Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
40
Képek
5
Videók
Haverok harca
 
melindamillei   2020. 04. 25.

legújabb vélemény

Jeremy Renner miatt 4 csillag. Ugyan nem a legrosszabb vígjáték, és érdekes a történet kerete, de valahogy engem nem vett le a lábamról. Külön idegesített, hogy amit én Guy Ritchie-től szoktam meg - az éppen aktuális szereplő belső monológjainak, és ... több»

 
indingo   2018. 09. 01.

Én nem igazén tudtam nevetni rajta. Egy értelmes mondat azért volt a filmben. Nem azért nem játszunk, mert felnőttünk, hanem azért nőttünk fel mert nem játszunk.


 
HercegPeter   2019. 03. 03.

Zseniális történet és végre nem kell azon gondolkodnunk, hogy vajon tényleg igaz-e és hogy tényleg így történt-e. Sőt, a film végi kis bejátszások alapján a valóságban még ennél is lököttebbek ezek a fazonok. Kellenek ilyen emberek ebbe a komoly vilá... több»

 
Orosz István   2018. 07. 06.

Szerintem elég korrekt film volt, végig élveztem, és végre nem egy sablon sztori amely csupa happyvel meg nagy szerelmekkel ér véget. Tele volt humorosabbnál humorosabb jelenetekkel szerintem kiérdemelte a négy csillagot!

 
bogyóka94   2018. 07. 14.

Kicsit félve indultam el a moziba ezt a filmet megnézni, bár nagyon jó pontozásokat és értékeléseket kapott, aggódtam, hogy tele lesz tipikus amerikai erőltetett poénokkal, DE kellemeset csalódtam. Minden perce teljesen élvezhető volt a filmnek, és m... több»

 
MP170506   2018. 12. 02.

Nagy csalódás lett számomra ez a film, de szerencsére pozitív értelemben. Vártam egy bugyuta történetet, rengetek sablonos, erőltetett, amerikai poénnal, de ennél sokkal többet kaptam. A történet nagyon jó, főleg tudva, hogy igaz történet az alapja. ... több»

 
VvV   2018. 10. 29.

Mindig tudtam, hogy vannak hülye emberek, de hogy valakik az egész életüket arra pazarolják, hogy fogócskáznak?

Jake M. Johnson
Isla Fisher
Rashida Jones
Jake M. Johnson
Jon Hamm
Jake M. Johnson
Ed Helms
Hannibal Buress
Isla Fisher
Jon Hamm
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Jeremy Renner
Jake M. Johnson
Jon Hamm
Jeremy Renner
Isla Fisher
Jake M. Johnson
Rashida Jones
Jeremy Renner
Ed Helms
Leslie Bibb
Ed Helms
Hannibal Buress
Jon Hamm
Annabelle Wallis
Jon Hamm
Jake M. Johnson
Jake M. Johnson
Jon Hamm
Jeremy Renner
Jake M. Johnson
Isla Fisher
Jon Hamm
Ed Helms
Jeremy Renner
Jake M. Johnson
Rashida Jones
Jake M. Johnson
Jon Hamm
Jeremy Renner
Leslie Bibb
Jeremy Renner
Jake M. Johnson
Ed Helms
Isla Fisher
Jon Hamm
Ed Helms
Jake M. Johnson
Jake M. Johnson
Ed Helms
Jon Hamm
Hannibal Buress
Isla Fisher
Jake M. Johnson
Rashida Jones
Jeremy Renner
Isla Fisher
Ed Helms
Hannibal Buress
Ed Helms
Jon Hamm
Jake M. Johnson
Jeremy Renner
Jon Hamm
Leslie Bibb
Jake M. Johnson
Ed Helms
Jon Hamm
Jon Hamm
Jake M. Johnson
Ed Helms
Isla Fisher
Hannibal Buress

A film összbevétele 76 310 515 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 121 451 055 forintot termelt. A hazai mozik összesen 96 259 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jeremy Renner a forgatás alatt eltörte a könyökét és a csuklóját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film sztárjainak több produkció kapcsán is volt alkalmuk együtt dolgozni. Jake Johnsont és Annabelle Wallist a 2017-es A múmiában, John Hammet és Isla Fishert a Kémek a szomszédban című vígjátékban, Jomm Hammet és Jeremy Rennert a Tolvajok városában, Ed Helmst és Rashida Jonest pedig A hivatal című komédia sorozatban láthattuk együtt.

(hp )
 

Az alkotók a forgatókönyv írásakor a két főszerepet Will Ferrell és Jack Black karakterére írták, és bár eleinte úgy tűnt, hogy mind a ketten elvállalják a szerepet, végül kihátráltak a projektből.

(hp )
 

2017. júliusában a forgatáson Jeremy Renner eltörte a jobb könyökét és a bal csuklóját, miután rosszul ért földet egy 20 láb méter magasról kivitelezett zuhanást követően.

(hp )
 

A film forgatása 2017. júniusában kezdődött meg Atlantában, Georgia államban.

