2019.03.05   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az év első igazán nagy blockbuster várományosai napokon belül megérkeznek a hazai mozikba. Mutatjuk, mely filmekre lesz érdemes odafigyelni márciusban.

Erről a 10 filmről ne maradj le márciusban! (2019)

Csütörtöktől végre a mozikban az előzetes jegyeladások alapján számos rekord megdöntésére esélyes képregény adaptáció, a Marvel Kapitány, melyben végre megismerhetjük a legerősebb Bosszúállót, akinek minden bizonnyal igen nagy szerepe lesz majd a heteken belül debütáló Bosszúállók: Végjátékban.

A Disney nem játszik a véletlenre, és márciusban még egy olyan produkcióval rukkol elő, melyről biztosak lehetünk, hogy ott lesz az év végi legmagasabb anyagi bevételű filmeket rangsoroló toplistákon. A Dumbó rendezői székét pedig nem más foglalhatta el, mint Tim Burton.

Átevezve az idősebb korosztálynak szóló filmekre, nem érdemes megfeledkezünk a Tűnj el! rendezőjének új filmjéről, a Mi-ről, melyet az év legjobban várt horrorjai között emlegetnek, és az eddig látottak alapján egy véresen komoly, hátborzongató produkció van kilátásban.

Talán nem ez lesz az év legsikeresebb filmje, de a legjobbak között még bőven ott lehet a helye a Testvérlövészeknek, melyet az elmúlt hetekben agyondíjaztak a legrangosabb filmfesztiválokon, a western főbb szerepeiben pedig olyan sztárokat láthatunk majd, mint  Jake GyllenhaalJoaquin PhoenixRutger HauerJohn C. Reilly és Riz Ahmed.

De érkezik még az év sci-fi thrillerjeként beharangozott Elrabolt világ John Goodmannel és Vera Farmiga val, valamint Harmony Korine (Spring Breakers - Csajok szabadon) új vígjátéka, a Túltolva, melyben Matthew McConaughey-t egy teljesen szétcsúszott író szerepében láthatunk majd, aki két tollvonás között mindent felszippant, amitől a föld felett lebeghet. Dwayne Johnson is új filmmel rukkol elő, a Családi bunyó ráadásul egy számára nagyon is ismerős világról, a pankrációról szól majd, míg Julia Roberts egy szívhez szóló drámával, az Egy fiú hazatérrel várja a nézőket.  

Végül, de nem utolsó sorban két hazai produkció is debütál a mozikban, Kárpáti György Mór az elbukott szabadságharc után az erdőkben harcoló guerillákról szóló alkotása, valamint Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillerje.

A felsorolt filmek előzeteseit idelent gyűjtöttük össze nektek. Ti melyiket várjátok a legjobban?

 

#10

77 Guerilla  (2019)

akció | kaland

1849-ben a szabadságharc a végéhez közeledik. A reménytelenség teljesen eluralkodik a harcoló feleken. Barnabás egy csapat kuruccal útnak indul, hogy megkeresse bujdosó testvérét. több»

#9

93 Apró mesék  (2019)

dráma | romantikus | thriller

A II. világháborút követő zavaros hónapokban egy szökött szélhámos olyan vad szerelmi kapcsolatba keveredik, ami akár az életét is veszélyeztetheti. (Vertigo Media) több»

#8

71 Egy fiú hazatér  (2018)

dráma

Az elbűvölő, mégis problémás Ben hazatér családjához karácsonyra. Anyja örül a viszontlátásnak, ám rá kell döbbennie, hogy a fia még mindig veszélyes, és mindent meg kell... több»

#7

63 Túltolva  (2019)

vígjáték

A lázadó Moondog a saját szabályai szerint éli az életét még akkor is, ha mások nem értik.  több»

#6

80 Családi bunyó  (2019)

dráma | életrajzi | sportfilm

Az egykori pankrátor és jó útra tért bűnöző Ricky és családja, a felesége, Julia és két gyermekük abból él, hogy kisebb rendezvényenek lépnek a pankrátor-ringbe. A... több»

#5

56 Elrabolt világ  (2019)

sci-fi | thriller

Chicago, 10 évvel egy földönkívüli megszállás után - ami bár a látszólagos békét és jólétet hozta el, az emberek vissza akarják venni, ami az övék. több»

#4

80 Testvérlövészek  (2018)

dráma | kaland | krimi

A film Patrick DeWitt regénye alapján készült. A történet központjában Herman Kermit Warm áll, a sztár ügyész, akit 1000 mérföldön keresztül üldöz Eli, a bérgyilkos és a... több»

#3

55 Mi  (2019)

horror | thriller

A 2017-es év horrorjának, a Tűnj el! rendezőjének új filmje.   több»

#2

78 Dumbó  (2019)

családi | fantasy | kaland

A Disney népszerű mesefilmje újra életre kel. több»

#1

76 Marvel Kapitány  (2019)

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»