benne,és mert remek a történet,a megvalósítás is elég jó a bakikat elfeledve:) Nagyon szeretem Orlando Bloom színészi játékát,és itt még Brad is elég jól alakított.

 
Ildikó Bacskai   2021. 12. 17.

1
Trója (2004)

A film pontosan azt adja, amire egy 185M dolláros filmtől várhatunk, csodálatos díszletek, jelmezek, jelenetek, parádés szereposztás, látványos csaták és a történetek, amiket általános iskolában töriből bemagolhattunk. Tetszett a film, jól választották ki a karaktereket, fenomenális a filmzene, ami keretezi a történetet. Kétszer néztük meg egymás után.

A film összbevétele 497 409 852 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás során Brad Pitt ironikus módon Akhilles-ín sérülést szerzett, ami miatt 10 hétig nem tudta folytatni a forgatást.

(Artemisia )
 

A hagyomány szerint Helené annak köszönhette rendkívüli szépségét, hogy Zeusz lánya.

(Artemisia )
 

A filmben Akhilleusz égeti el Patroklosz testét; valójában mindkettejük holttestét egyszerre égették el.

(Artemisia )
 

A hagyomány szerint a Trójából megmenekülő Aeneasz volt Róma alapítója (egy másik pedig Romolusnak tulajdonítja Róma alapítását).

(Artemisia )
 

A film 163 perces játékidővel került a mozikba, de DVD-n megjelent a 196 perces rendezői változat is.

(Artemisia )