Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Vélemények: Trója (2004)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Deku   2017. 07. 26.

Brad Pitt és Orlando Bloom nem a legjobb formájukat hozták azt elmondhatom. Természetesen ez csak egy egyéni vélemény ettől bátran tetszhet, akinek épp olyan az ízlése, de nekem ez egyáltalán nem jött be.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Se nem gyenge, se nem jó. Olyan nagyon átlagos. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de bármennyire is bámulatos a szereposztás sokakban bennmaradt az a plusz, mait ki lehetett volna hozni. Moziban láttam még annak idején és mellettem elaludt rajta egy néző. Szóval bármennyire is látványos lenni, de nem minden esetben sikerült ez neki...


 
hszpp   2017. 02. 04.

Imádom ezt a filmet, nem csak mert remek színészek játszanak benne,és mert remek a történet,a megvalósítás is elég jó a bakikat elfeledve:) Nagyon szeretem Orlando Bloom színészi játékát,és itt még Brad is elég jól alakított.

 
szaka123   2016. 01. 26.

Az egyik legjobb történelmi film, amit láttam a Gladiátor mellett. Hihetetlen alakítások, szép helyek, nagyon jó akció jelenetek! Ajánlom megnézésre mindenkinek, jó kiegészítés a történelem könyvek mellé!

 
Scramananga   2016. 10. 18.

A Trója, egy meghatározó film, ugyanis amellett, hogy a Trójai Háború lényege benne van, kreáltak izgalmas mellékszálakat, amik remekül egészítik ki a történetet. A látvány gyönyörű, és a színészek is nagyszerűek: Brad Pitt tökéletes Achilles, Orlando Bloom pedig immár többször tud újat mutatni, a töketlen, undorítóan nyálas szerepekben. Aki pedig ritkán tűnik fel, de minden perce aranyat ér, az Sean Bean: nagyon jól alakítja, az "intelligens karaktert" Tehát, ez a film tényleg nagyon király, mindenképp ajánlom, de azért nem minden hiteles, ne ez alapján írj dolgozatot.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Imádom ezt a filmet. Nagyon tetszik az egész, a színészek, a kivitelezés... Brad Pitt is nagyon nagyot alakít benne és nagyon ráillik ez a szerep... Az elhaladó repülő pedig tényleg benne van a filmben, haha

 
Filmelemző   2018. 05. 02.

Történelemtanári szemmel nézve is színvonalas alkotás, majdnem teljes hitelességgel. Persze apróbb bakik becsúsztak azért (mint az egyik jelenetnél egy égen elhúzó repülő látványa) és az Akhilleusz - Patroklosz kapcsolatot is át kellett alakítani unokaöcs - nagy-báty viszonyra, hiszen a homoszexuális Akhilleusz megjelenítése, aki szerelme (egy másik férfi) halála miatt kezd harcba, nem lett volna konform a széles tömegek számára. Ezt leszámítva nagyon szórakoztató a film. Kedvenc jelenetem, az Akhilleusz - Hektór párviadal egyenesen zseniális lett. Látszik, hogy sokat dolgoztak rajta és mozdulat mélységig megtervezték az egészet. Nagyot alakítanak a kulcsszereplők is: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom. Gyönyörű a filmben Diane Kruger is (talán itt a legszebb egész pályafutását tekintve). Wolfgang Petersen előtt pedig le a kalappal, akkorát rendezett. Összességében remek szórakozás, nagyszerű és látványos jelenetekkel, melyekből még tanulni is lehet. Értékelésem nem is lehet kevesebb, mint erős 8,5 pont a 10-ből.

 
Timon   2019. 09. 18.

Ez a kedvenc filmem Brad Pitt-től. Az egyik legjobbat alakította benne,látványos csatajelenetekben többek között(és tök olyan,mintha nem is film lenne,hanem a valóság,ami már eleve kielemelkedő teljesítmény egy filmnél). Ezek után már nem is kell nagyon részleteznem,hogy a látvány mennyire szemet kápráztatóan elragadó:díszlet,az ókori görögök életét és harcait úgy mutatta be,hogy az egy történelmi filmnél csúcsteljesítmény.Valamint nem igazán finomkodtak a csatajeleneteknél:minden apró részlet tökéletes pontossággal ki van dolgozva. Csak nagyon kevés jelenet volt,ahol kicsit úgy tűnt,hogy majdnem megállt a sztori,de ez nem igazán számít. 10/9,7

 
Plisetsky   2017. 06. 03.

Csak azért néztem meg mert fel volt adva házinak irodalomból :D gondolom azért is, de nekem nem jött be, unalmas volt. Sok helyen vontatott volt és nem akart haladni a történet. Helénának se választották a legjobb színészt, nem egy világszépe volt.

 
london2012   2015. 01. 28.

Remek történethez remek rendezés és remek színészek. Látványos és tökéletes film. Századjára is izgalmas nézhető film. *****

 
Sodanth   2015. 10. 28.

