Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
58

Túltolva (2019)

The Beach Bum
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
35
Képek
3
Videók
Túltolva
 
imreacs82   2019. 04. 08.

Túlságosan idióta, a poénok silányak, gagyik. Moziban nem érdemes megnézni. Karakterei túlontúl átlagosak, a jelenetek nem hagytak bennem mély nyomot. Felejthető.

 
Gábor Hován Nézhetetlen  2019. 04. 06.
Ez egy film volt?

Ritka pocsék film. 2 forintot nem ér az egész. Könyörgök, ne nézzék meg!


 
Lubi   2019. 09. 07.
Az élet habzsolva jó

Harmony Korine filmkölteménye drogmámoros, örömittas, komikus tragédia az élet élvezetéről Matthew McConaughey tolmácsolásában. Könnyed nyári kikapcsolódás filozófiával átitatva. Egy nem szokványos értelemben vett normatív alkotás, ami nincs is a moziba járó közönség igényeihez alakítva. Nem értelmezhető futószalagon gyártott műfaji termékként, mégsem elvont művészieskedés. A Túltolva önmaga kifejezőeszköze, egy ködös vízió megvalósulása, ami egyszerre riaszt el és vonz magához, de ettől még nem mondható klasszikus értelemben véve egyszerűen „jó”-nak. Ha a Túltolva megtekintése után megkérdeznénk a közönséget, hogy mit is látott, nagy részük valószínűleg nem tudná megfogalmazni, vagy negatív... több»

 
P   2019. 09. 22.

Fél órát bírtam. Igazából többet nem is tudok hozzá írni.

 
Attila Herke Nézhetetlen  2019. 09. 14.
Rettentő rossz

A létező legrosszabb film amit valaha megcsinált valaki. 10 szeres arany málna. Matt McConaughey -t nem értem. Nem normális. Annyira semmi hogy nem lehet szavakba önteni.

 
Ki ne akarná megnézni Matthew McConaughey-t full betépett, harsány életművészként? több»
 
Korine második, szélesebb közönségnek szánt filmjéhez jelentős mennyiségben használt fel elemeket előző filmjéből, csak sajnos pont az igazán izgalmas és az általa létrehozott világnak értelmet adó részeket hagyta el vagy cserélte fel. Szórakoztató, de túlzottan szabad módszerrel kívánja azt üzenni a modern, civilizált nézőknek, hogy kevésbé vegyék komolyan az életet és többet foglalkozzanak az élvezetekkel, mint a felelősségtudattal. Sajnos ezáltal lesz a film maga is olyan, mint főhőse. Ambíciók és felelősségtudat nélkül tengődik, ez pedig a figyelem fenntartásához is éppenhogy csak elég. több»
 
Mindent egybevetve, úgy sejtem, egy igen megosztó kategóriába estünk ismét. Talán sokat akart a szarka, de az is lehet, hogy csak én nem láttam a fától az erdőt több»

A film összbevétele 3 487 204 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 625 320 forintot termelt.

 

A rendező, Harmony Korine elmondása szerint néhány Los Angeles-i moziban a vetítőteremben terjengő marihuána füstben fogák vetíteni a filmet.

(hp)
 

Martin Lawrence 8 év után tért vissza a filmezéshez. Legutóbb 2011-ben, a Gagyi mami: Mint két tojásban láthatták a nézők.

(hp)
 

A film főszerepét eredetileg Gary Oldmannek ajánlották fel, aki nem élt a lehetőséggel. Az alkotók ezt követően keresték meg Matthew McConaughey-t, aki rábólintott a felkérésre.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.