Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
3
Képek
7
Videók
Guerilla
Váradi Gergely
Mészáros Blanka
 
emiel   2019. 03. 09.

legújabb vélemény

Kicsit megtévesztő a film, mert bár a levert szabadságharc utáni időkben játszódik, de semmit nem mond el ezekről az időkről. A történelmi korszak csak egy háttér, narratív szerepe nem igazán van, a másik oldalon pedig maga a történet sem olyan erős, hogy feltétlenül a moziszékbe szegezzen. Közepesnél jobb értékelés most nem tudok adni, elleben kíváncsian várom, milyen témához nyúl legközelebb a rendező.

 
Néztem Egy Filmet   2019. 03. 08.

Videó kritika, az alkotók interjújával: https://youtu.be/731swil_PWM


 
spikeZ   2019. 03. 07.

Egy nagyon izgalmas koraszakba kalauzol el a Guerilla, és szerintem kimondottan jól tette ezt. Mármint nem csak a témaválasztás szempontjából, hanem abban az értelemben is, hogy kimondottan jól sikerült a végeredmény. Nyugodt szívvel ajánlom, rég nem láthattunk hasonlót.

 
Denisqoo   2019. 03. 06.

Valahol megnyugtató, hogy még mindig a felfelé ívelnek a magyar filmek színvonala, de ez most nekem annyira nem jött be. Valahol éreztem, hogy az alkotok több klisét is belevittek, de nem tudnám ezt racionálisan megmagyarázni. talán inkább az élmény szintjén nem lépte át a középszerűség szintjét nálam, de mivel nem szeretném lehúzni, még így is négy csillagot tudok adni az alkotói munkára.

 
Buffy   2019. 03. 04.

Nem mondom, hogy hátast dobtam tőle, de kétségkívül történetével és hangulatában is egy nagyon erős akció. Igazából ez egy állandó problémám a magyar filmekkel, hogy az alakítások egyszerűen túlságosan teátrálisra sikerednek.

 
A film sajátos emberi sorsokon keresztül mutatja be 1849 nyarának Magyarországát és az akkori fiatalok félelmeit, érzéseit illetve életszemléletét. Kárpáti György Mór kiváló érzékkel, érdekesen nyúlt a témához: nem hatásvadász kalandfilmet vagy szájbarágós, könyv-ízű történelmi tanulmányt készített, hanem átélhető emberi drámát alkotott, a magyar történelem egy darabkájának megidézésével. több»
 
Az első nagyjátékfilmes Kárpáti György Mór bátran nyúlt az 1848-49-es szabadságharc témájához, és a merészsége kifizetődött. több»
 
A Guerilla egy stilizált szerzői film, mely idealizál egy hősök nélküli világot. több»
 

Az alkotók elmondták, hogy a céljuk elsősorban az volt, hogy a historizáló történelemszemlélet helyett egy hiteles korrajzot tárjanak a nézők szeme elé.

(hp)
 

A Guerilla Kárpáti György Mór rendező első nagyjátékfilmje.

(hp)
 

A Guerilla elkészülését 64 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.