Jó kis film volt a Trója. A Gladiátor sikere után a stúdiók rákaptak a műfajra, több ilyen kosztümös, szandálos film is kijött, ez a jobbak közé tartozik. A német direktor, Wolgang Petersen kezébe került a film, aki már adott egy alap háborús filmet, a Das Boot-ot és egy igazi amcsi mozit, Az elnök különgépét. Ez a mű eltér korábbi filmjeitől, a történet ismert mindenkinek az iskolából, Homérosz Iliászát adaptálták filmre, kihagyva belőle a mitológiát, mindent realista, dokumentarista alapokra helyezve, közelítve a történelemhez, mintsem az irodalomhoz. A film nagyszabású, látványos csatajelenetekkel, jól koreografált kardpárbajokkal, színpadias színészi játékkal, egyszóval minden meg van benne, ami egy jó szórakozáshoz kell. Brad Pitt nem volt rossz Akhillesz szerepében, nála jobb volt Eric Bana Hektoréban és persze nagyon jók voltak az idősebbek, mint Peter O'Toole, vagy Brian Cox. A fiatalok kevésbé szerepeltek jól, így nekem nem nagyon tetszett Bloom, meg Kruger sem. A film felelevenített egy igazi nagy történetet a nyugati kultúrából, egy szerethető, látványos és izgalmas filmet hoztak össze, érdemes megnézni.

 
Enccso   2015. 06. 30.

nagyon látványos feldolgozás, jól meg lett csinálva szerintem, hozza azt amit elvár tőle az embert, plusz jó kiegészítés volt mikor anno olvasni kellett Homéroszt ;)

 
VargaBarnabas   2016. 05. 29.

Ez egy nagyon jó történelmi film. Nagyon jól bemutatja a Trójai háborút. A hajóflottát nagyon szépen kialakították technikailag és a harcjelenetek is nagyon jók voltak benne. A falovat nagyon jól megcsinálták.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

Így kell ezt, végre valami amire bátran mondhatom, hogy ez fantasztikus kis alkotás és leköti a nézőt az elejétől a végéig. Bitang jó történet és eseménydús cselekmény jellemzi.

 
Kellangy   2015. 06. 19.

Nekem nagyon tetszett ez a történelem alapú film, Brad Pitt hihető karaktert játszott, nem lett túlspilázva, emberi, szerethető volt. Szerelmi, drámai film, végig izgalmas. Tetszett.

 
idefix   2015. 03. 19.

Nagyon látványos, lenyűgöző film, nagyszerű színészekkel. Lehet, hogy elrugaszkodik a valóságtól és történelmileg nem pontos, de ez mit sem változtat a kitűnő filmélményen.

 
des.tiny59   2017. 01. 07.

Nem semmi, közepes szintje volt a filmnek de egész jó. Volt már simán sokkal jobb filmben is részem de még így is megállta a helyét és mondhatni tetszett. Nem egy csúcs minőség de nem is fújolnám le. Egyszóval kedvelhető. Aki nem akar sokat markolni annak befog jönni.

 
domi1229   2016. 02. 12.

Jó kis film, egy igazán jó történelmi film. Ráadásul micsoda szereplőgárda rohangászik a filmben, na az elképesztő. Nekem alapból nagyon bejönnek ezek a történelmi filmek. Mindenkinek ajánlom, a látványvilág a sztori a színészek minden tökéletes. Orlando Bloom és Brad Pitt hatalmasak én innen ismertem meg Brad Pittet és valahányszor Brad Pittre gondolok mindig egy Akhilleusz ugrik be :)

 
Doloresz89   2019. 02. 05.

Sokan írták, hogy gyenge, ellenben nekem nagyon tetszett mind a látvány, mind a történet, mind a színészi játék. Szerintem klasszis jó film.

 
Vanessa   2015. 03. 22.

Nagyon jó feldolgozása a trójai háború eseményeinek. A színészek egytől egyig jól alakítanak benne, és ezáltal igazán beleéltem magam az eseményekbe. Drámai, szerelmi és történelmi film is. Egy percig nem unatkoztam rajta.

 
MMarko22   2015. 03. 28.

Remek történet, kiváló alakítással. Látványos, jól össze dolgozott, fantasztikus díszlet. Szerintem az egyik legjobb történelmi film, és Pitt is jól alakított.

 
Gábor Wittmann   2019. 06. 08.

Szerintem a világ egyik legjobb filmje, legfőképp Brad Pitt alakítása miatt, ami szerintem a legjobb színészi alakítás a filmtörténelemben.

 
luba323   2016. 06. 29.

Brad Pitt nagyon jól néz ki, az akciójelenetek nagyon látványosak, a díszlet megdézi azt a kort. Ráadásul a karakterekkel együtt tudsz érezni, van konfliktus, van katarzis, ahogy az egy jó görög drámához illik. Szeretelm Wolfgang Petersent, a Das Boot, az egyik kedvenc háborús filmem, jó érzékkel építi fel a filmjeit.

 
MrBlond   2014. 12. 07.

Ez egy nagyszerű kísérlet a Trójai történet újragondolásának, szerintem felesleges Homéroszt számonkérni a filmen, ez egy másik elképzelés. És engem az sem zavar, hogy Akhilleusz nem lett sarkon lőve. A rendező szabadsága, hogy mennyit tart meg az eredeti mitológiából. Nekem tetszett.

 
csenge   2014. 10. 06.

Egy középszerű film nagy nevekkel és látvánnyal. Kár volt mitológiai történetet választani, mert csak csalódást okozott. Nincsenek Istenek, nincs Parisz almája, de akkor is valami tisztességes történetet illet volna összehozni, hiszen a Trójai háború az egyik legerősebb történet a görög mitológiában.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.