80% 83 szavazat
Titusz

Titusz

Titus
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Titus Andronicus, a nagy római hadvezér gyõztesen tér haza az északi gótokkal vívott hosszú hadjáratból, amelyben négy kivételével minden fiát elvesztette. Lucius, a legidõsebb fiú emlékezteti, hogy a gyõzelmi rítushoz hozzátartozik az egyik foglyul ejtett ellenség feláldozása is. Titus a gótok királynõjének, Tamorának elsõszülöttjét választja, akit anyjával, két öccsével és mórjukkal, Aaronnal együtt hurcoltak Rómába. Bárhogyan könyörög is Tamora fia életéért, Titus végrehajtja a rituálét nem is annyira kegyetlenségbõl, mint inkább vallási buzgóságból. Tamora és életben maradt két fia, Chiron és Demetrius bosszút esküsznek.

Rendező: Julie Taymor
Forgatókönyvíró: William Shakespeare, Julie Taymor
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország
Premier (HU): 2000.12.07.
 
2017.11.13 Zsceeeka

legújabb vélemény

Nemrég hallottam róla először, nagyon tetszett! A színészi alakítások meglehetősen ütősek, a sztori (Shakespeare) szintúgy, gyomor azért kell hozzá és igazán élvezetes.

0
 
2016.04.25 Loborg

Ezt a filmet, mivel nem mai alkotás nem ismertem és nem is hallottam róla, de párom édesanyja ajánlotta figyelmünkbe, vele is néztük végül meg. Nagyon tetszett, igazán megrázó, nagyon hatásos film (és ugye maga a dráma is, amit szintén nem ismertem előtte).

0
 
2015.08.21 Dracule

Hihetetlen. Megrázó, kemény film... A film hosszúsága ellenére nem unalmas. Megható film. Ajánlom mindenkinek. Ez a film egyszerűen zseniális. Színészi teljesítmény alapján is tökéletes.

0

A film összbevétele 2 007 290 dollár volt (imdb.com).

#1