Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Guerilla (2019)

Guerilla
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
3
Képek
7
Videók

Galéria (3)

Váradi Gergely
Mészáros Blanka

Videók (7)

 
emiel   2019. 03. 09.

legújabb vélemény

0

Kicsit megtévesztő a film, mert bár a levert szabadságharc utáni időkben játszódik, de semmit nem mond el ezekről az időkről. A történelmi korszak csak egy háttér, narratív szerepe nem igazán van, a másik oldalon pedig maga a történet sem olyan erős,... több»

 
spikeZ   2019. 03. 07.

0

Egy nagyon izgalmas koraszakba kalauzol el a Guerilla, és szerintem kimondottan jól tette ezt. Mármint nem csak a témaválasztás szempontjából, hanem abban az értelemben is, hogy kimondottan jól sikerült a végeredmény. Nyugodt szívvel ajánlom, rég nem láthattunk hasonlót.

 
Buffy   2019. 03. 04.

0

Nem mondom, hogy hátast dobtam tőle, de kétségkívül történetével és hangulatában is egy nagyon erős akció. Igazából ez egy állandó problémám a magyar filmekkel, hogy az alakítások egyszerűen túlságosan teátrálisra sikerednek.

 
Néztem Egy Filmet   2019. 03. 08.

0

Videó kritika, az alkotók interjújával: https://youtu.be/731swil_PWM

 
Denisqoo   2019. 03. 06.

0

Valahol megnyugtató, hogy még mindig a felfelé ívelnek a magyar filmek színvonala, de ez most nekem annyira nem jött be. Valahol éreztem, hogy az alkotok több klisét is belevittek, de nem tudnám ezt racionálisan megmagyarázni. talán inkább az élmény ... több»

 

Az alkotók elmondták, hogy a céljuk elsősorban az volt, hogy a historizáló történelemszemlélet helyett egy hiteles korrajzot tárjanak a nézők szeme elé.

(hp)
 

A Guerilla Kárpáti György Mór rendező első nagyjátékfilmje.

(hp)
 

A Guerilla elkészülését 64 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

Kárpáti György Mór a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó tanítványa volt, aki mentorként segítette a Guerilla körüli munkálatokat.

(hp)
 

A film vágója az Duszka Péter Gábor, aki a diák-Oscar-díjas Ostrom című rövidfilmet is vágta.

(hp)
 
Minden rokonszenves vonása ellenére csalódást keltő Kárpáti György Mór ’48-as szabadságfilmje. Azoknak, akik a Guerillától remélték a magyar történelmi film felélesztését, sajnos tovább kell várakozniuk. több»
 
A Guerilla egy stilizált szerzői film, mely idealizál egy hősök nélküli világot. több»
 
Kárpáti György Mór filmes munkásságának azonban ez csupán a kezdete. A rendező bátran mer kockáztatni. több»