Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
28
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Trója
 
Artemisia   2020. 06. 04.

legújabb vélemény a nap véleménye

Homérosz találkozása Hollywooddal

A világirodalom legnagyobb klasszikusából, az Iliászból mozifilmet kreálni nagy kihívás, nem meglepő, hogy Wolfgang Petersen bicskája is beletört. Először is, teljesen kivonta a mitológiai elemeket egy mitológiai mondából. Valamennyire nyilván szüks... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 26.

Brad Pitt és Orlando Bloom nem a legjobb formájukat hozták azt elmondhatom. Természetesen ez csak egy egyéni vélemény ettől bátran tetszhet, akinek épp olyan az ízlése, de nekem ez egyáltalán nem jött be.


 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Se nem gyenge, se nem jó. Olyan nagyon átlagos. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de bármennyire is bámulatos a szereposztás sokakban bennmaradt az a plusz, mait ki lehetett volna hozni. Moziban láttam még annak idején és mellettem elalud... több»

 
hszpp   2017. 02. 04.

Imádom ezt a filmet, nem csak mert remek színészek játszanak benne,és mert remek a történet,a megvalósítás is elég jó a bakikat elfeledve:) Nagyon szeretem Orlando Bloom színészi játékát,és itt még Brad is elég jól alakított.

 
szaka123   2016. 01. 26.

Az egyik legjobb történelmi film, amit láttam a Gladiátor mellett. Hihetetlen alakítások, szép helyek, nagyon jó akció jelenetek! Ajánlom megnézésre mindenkinek, jó kiegészítés a történelem könyvek mellé!

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

Wolfgang Petersen azért persze jó rendező,amít a filmjei bizonyítanak.(Viharzóna,Ösztön,A kétszáz éves ember)Ez a mozi igazi amerikai Trója.Látvány,és trükkok rendben,színészi játék Pitt kivételével nem túl jó,így a többi is felejtős.

 
Scramananga   2016. 10. 18.

A Trója, egy meghatározó film, ugyanis amellett, hogy a Trójai Háború lényege benne van, kreáltak izgalmas mellékszálakat, amik remekül egészítik ki a történetet. A látvány gyönyörű, és a színészek is nagyszerűek: Brad Pitt tökéletes Achilles, Orland... több»

A film összbevétele 497 409 852 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás során Brad Pitt ironikus módon Akhilles-ín sérülést szerzett, ami miatt 10 hétig nem tudta folytatni a forgatást.

(Artemisia )
 

A hagyomány szerint Helené annak köszönhette rendkívüli szépségét, hogy Zeusz lánya.

(Artemisia )
 

A filmben Akhilleusz égeti el Patroklosz testét; valójában mindkettejük holttestét egyszerre égették el.

(Artemisia )
 

A hagyomány szerint a Trójából megmenekülő Aeneasz volt Róma alapítója (egy másik pedig Romolusnak tulajdonítja Róma alapítását).

(Artemisia )
 

A film 163 perces játékidővel került a mozikba, de DVD-n megjelent a 196 perces rendezői változat is.

(Artemisia )
 

Wolfgang Petersennek felajánlottak a Gladiátor rendezését, de nem fogadta el, amit nagyon megbánt. Ezért a Trójára rögtön igent mondott.

(Artemisia )
 

Akhilleusz 33 emberrel végez a játékidő alatt, vagyis átlagosan 5 percenként eggyel.

(Artemisia )
 

Keira Knightley, Catherine Zeta-Jones és Jennifer Lopez is szóba került Helené szerepére.

(Artemisia )
 

A német származású Diane Kruger saját magát szinkronizálta a film német nyelvű változatában.

(Artemisia )
 

Brad Pitt elmondása szerint nagyon nehéz volt számára a forgatás, mert akkoriban kezdett leszokni a dohányzásról.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.