Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
55

Túltolva (2019)

The Beach Bum
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
35
Képek
2
Videók
Túltolva
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 26.

legújabb vélemény

Ha láttatok már rossz filmet, akkor ez még azon is túltesz, ha pedig még nem láttatok rossz filmet, akkor ezt mindenképp nézzétek meg. Nem is értem, hogy neves színészek, hogy adhatják a nevüket ilyen kaliberű filmhez.

 
Lubi   2019. 09. 07.

a nap véleménye

Az élet habzsolva jó

Harmony Korine filmkölteménye drogmámoros, örömittas, komikus tragédia az élet élvezetéről Matthew McConaughey tolmácsolásában. Könnyed nyári kikapcsolódás filozófiával átitatva. Egy nem szokványos értelemben vett normatív alkotás, ami nincs is a moziba járó közönség igényeihez alakítva. Nem értelmezhető futószalagon gyártott műfaji termékként, mégsem elvont művészieskedés. A Túltolva önmaga kifejezőeszköze, egy ködös vízió megvalósulása, ami egyszerre riaszt el és vonz magához, de ettől még nem mondható klasszikus értelemben véve egyszerűen „jó”-nak. Ha a Túltolva megtekintése után megkérdeznénk a közönséget, hogy mit is látott, nagy részük valószínűleg nem tudná megfogalmazni, vagy negatív élményként aposztrofálná az alkotást. Pedig a film egyáltalán nem fogyaszthatatlan. Egy életérzés megélését kívánja bemutatni annak minden velejárójával és hátulütőjével együtt, mégis hűen az alapanyag szellemiségéhez, ami egy az egyben visszatükröződik a vászonról. A ködös megfogalmazás is jól mutatja a film megfoghatatlanságát. Harmony Korine író/rendező már a Spring Breakers című filmjével felhívta magára a figyelmet, ami után a szakma tanácstalanul tépelődött, hogy akkor most zseninek vagy tehetségtelen amatőrnek kell kikiáltani a rendezőt? A filmje egyedülálló műalkotás vagy tartalom nélküli ámítás, amibe csak belemagyarázzák a mögöttes tartalmat? Nos, a Túltolva után sem lett egyszerű... több»


 
Gábor Hován Nézhetetlen  2019. 04. 06.

Ez egy film volt?

Ritka pocsék film. 2 forintot nem ér az egész. Könyörgök, ne nézzék meg!

 
imreacs82   2019. 04. 08.

Túlságosan idióta, a poénok silányak, gagyik. Moziban nem érdemes megnézni. Karakterei túlontúl átlagosak, a jelenetek nem hagytak bennem mély nyomot. Felejthető.

 
BoBamburg Nézhetetlen  2020. 01. 20.

Rég láttam ennyire pocsék, élvezhetetlen és vontatott sz@rt. Kb fél óra után kikapcsoltam, mert konkrétan felidegesített a tudat is, hogy ez a film létezik. Pedig bírom az ilyen stoner cuccokat ( Nagy szívás, félelem és reszketés, ananász express...stb), úgy is álltam neki, hogy ez is valami hasonló alkotás lesz, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

 
P   2019. 09. 22.

Fél órát bírtam. Igazából többet nem is tudok hozzá írni.

 
Attila Herke Nézhetetlen  2019. 09. 14.

Rettentő rossz

A létező legrosszabb film amit valaha megcsinált valaki. 10 szeres arany málna. Matt McConaughey -t nem értem. Nem normális. Annyira semmi hogy nem lehet szavakba önteni.

A film összbevétele 3 487 204 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 625 320 forintot termelt.

 

A rendező, Harmony Korine elmondása szerint néhány Los Angeles-i moziban a vetítőteremben terjengő marihuána füstben fogák vetíteni a filmet.

(hp)
 

Martin Lawrence 8 év után tért vissza a filmezéshez. Legutóbb 2011-ben, a Gagyi mami: Mint két tojásban láthatták a nézők.

(hp)
 

A film főszerepét eredetileg Gary Oldmannek ajánlották fel, aki nem élt a lehetőséggel. Az alkotók ezt követően keresték meg Matthew McConaughey-t, aki rábólintott a felkérésre.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Jonah Hill a A Wall Street farkasa után ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp)
 

A Beach Bum Matthew McConaughey és Zac Efron második közös filmje Az újságos fiú után.

(hp)
 

A Beach Bum forgatása 2017. novemberében kezdődött meg, és mindössze néhány hetet vett igénybe.

(hp)
 

A film világpremierje a South by Southwest filmfesztiválon volt 2019. március 9-én.

(hp)
 
Ki ne akarná megnézni Matthew McConaughey-t full betépett, harsány életművészként? több»
 
Korine második, szélesebb közönségnek szánt filmjéhez jelentős mennyiségben használt fel elemeket előző filmjéből, csak sajnos pont az igazán izgalmas és az általa létrehozott világnak értelmet adó részeket hagyta el vagy cserélte fel. Szórakoztató, de túlzottan szabad módszerrel kívánja azt üzenni a modern, civilizált nézőknek, hogy kevésbé vegyék komolyan az életet és többet foglalkozzanak az élvezetekkel, mint a felelősségtudattal. Sajnos ezáltal lesz a film maga is olyan, mint főhőse. Ambíciók és felelősségtudat nélkül tengődik, ez pedig a figyelem fenntartásához is éppenhogy csak elég. több»
 
Mindent egybevetve, úgy sejtem, egy igen megosztó kategóriába estünk ismét. Talán sokat akart a szarka, de az is lehet, hogy csak én nem láttam a fától az erdőt több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.