(hp )
 

A cselekmény részben valós történeten alapszik. A filmbéli barátok a valóságban is léteznek, és már 23 éve minden májusban megszervezik a filmbéli játékot. A csapatról 2013-ban a Wall Street Journal is megjelentetett egy cikket, melyet követően több stúdiótól is ajánlatot kaptak arra, hogy megfilmesítsék a történetüket. Egy hónappal később már el is adták a megfilmesítési jogokat.

(hp )
 

A film költségvetése 28 millió dollár volt. Ehhez képest Észak-Amerikában a bemutatásának hétvégéjén 16 milliós bevételre tett szert.

(hp )
 

A filmet vegyesen fogadta a kritika. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 107 szemlézett cikk után 56 százalékon áll (2018. június).

(hp )
 

A Haverok harca (Tag, hazai bemutató: július 5.) forgatásán őrült jó csapat gyűlt össze. A felnőtt fejjel is egy vad gyerekjátékot játszó baráti társaság tagjait Ed Helms, Jeremy Renner, Jon Hamm, Isla Fisher és a Saturday Night Live-os Hannibal Buress alakítja. Állítólag a vígjáték forgatása során őrült vidám és nagyon baráti volt a hangulat. De úgy tűnik, a színészek mégsem mondtak el mindent egymásnak. Jon Hamm egy újságírótól tudta meg, hogy Hannibal Buress a fogócskát magasabb és veszélyesebb szintre emelő társaság kalandjainak forgatása közben ment el megnézni Hamm előző nagy filmjét, a Nyomd, Bébi, nyomd-ot. És attól kezdve minden megváltozott. „Addig együtt röhécseltünk, poénkodtunk, jól éreztük magunkat, és nagyon vidám, cool filmet igyekeztünk csinálni. De megnéztem Jont mint Buddyt, a kegyetlen gengsztert, és attól kezdve sokkal óvatosabb voltam vele. Egyrészt mert rájöttem, mekkora színész, másrészt mert féltem, hogy ha rosszat szólok, lepuffant…” Amikor az újságíró elmesélte mindezt Jon Hamm-nak, ő először nagyon meglepődött, azután csak ennyit válaszolt: „ez tök bolond”… úgy látszik, nem hitte el, hogy valaki ijesztőnek láthatja őt. (IC Press)

(hp )
 

Ideje néhány fogalmat újratanulnunk. Sokan vannak, akik a The Wall Street Journalt komoly újságnak gondolják, amelyben komoly szakemberek a gazdaság és politika kérdéseit vizsgálgatják. Biztosan ez is igaz, de valamiért vicclap is: a nyár egyik legmókásabbnak ígérkező vígjátéka, a Haverok harca (Tag, hazai bemutató: július 5.) legalábbis úgy született, hogy egy forgatókönyvíró a lapban elolvasott egy cikket, és egy régi ismerősét fedezte fel benne. – A cikk négy barátról szólt, aki húsz éve játszik fogócskát – meséli , aki a Farrelly-testvérek munkatársaként tanulta az őrültködés filmes fortélyait. – És tulajdonképpen bediliztek a játékba. Egymás munkahelyén, vagy éjszaka a hálószobájában bukkantak fel; egyszer az egyik a haverja autójának a csomagtartójából ugrott ki, és úgy megijesztette annak a feleségét, hogy az elesett és eltörte a lábát. És az egyikük a szüleim barátainak a gyereke volt! Persze, hogy elmentem hozzá, és kikérdeztem. És az újságcikk igaz volt, de a valóság még képtelenebbnek tűnt. Rögtön megegyeztem vele, hogy ebből filmet írok. Nem bánta, azt mondta, úgysem hiszi majd el senki, hogy ez igaz. Tény, ami tény, az Ed Helms, Jeremy Renner, Rashida Jones és Isla Fisher főszereplésével készülő filmről valószínűleg mindenki azt fogja hinni, hogy a „megtörtént események alapján” felirat csak viccből került az elejére – de ez senkit nem akadályoz majd az önfeledt nevetésben. (IC Press)

(hp )
 
Ha egy fiúkból álló baráti társaság felnőttként is megszállottan fogócskázik, abból az igaz történetből bizony filmet kell csinálni! S szerencsénkre az sem baj, hogy végül olyan hollywoodi vígjátékot csináltak belőle, amely tartósan ugyan nem fog meg – de azért jó néhányszor megérinthet. több»
 
A nyári vígjáték felhozatalba remekül beleillik a Haverok harca, mert tényleg nagyon ütősre sikerültek a poénok, és mindenki találni fog egy számára szimpatikus karaktert, vagy éppen kevésbé bolondot a karakterek közül. A lényeg, hogy senki ne vegye túl komolyan a látottakat, és akkor egy élvezhető filmmel lesz gazdagabb. több»
 
A Haverok Harca egy jól sikerült vígjáték lett, aminek jó a humora, jó a kémiája, remek a tempója, csak éppenséggel van pár kevésbé sikerült momentuma is. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.