2019.03.05   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az év első igazán nagy blockbuster várományosai napokon belül megérkeznek a hazai mozikba. Mutatjuk, mely filmekre lesz érdemes odafigyelni márciusban.

Erről a 10 filmről ne maradj le márciusban! (2019)

Csütörtöktől végre a mozikban az előzetes jegyeladások alapján számos rekord megdöntésére esélyes képregény adaptáció, a Marvel Kapitány, melyben végre megismerhetjük a legerősebb Bosszúállót, akinek minden bizonnyal igen nagy szerepe lesz majd a heteken belül debütáló Bosszúállók: Végjátékban.

A Disney nem játszik a véletlenre, és márciusban még egy olyan produkcióval rukkol elő, melyről biztosak lehetünk, hogy ott lesz az év végi legmagasabb anyagi bevételű filmeket rangsoroló toplistákon. A Dumbó rendezői székét pedig nem más foglalhatta el, mint Tim Burton.

Átevezve az idősebb korosztálynak szóló filmekre, nem érdemes megfeledkezünk a Tűnj el! rendezőjének új filmjéről, a Mi-ről, melyet az év legjobban várt horrorjai között emlegetnek, és az eddig látottak alapján egy véresen komoly, hátborzongató produkció van kilátásban.

Talán nem ez lesz az év legsikeresebb filmje, de a legjobbak között még bőven ott lehet a helye a Testvérlövészeknek, melyet az elmúlt hetekben agyondíjaztak a legrangosabb filmfesztiválokon, a western főbb szerepeiben pedig olyan sztárokat láthatunk majd, mint  Jake GyllenhaalJoaquin PhoenixRutger HauerJohn C. Reilly és Riz Ahmed.

De érkezik még az év sci-fi thrillerjeként beharangozott Elrabolt világ John Goodmannel és Vera Farmiga val, valamint Harmony Korine (Spring Breakers - Csajok szabadon) új vígjátéka, a Túltolva, melyben Matthew McConaughey-t egy teljesen szétcsúszott író szerepében láthatunk majd, aki két tollvonás között mindent felszippant, amitől a föld felett lebeghet. Dwayne Johnson is új filmmel rukkol elő, a Családi bunyó ráadásul egy számára nagyon is ismerős világról, a pankrációról szól majd, míg Julia Roberts egy szívhez szóló drámával, az Egy fiú hazatérrel várja a nézőket.  

Végül, de nem utolsó sorban két hazai produkció is debütál a mozikban, Kárpáti György Mór az elbukott szabadságharc után az erdőkben harcoló guerillákról szóló alkotása, valamint Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillerje.

A felsorolt filmek előzeteseit idelent gyűjtöttük össze nektek. Ti melyiket várjátok a legjobban?

 

#10

77 Guerilla  (2019)

akció | kaland

Noha a világosi fegyverletétellel a szabadságharc elbukott 1849-ben, sokan csak később szereztek a történtekről tudomást. Barnabás egykor megszökött a sorozás elől, és a... több»

#9

93 Apró mesék  (2019)

dráma | romantikus | thriller

Véget ért a 2. világháború, káosz és bizonytalanság uralja az országot. A nehéz idők új kapukat nyitnak meg a csalók előtt. Egy szélhámosnak azonban nem jön be a... több»

#8

71 Egy fiú hazatér  (2018)

dráma

A rehabilitációra szoruló drogfüggő Ben váratlan hazatérése árnyékolja be a Burns család karácsonyát. Anyja bizalmat szavaz neki, ám csakhamar ráébred, hogy múltbeli tettei... több»

#7

68 Túltolva  (2019)

vígjáték

Harmony Korine legújabb vígjátéka egy teljesen elszállt fazonról, Moondogról szól, akit annak idején legendás költőnek tartottak, ám pályáját tönkretette alkhol- és... több»

#6

80 Családi bunyó  (2019)

dráma | életrajzi | sportfilm

Az egykori pankrátor és jó útra tért bűnöző Ricky és családja, a felesége, Julia és két gyermekük abból él, hogy kisebb rendezvényenek lépnek a pankrátor-ringbe. A... több»

#5

52 Elrabolt világ  (2019)

sci-fi | thriller

Hatalmas árat fizetett Chicago, hogy a bűnüzési ráta a nullájára csökkenjen, a gazdaság fellendült, megszűnt a munkanélküliség. Tíz éve érkeztek azok a különös lények a... több»

#4

81 Testvérlövészek  (2018)

dráma | kaland | krimi

A Patrick DeWitt westernregényéből készült filmb a Sisters fivérek életéről szól.1851-ben járunk, amikor nem könnyű emberségesnek lenni. Eli és Charlie testvérek és... több»

#3

61 Mi  (2019)

horror | thriller

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az... több»

#2

78 Dumbó  (2019)

családi | fantasy | kaland

A Disney Tim Burton rendezésében tálalja az eredeti klasszikust, ami a meghatározó stílusú rendező kezei alatt új magasságokat kapott. A különbözőséget és az egyediséget... több»

#1

75 Marvel Kapitány  (2019)

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»